Kontroll hos kardiolog 28.11.18.

I dag var det tid for kontroll hos kardiologen. Kardiolog er enn hjerte lege. Jeg går til undersøkelse hos kardiolog på Ullevaal sykehus to ganger i året. Grunnen til dette er at jeg i 2015 fikk installert et implantat ILR ved hjertet mitt. ILR står for Implantable Loop Recorder.

Ja, hit skulle jeg i dag

 

ILR implantatet er justert slik at den skal ta opp hvis pulsen kommer under 30, eller hvis pulsen kommer over 190. Men også hvis jeg har ujevn hjerterytme i mer en 4 sekunder. Men jeg kan også starte et opptak selv hvis jeg føler at noe er galt.

Ved forrige kontroll som var den 30.04.18. hadde ILR implantatet en rest batteri tid ca. 13 måneder. Men i dag hadde den en rest batteri tid ca. 6 måneder. Siden sist kontroll har jeg aktivert ILR implantatet selv en gang. Dette fordi jeg var usikker på om det var noe galt. Men det viste seg at alt var som normalt. Og det har ikke tatt opp noe selv.

ILR implantatet blir avlest

 

ILR implantatet skal være installert frem til det er tomt. Etter dette vil det bli tatt ut. Så vil kardiologen se hva som skal gjøres i fremtiden.

ILR implantatet jeg har installert

 

Har de funnet noe galt med hjertet siden ILR implantatet ble installert, slik at de må reparere hjertet mitt på en eller annen måte. Eller har de ikke funnet noe galt, slik at jeg på nytt kan leve uten bekymringer for hjertet mitt.

Får håpe at hjertet fortsetter som det skal. Men eg er jo i risikogruppen for hjerte og kar sykdommer, da jeg har sykdommene/diagnosene bekhterevs, astma og sarkoidose.

Men jeg får prøve å gå ned noen kilo til, for både kropp og hjerte har godt av litt mindre å bære på. Litt vektnedgang minsker også risikoen for hjerte og kar sykdommer.

#mittlivmedas #revmatiker #bekhterev #bekhterevs #fastlege #revmatolog #kardiolog #implantat #hjertefeil #mulighjertefeil #norge #oslo #2018  #november2018 #livetgårvidere #blogg #aspasient #kronisksyk #ankyloserendespondylitt #ullevallsykehus #oakley #stjudemedical #risikogruppe #karsykdom #karsykdommer #hjertesykdom #astma #sarkoidose #icdimplantat #kontroll #legetime

Vintersol, hvordan gikk det i 2018

Ja, hvordan gikk det når jeg var på Vintersol, fikk jeg noen forbedring eller ikke. For målet med en statelig behandlingsreise er jo at man skal ha bedring av oppholdet. Så her kommer min fasit.

Ja, resultatene ble ok, men ikke topp

Dette er målingene jeg hadde da jeg ankom Vintersol på Tenerife.

  • Gangtest, gå en strekning på 30 meter, så mange ganger man kan på 6 minutter. Gikk 727 meter.
  • Rotasjon i nakken 70 grader begge veier.
  • Hode mot veggen når man står i normal positur med hellene, rumpe og skuldre inntil veggen. Avstanden var 11 cm.
  • Schuber testen, man står med samlede ben og prøver å ta i gulvet. Den var 3,5 cm.
  • Sideveis bøy når man står med samlede ben til venstre side var 13 cm.
  • Sideveis bøy når man står med samlede ben til høyre side var 11 cm.
  • Fremover bøyning fra virvel C7 og 30 centimeter nedover ryggen, var det ingen bevegelse.
  • Bakover bøyning fra virvel C7 og 30 centimeter nedover ryggen var det en bevegelse på 0,5 cm.
  • Stoltesten, sitte på en stol og reise seg helt opp, så ned igjen 10 ganger. ble gjort på 20 sekunder.
  • Avstand mellom føttene, når jeg skrever så mye jeg kan. Avstanden var på 130 cm, men målingen ble gjort etter 14 dager.
  • Måling av forskjellen på inn pust og ut pust rundt brystet. Avstanden var 2 cm, men målingen ble gjort etter 14 dager.
  • Styrketest høyre hånd, maskinen viste 40 da jeg kom.
  • Styrketest venstre hånd, maskinen viste 30 da jeg kom.
  • Hurtighetstest høyre hånd, brukte 14,8 sekunder på å ta ut og sette pinnene på plass igjen.
  • Hurtighetstest venstre hånd, brukte 18 sekunder på å ta ut og sette pinnene på plass igjen.

Måling av håndstyrke

Dette er målingene jeg hadde da jeg dro fra Vintersol på Tenerife.

  • Gangtest, gå en strekning på 30 meter, så mange ganger man kan på 6 minutter. Gikk 823 meter.
  • Rotasjon i nakken 70 grader begge veier.
  • Hode mot veggen når man står i normal positur med hellene, rumpe og skuldre inntil veggen. Avstanden var 8 cm.
  • Schuber testen, man står med samlede ben og prøver å ta i gulvet. Den var 4 cm.
  • Sideveis bøy når man står med samlede ben til venstre side var 25 cm.
  • Sideveis bøy når man står med samlede ben til høyre side var 22 cm.
  • Fremover bøyning fra virvel C7 og 30 centimeter nedover ryggen, var det en bevegelse på 2 cm..
  • Bakover bøyning fra virvel C7 og 30 centimeter nedover ryggen var det en bevegelse på 1 cm.
  • Stoltesten, sitte på en stol og reise seg helt opp, så ned igjen 10 ganer. ble gjort på 12 sekunder.
  • Avstand mellom føttene, når jeg skrever så mye jeg kan. Avstanden var på 141 cm, men målingen ble gjort etter 14 dager.
  • Måling av forskjellen på inn pust og ut pust rundt brystet. Avstanden var 5 cm, men målingen ble gjort etter 14 dager.
  • Styrketest høyre hånd, maskinen viste 42 da jeg kom.
  • Styrketest venstre hånd, maskinen viste 34 da jeg kom.
  • Hurtighetstest høyre hånd, brukte 12,3 sekunder på å ta ut og sette pinnene på plass igjen.
  • Hurtighetstest venstre hånd, brukte 16,4 sekunder på å ta ut og sette pinnene på plass igjen.

Denne ble brukt til å teste hurtigheten på hendene/fingrene

Jeg gjennomførte også en sykkel test ved ankomst Vintersol. Men da jeg skulle reise hjem og gjennomførte denne testen på nytt. Ble testen gjennomført feil. Testen gikk ut på å sykle på en ergometersykkel i 6 minutter med en gitt belastning og pulsbelte. Pulsen skal over 120 slag. Men etter 6 minutter sykling var pulsen min under 120 slag. Fikk da beskjed om å fortsette å sykle, men nå med økt motstand. Noe som er feil, kommer ikke pulsen over 120 slag i løpet av 6 minutter. Skal man ta testen på nytt en annen dag og ikke fortsette. Hvis man fortsetter får man ikke riktig resultat. Så mitt resultat før hjemreise ble feil.

Ja, resultatene viser en forbedring. Jeg har blitt mykere, men ikke like myk som jeg ble på sist behandlingsreise. Men har hatt bedring på de fleste målingene bortsett fra nakken. Noen av resultatene ville blitt bedre hvis den første målingen hadde blitt gjort ved start av oppholdet og ikke etter 14 dager.

Resultatet ble ikke like bra som jeg hadde på statelige behandlingsreiser til Balcova i Tyrkia i 2016. Så er jo spørsmålet hva grunnen til dette er.

  • I 2016 var jeg på tur i juli, og temperaturen var opp til 40 grader. Mens i 2018 var jeg på tur i oktober/november, med en lavere temperatur. Slik at jeg ikke ble gjennomvarm i kroppen.
  • I 2016 hadde jeg en manuellterapeut/osteopat som hjalp meg med tøyning, dette hadde jeg ikke i 2018. Da hadde jeg en fysioterapeut uten mye kunnskap om min diagnose bekhterev eller som den heter i dag ankyloserendespondyloartritt. 
  • I 2016 ble jeg truffet av amors piler under oppholdet, dette skjedde ikke på nytt i 2018.
  • I 2018 var jeg i bedre form når jeg ankom, en jeg var i 2016.

Så mange ting som kan spille inn, men jeg tror at den viktigste grunnen til litt dårligere resultater i 2018 er at jeg i 2016 ble gjennom varm i kroppen på grunn av den høye temperaturen. Så får se om jeg i fremtiden får en ny tur til et sted som har opp mot 40 grader.

Men det som også er viktig er hvor lenge jeg har effekt av et slikt opphold. Etter oppholdet i 2016 hadde jeg effekt i over et år. Selv om det året hadde en dype bølgedal jeg slett med å komme opp fra. 

Så det blir spennende å se hvor lenge jeg har effekt denne gangen. Det er viktig at jeg prøver å opprettholde treningen og behandlingen etter oppholdet. Men dette er ikke like greit. For under et behandlingsopphold har jeg kun meg selv å tenke på. Mens her hjemme er det andre som krever tid også.

Jeg skal prøve å trene og ta behandlinger her hjemme så ofte jeg kan. Slik at effekten varer lengst mulig.  

#mittlivmedas #spania #tenerife #vintersol #begandlingsreiser #blogg #helse #trening #behandling #kronisksyk #revmatisme #bekhterev #bekhterevs #stateligebehandlingsreiser #revmatikere #ankyloserendespondylitt #radiografiskaksialspondyloartritt #spondyloartritt #rikshospitalet #oakley 

Dag 28 på Vintersol 13.11.18.

Så var vi kommet til siste dag av mitt opphold her på Vintersol Tenerife. På dagens program står det hjemreise.

Fire tomme pille esker, så nå kan jeg reise hjem

 

Jeg stod opp klokken 03.10 Canaritid, for skulle møte klokken 03.50 foran hovedporten. Og måtte jo pakke resten av det jeg ikke pakket i går, samt rulle sammen Tempur madrassen min.

pakket og klar for hjemreise

 

Ble hentet av buss klokken 04.10, men å komme seg om bord i bussen er ikke like lett for alle. På turen hadde vi med en dame som sitter i rulle stol. Bussen hadde rullestolheis, men tok de den i bruk når vi ble hentet. Neida, damen måtte skyve seg opp trappen. Dette holder ikke i 2018. Rett og slett elendig jobb av buss selskapet.

Bussturen tok ca. 30 minutter. Det fine var at de tok heisen i bruk da vi ankom flyplassen.

Flyet skulle gå klokken 06.30 Canaritid, så fikk tid til litt natt mat på flyplassen før avgang.

Natt mat på flyet

 

Så var det endelig til for bording, var først i køen. For hadde to hånd bagasje som jeg skulle få plass til. Men dessverre måtte vi kjøre buss til flyet. Så kom ikke først på.

snart klar for avgang

 

Fly tiden var beregnet til 5 timer og 25 minutter og distansen som vi skulle tilbakelegge var 4141 km.

Her var det ikke mye plass

 

Dessverre fikk jeg mitt setet på hjemreisen og her var det også kortere avstand til setet foran. Så ikke godt for bena mine. Burde vært mulighet å få velge setet. Men fikk ikke gjort dette på charterflyet. Og når Riksen bukker plass til oss på flyet burde de ta kostnaden med å få et sete med bedre ben plass. 

Dagens frokost

 

Da jeg ikke spiser gris hadde jeg denne gangen valgt å vegetarmat. For var ikke mulig å velge halal. Men fikk vite av en fly vert at Thomas Cook ikke serverer gris. Så da vet jeg dette til neste reise med dem.

Etter ankomst Gardermoen var det bare å bestille billett til flybussen, for den stopper nærmest døren. Etter dette var det å finne bagasjen, si farvel til noen venner og noen gode venner. Så var det tid for å finne bussen.

Etter over 11 timer på reise, var jeg endelig hjemme. Ble møte av en jente, som syntes onkel var litt kort på håret. Men hår vokser jo ut, samt en hund som er helt vil når jeg har vært lenge borte. Men godt å bli tatt godt i mott.

Vil også takke den lille lykkelige familien jeg har vært sammen med i fire uker. Dere tre andre har gjort at oppholdet har gått utrolig bra. Men også tak til dere andre som jeg har vært sammen med. Takk for alle samtaler vi har hatt.

 

#mittlivmedas #spania #tenerife #vintersol #begandlingsreiser #blogg #helse #trening #behandling #kronisksyk #revmatisme #bekhterev #bekhterevs #stateligebehandlingsreiser #revmatikere #ankyloserendespondylitt #radiografiskaksialspondyloartritt #spondyloartritt #rikshospitalet #tempur #tempusmadrass #osprey #thenorthface #charterfly #vennskap 

Dag 27 på Vintersol 12.11.18.

Så var vi kommet til siste behandlingsdag her på Vintersol Tenerife.

Etter frokost i dag var det tid for time hos ergoterapeuten. Hadde jo en samtale med ergoterapeuten når jeg kom og nå skal vi se om testene jeg tok da, er blitt bedre.

Og ja testene var bedre i dag enn da jeg kom.

Her ble hurtigheten testet

 

Pinnene skal fra boksen og opp i hullene en etter en, og så tilbake igjen. På hurtighets testen brukte jeg i dag 12,3 sekunder på høyre hånd mot 14,8 sekunder da jeg kom. Mens jeg brukte 16,4 sekunder på venstre hånd i dag, mot 18 sekunder da jeg kom. Høyre hånd er fortsatt raskere en venstre.

Her testes håndstyrken

 

På styrke testen målte jeg 42 i dag på høyre hånd mot 40 da jeg kom. Mens jeg målte 34 på venstre hånd i dag, mot 30 da jeg kom. Høyre hånd er fortsatt litt sterkere, men venstre hånden tar litt innpå.

I dag virket ikke takene som er over matte gruppene

 

Etter timen hos ergoterapeuten var det tid for matte styrke i 45 minutter. God å få kjørt seg litt igjen, og godt å kjenne at kroppen virker som den skal. Men prøvde å ta høyre arm over hodet. Noe jeg ikke skulle ha gjort. For fikk vondt i armen etter dette. Men litt vondt gjør jo ikke noe, man kjenner jo bare at man lever.

Uten tak, ble det litt varm og solbrillene kom til sin rett

 

Så var det tid for lunsj og etter lunsjen var det tid for gangtest. Litt spent på hvordan gangtesten ville gå. For ønsker jo at jeg skal ha fremgang her også. Så tok litt ventoline for å få åpnet luftveien.

Gjør meg klar for gangtest

 

Etter gangtest var det bare å løpe til neste økt som ble fot gruppe. Skal si det går unna den siste dagen, men må jo smi mens jernet er varmt.

Godt å trene føttene

 

Så etter fot gruppen,  var det tid for matte tøy/balanse. Rak en liten tur inne doen før denne økten. Og ja det er utrolig godt å få tøyd kroppen i varmen, og trene balansen før vinteren kommer. Slik at jeg ikke faller på glatta.

Tøyer på matte tøy/balanse

 

Etter dette var det bare å skifte, for nå var det tid for siste trening/behandling i dag. Det ble bassengtrening i 45 minutter. Tror dette er mitt siste bad i et terapibasseng for i år. Så her var det bare å kjøre på.

Men nå er kroppen sliten, men dagen er ikke over. Men fikk dusjet og slappet av litt før middag. Etter middagen ble det laget frokost til i morgen og så var det tid for pakking. For i natt går turen tilbake til Norge. Gleder meg ikke til denne reisen. Men håper jeg får litt søvn på øyet, før jeg må stå opp igjen.

Så nå sier jeg god natt, så hører dere kanskje fra meg i morgen  

 

#mittlivmedas #spania #tenerife #vintersol #begandlingsreiser #blogg #helse #trening #behandling #kronisksyk #revmatisme #bekhterev #bekhterevs #stateligebehandlingsreiser #revmatikere #ankyloserendespondylitt #radiografiskaksialspondyloartritt #spondyloartritt #rikshospitalet #oakley #nike #ventoline

Dag 26 på Vintersol 11.11.18.

Siste søndag av mitt opphold her på Vintersol på Tenerife. Kun en dag og noen timer til jeg er tilbake i gamle landet.

I dag har jeg ikke gjort stort, men stod opp klokken 11.00, så jeg rakk å lunsjen klokken 12.00. Etter dette ruslet jeg ned på stranden for å samle litt D-vitaminer. Og jeg var jo heldig for at noen venner hadde holdt av en seng for meg.

Prøver å samle litt D-vitaminer

 

Men da jeg ankom stranden hadde solen gjemt seg bak en stor sky, så det var ikke så veldig varmt. Men etter en stund kom solen frem og da varmet den godt. Stranden nedenfor Vintersol er en kunstig strand som er laget. Men stranden er utrolig bra, en av de bedre jeg har vært på.

ikke behagelig å sole ryggen

 

Prøvde å sole ryggen også, men jeg trives ikke så godt på stranden. For er jo ikke så mye pent å se på. Får jo neste mareritt av å se på gamle menn med liten og sliten Speedo, samt stor mage. Eller hva med gamle tanter på 60 pluss, som har noen kilo for mye. Men dette er ikke problemet, problemet er henge puppene som skal soles uten et sol liv. Dette kan jo skreve selv en liten gutt.

Var godt med en dukkert i dag

 

Men fikk meg et lite bad i havet også. Kanskje årets siste bad, men får se hva jeg får til i morgen også. 

Etter nesten fire timer på stranden hadde jeg fått nok. Da gikk ferden tilbake til instituttet, hvor jeg dusjet og gikk ut for å se på en fotballkamp. Etter kampen var det tid for middag og etter middag gikk jeg meg en tur. Samt at jeg fikk sett litt mer fotball. 

Nå får jeg hoppe til sengs og lade batteriene for siste behandlingsdag og treningsdag som er i morgen. 

#mittlivmedas #spania #tenerife #vintersol #begandlingsreiser #blogg #helse #trening #behandling #kronisksyk #revmatisme #bekhterev #bekhterevs #stateligebehandlingsreiser #revmatikere #ankyloserendespondylitt #radiografiskaksialspondyloartritt #spondyloartritt #rikshospitalet #utpåtur #bading #strandliv #strandtur #solseng #oneill #oakley

Dag 25 på Vintersol 10.11.18.

Da var vi kommet til dag 25 av mitt opphold her på Tenerife og Vintersol. I dag er det lørdag, så enten kan dagen brukes til egentrening, strandtur eller så kan man utforske øya Tenerife litt mer.

Så dagen starter med frokost, men har sovet dårlig i natt. Men tror jeg nå har funnet feilen til at jeg har sovet dårlig noen nette ri det siste. Tror dette skyldes at jeg har drukket kaffe for sent. Så får forske litt på dette fremover.

Men etter frokost var det bare å gjøre seg klar for tur, for i dag skulle jeg på busstur til de to største byene på Tenerife. Bussen gikk fra Vintersol 09.10. etter at vi hadde fått losset alle personer og rullestoler om bord. Bussturen til La Laguna tok ca. 1 time og 5 minutter.

Første stoppested i La Laguna ble en kafe

 

Den første byen vi besøkte var La Laguna. En fantastisk gammel spansk by, med mye fint å se på. Vi var blant annet innom mat hallen, en mat og vin fest, kirken. Samt at vi gikk rundt i gatene i flere timer.

Kriken i La Laguna

 

Byen heter egentlig San Cristóbal de La Laguna, men forkortes til La Laguna. Dette er den nest største byen på Tenerife. La Laguna ble grunnlagt i 1496 av Fernândez de Lugo, som var erobreren av Tenerife. Frem til 1723 var La Laguna hovedstad på Kanariøyene. Siden 1927 har det vært en universitetsby med universitetet Universidad de La Laguna forkortet ULL. Med over 30.000 studenter i byen. Totalt bor det over 150.000 personer i byen. Byen har også det katolske bispesete for Tenerife. Det historiske sentrum av byen kom inn under UNESCOs verdensarvliste i 1999.

Fra La Laguna tok vi trikken ned til Santa Cruz.

Trikken som vi skulle bruke

 

Santa Cruz er den største byen på Tenerife og den nest største byen på Kanariøyene. Byen er en av to byer som deler hovedstadsfunksjonen for Kanariøyene. Santa Cruz er hovedstad for de vestlige øyene og har vært dette siden 1723. Det bor over 260.000 innbyggere i byen. Byen har et godt utbredt samferdselssystem, buss, trikk, fly og ferger. 

Skilt med noen unger som ikke ville flytte seg

 

Etter lunsj en sen lunsj i Santa Cruz, var det tid å finne bussen for å komme seg hjem til Vintersol igjen. Bussturen tilbake tok ca. 50 minutter og vi var tilbake klokken 18.00.

Etter litt av slapping og en varm dusj, var det tid for middag. I dag skulle vi ut å spise tapas. Maten var veldig god, men ble dessverre for mett. Men spsite opp maten min. Etter middag tok vi bena fatt og gikk inn til Los Christianos var det var vin og mat festival. Her var det også bra live musikk, med sanger fra 80 og 90 tallet. Så det ble litt allsang også.

God Spansk tapas inntatt på Friends

 

Hjemmelaget tiramisu til dessert

Men nå må en sliten kropp, takke for seg. Så får vi se om jeg får sove i natt. For har tatt en kopp kaffe latte til desserten. Så i natt skal jeg teste ut om det er kaffen som gjør at jeg ikke får sove. Så kanskje jeg ikke kan drikke kaffe så sendt på kvelden.

 

Vin og mat festival i Los Christianos

 

#mittlivmedas #spania #tenerife #vintersol #begandlingsreiser #blogg #helse #trening #behandling #kronisksyk #revmatisme #bekhterev #bekhterevs #stateligebehandlingsreiser #revmatikere #ankyloserendespondylitt #radiografiskaksialspondyloartritt #spondyloartritt #rikshospitalet #utpåtur #lalaguna #santacruz #tapas

Dag 24 på Vintersol 09.11.18.

Så var vi kommet til siste fredag av mitt opphold her på Tenerife.

Fikk beskjed i går om å ta det med ro i dag. Grunnen til dette var at vi skulle ha kondisjons test i dag, og fysioterapeuten ønsker å få et så godt som mulig resultat.

Så har derfor tatt det med ro i dag. Har kun deltatt på fot gruppe i tillegg til kondisjons testen hos fysioterapeuten.

Til fot gruppen hadde jeg kjøpt meg en egen ball, slik at jeg kan ta noen av øvelsene hjemme. Så testet ut denne ballen i dag. Ballen jeg kjøpte er vesentlig hardere en ballene som har vært her nede. Men den funket veldig bra, kanskje bedre en de myke ballene som er her.

Ny og bedre ball testes ut

 

På kondisjons testen drev jeg å ødela testen. Grunnen til dette er at pulsen skulle over 120 slag i minuttet. Men pulsen min ville ikke 120 i dag. Så måtte sykle lengre en de seks minuttene jeg egentlig skulle sykle. Pulsen skulle heller ikke stige mer en 5 slag i løpet av to minutter. Så testen min ble på 12 minutter i dag. Men hadde sykkelen hatt et normalt sykkelsete istedenfor et bestemor sete, så kunne jeg gjort det enda bedre.

Klar for sykkeltest

 

Men den største grunnen til at denne testen ikke ble bedre er at jeg har slitt med den høyre skulderen under nesten hele oppholdet. Noe som har hemmet meg under kondisjonstrening. Slik at det ikke har blitt så mye kondisjonstrening som jeg hadde ønsket.

Men tatt i betraktning av den høyre skulderen er jeg fornøyd med at kondisjons testen gikk bedre i dag. Så har hatt en bedring der også. 

Solnedgang, tenk å hat en å dele dette med

 

Etter dette ble det en gå tur for å se på solnedgangen, før det ble middag med noen venner. Det vil si den glade familien pluss en vi har adoptert den siste uken.

 

#mittlivmedas #spania #tenerife #vintersol #begandlingsreiser #blogg #helse #trening #behandling #kronisksyk #revmatisme #bekhterev #bekhterevs #stateligebehandlingsreiser #revmatikere #ankyloserendespondylitt #radiografiskaksialspondyloartritt #spondyloartritt #rikshospitalet #hokaoneone #hoka #adidas  #fysioterapi #solnedgang #monark #ergometersykkel #sykkeltest 

Dag 23 på Vintersol 08.11.18.

Så var vi kommet til dag nummer 23 her på Vintersol. Kun fem dager igjen, før jeg er tilbake i Norge.

Klar for en økt matte styrke

 

Etter frokost var det tid for å prøve seg på matte styrke igjen. Greide fint å gjennomføre matte styrke, men tok noen andre øvelser da armene skulle brukes over hodet. Så veldig godt å være igang med trening igjen. Men tok kun en økt før lunsj i dag. For trapper opp rolig.

På denne matten skal matte styrke gjennomføres

 

Etter lunsj var det tid for fysioterapeuten. Her ble det tid for målinger. Men kommer tilbake til dette når alle tester er gjennomført. Så da det ikke ble noen trening med fysioterapeuten i dag, gikk jeg meg en tur på 1 time og 30 minutter.

Klar for å måle bevegelsen/rotasjonen i nakken

 

Godt å gå en tur mens solen skinner fra skyfri himmel. Etter gåturen var det tid for legetime, så nå nærmer jeg meg snart klar for hjemreise. Har bare to dager med behandlinger og treninger igjen, samt to fridager. Så får kjøre på det jeg greier de to siste dagene, for ønsker å få et så best mulig resultat som mulig.

Venter på legen

 

Men det skal bli godt å komme hjem igjen, selv om det er godt å være i varmen.

Bak denne døren holde legen til

 

#mittlivmedas #spania #tenerife #vintersol #begandlingsreiser #blogg #helse #trening #behandling #kronisksyk #revmatisme #bekhterev #bekhterevs #stateligebehandlingsreiser #revmatikere #ankyloserendespondylitt #radiografiskaksialspondyloartritt #spondyloartritt #rikshospitalet #hokaoneone #hoka #adidas #oakley #legetime #fysioterapi

Dag 22 på Vintersol 07.11.18.

Da var vi kommet til siste onsdag her på Vintersol og i natt har jeg hatt en natt med mye søvn. Takket være at jeg selv bestemte hva jeg skulle ta av piller. Så våknet nesten uthvilt, samt at skulderen var blitt mye bedre i løpet av natten.

Så dagen startet med frokost. Etter frokost ble det tid til en film på Netflix. For trapper opp treningen i dag, men viktig å ikke kjøre fult program med en gang. For da kan jeg fort få en ny smell i skulderen. Men fikk tid til litt egentrening med noen øvelser jeg har fått for skulderen, samt en liten gå tur.

Etter lunsj var det tid for trening og behandling igjen. Startet med fot gruppe i 30 minutter.

Fot gruppe er godt for vonde føtter

 

Etter dette var det tid for avtale med fysioterapeuten. Her ble det intervall trening på tredemølle. Vi skulle kjøre seks drag av 2 minutter med 1 minutts pause. Dette etter oppvarming. Men etter to intervaller ble pausene kuttet til 30 sekunder. Da pulsen min falt for fort.

I gang med oppvarming

 

Intervall nummer fem ble løping med 9 graders vinkling på mølla. Men å løpe med fatle funker dårlig, så kastet fatlen under løpeintervallet. Utrolig godt å være igang igjen med trening og behandling. For kroppen min liker ikke å være i ro for lenge. Det gjør bare at jeg blir stivere og får mer smerte. Så aktivitet er viktig for meg.

Nedtrapping må også til

 

Etter intervall økten ble det 10 minutter med nedtrapping, og pulsen gikk fort ned igjen. Så formen er stigende.

Etter dette var det tid for den siste klesvasken her nede. For godt å ha rene underbukser. Planene var å gå med sekk med rent tøy ut på en liten handle tur, som skulle avsluttes med en is.

Siste klesvask på Tenerife for i år

 

Men en av mine nye venner, lurte på om noen ville være med å drikke kaffe og spise is. Så da var det bare å løpe tilbake. Ta en rask dusj, skifte og henge opp tøy. Så gikk vi av sted til en liten italiensk perle som servere god kaffe og is. 

Ja, litt av en sorbetis

 

Etter at isen og kaffen var fortært, var det bare å rusle tilbake til instituttet. For nå var det tid for middag. Men middagen i dag var ikke mye å rope hurra for. Pytt i panne av restemat, er ikke hva jeg hadde tenkt meg. Og når jeg fikk en bitt kjøtt av gris, så spiser jeg ikke mer. Godt jeg fikk spyttet ut grisen. For ellers hadde jeg blitt dårlig.

Etter middagen ble det tid for en fotballkamp på TV, og litt av en kamp vi fikk sett. Manchester United vant over Juventus i Italia. Så nå kan jeg sove godt i natt.

Og i morgen er det tid for å kjøre fult program igjen. Så får jeg bare tilpasse noen øvelser for skulderen.

#mittlivmedas #spania #tenerife #vintersol #begandlingsreiser #blogg #helse #trening #behandling #kronisksyk #revmatisme #bekhterev #bekhterevs #stateligebehandlingsreiser #revmatikere #ankyloserendespondylitt #radiografiskaksialspondyloartritt #spondyloartritt #rikshospitalet #trening #behandling #intervalltrening #tredemølle #technogym #hokaoneone #hoka #adidas #oakley #vaskeri #klesvask #vaskemaskin #is #sorbetis #adidas 

Dag 21 på Vintersol 06.11.18.

Da var vi plutselig inne i siste uke med trening og behandling her på Vintersol.

Natten til i dag var ikke noe særlig. Jeg fulgte rådet jeg fikk i fra sykepleier vedrørende hvilken piller jeg kunne ta. Så i natt har jeg ikke sover mye, vært mye oppe å gått. Fordi det har vært best for skulderen min.

Kun en full pilleboks igjen, tre tomme

 

Etter frokost hatte jeg time med fysioterapeuten her nede. I dag fikk jeg på nytt TENS på skulderen i 10 minutter. Men i tillegg gikk jeg på tredemøllen i 20 minutter. Avsluttet denne økten med noen knebøy med bak ryggen. Har også fått noen enkle øvelser som jeg skal gjøre flere ganger om dagen. Så håper at skulderen snart er bedre.

Tens på skulder og plaster fra injeksjon

 

Så ble det litt tid for avslapping med Netflix etter timen med fysioterapeuten før det var tid for lunsj. Under lunsjen googlet vi pillen jeg har fått. Fant da ut at de var veldig svake og kun med kodein. De skulle vært tatt sammen med andre piller for å få økt effekt. Men dette fikk jeg beskjed om ikke å gjøre, så litt rart.

Her tilbringes mye tid om dagen

 

Etter lunsj var det tid for fot gruppe. Her brukes jo ikke armene, så her kan jeg fint delta. Avsluttet dagens trening med en gåtur på 4 kilometer.

Etter middag var det tid for å handle inn noen julegaver, så får håpe de faller i smak og passer.

I natt skal jeg følge mitt eget råd og ta de pillene som jeg pleier å ta, slik at jeg får sove bedre.

#mittlivmedas #spania #tenerife #vintersol #begandlingsreiser #blogg #helse #trening #behandling #kronisksyk #revmatisme #bekhterev #bekhterevs #stateligebehandlingsreiser #revmatikere #ankyloserendespondylitt #radiografiskaksialspondyloartritt #spondyloartritt #rikshospitalet #trening #behandling #tens