Innlagt på Diakonhjemmet sykehus den 20.02.23

Som fortalt i sist innlegg, møtte jeg opp på Diakonhjemmet sykehus mandag den 20.02.23. Dette etter avtale med min fastlege.

Jeg møtte opp på akuttmottaket som avtalt, selv om jeg ikke “tilhører” Diakonhjemmet sykehus, da jeg bor i Østensjø bydel. Men jeg går jo til revmatologene på Diakonhjemmet sykehus og det var de som først fant blod i min avføring. Så fastlegen mente det var best at de undersøkte meg. Da de har gamle blodprøver og avføringsprøver å sammenligne med.

På akutt mottaket

 

På akuttmottaket ble jeg grundig undersøkt av en hyggelig lege. Det ble tatt masse blodprøver, EKG, blodtrykk, oksygenmetning, samt undersøkelse av avføring.

EKG undersøkelse

 

Etter to timer på akuttmottaket, ble jeg lagt inn på sykehuset. Da blodprøvene mine ikke var noe bedre, samt at jeg hadde litt lavt oksygenmetning i blodet.

Det er nesten 19 år siden sist jeg ble lagt inn på Diakonhjemmet sykehus.

Dessverre var det ingen ledige rom, så i starten ble jeg korridorpasient. Men etter fire timer på gangen fikk jeg endelig et rom.

Korridorpasient med utsikt

 

Da jeg endelig fikk rom, kom legen på visitt og fortalte om hva de ville undersøke for å finne ut hvorfor jeg har så lav blodprosent. Samt hvorfor jeg har så lave jern verdier og D-vitamin verdier.

Legen mente at jeg har magesår, så dagen etter ble det bestilt gastroskopi. Slik at de fikk se hvor stort magesåret er. I tillegg skulle jeg få en pose med blod. Slik at de skulle få opp blodprosenten min. Dessverre trodde jeg ikke noe på legens mening, for jeg tror ikke at jeg har magesår.

Blodoverføring

 

Fikk beskjed om at jeg måtte faste fra klokken 24.00, da dette ville gjøre gastroskopi undersøkelsen lettere.

Dessverre fikk jeg ikke time til gastroskopi før klokken 15.00, så det blir mange timer å faste.

Gastroskopi maskin

 

Morgenen før gastroskopi undersøkelsen, ble det tatt nye blodprøver. Da legene ville se om blodprosenten og jern verdiene mine vår gått opp etter blodoverføringen. Dessverre var det kun blodprosenten som hadde steget litt, så legen bestilte en jerntilskudd for overføring intravenøst. I tillegg fikk jeg D-vitamin tilskudd som piller. Kolekalsiferol tab 2000 IE. Dette skal jeg ta i tre måneder, så får vi håpe at D-vitamin nivået mitt stiger.

Jerntilskuddet skulle jeg få etter gastroskopien.

Jerntilskudd klart

 

Dessverre ble det litt utsettelse på gastroskopien, så det ble 17 timer med faste på meg. Godt jeg har litt å gå på.

Under gastroskopien ble det tatt prøver for å se om jeg har cøliaki. Grunnen til dette er at jeg har en far og en bror som har cøliaki. Disse prøvene var negative, så ikke cøliaki på meg.

Og hvem fikk rett, jeg eller legen. Jo, det var meg. Jeg hadde ikke magesår, så da mente legen at de kunne skrive meg ut. Selv om de ikke har funnet kilden til hvorfor jeg har lav blodprosent og lave jern verdier. Men legen har sendt henvisning til koloskopi, så da er dere bare å fortsette å vente.

Litt rart å bli skrevet ut, med uviss diagnose og formen var ikke noe bedre. Men har jo ikke så mye å stille opp med.

Litt usikker på veien videre.

 

Noe annet som var rart, var at jeg hele tiden fikk “ny” sykepleier som skulle se til meg og passe på meg. I løpet av flere dager, burde man ha samme sykepleier som kontaktperson. Dessverre følte jeg at det kun var en sykepleier som hadde lest seg opp på meg. Så tusen takk til den dyktige sykepleieren i fra Sortland.

 

 

Blodprøvesvar 16.02.23.

Da har jeg fått svar på blodprøvene som ble tatt hos ny fastlegen på mandag..

Jeg har vist at noe er galt, for var hos revmatologen i juni 2022 og tok noen blodprøver der som ikke var bra. Men ikke så ille som nå. Men hovedgrunnen til at jeg har vist at noe var galt, er at jeg siden juni 2022 har slitt med fatigue samt dårlig pust.

I tillegg fikk jeg vite av den nye fastlegen at det ble funnet blod i min avføring etter avføringsprøvene som ble levert i juni 2022. Så litt rart at den forrige fastlegen ikke har kaldt meg inn til kontroll.

Når jeg har gjort noe fysisk som å spille en runde golf eller padle kajakk, har jeg sovnet når jeg kom hjem. Jeg har slitt med å gå lange lufteturer med hunden min. Så noe er galt med kroppen min, og jeg har på det meste bæsjet 8 ganger i løpet av en dag.

Jeg er fortsatt ufør, men sitter i noen verv. Så har gått på møter, selv om kroppen ikke har villet i det siste.

Det å lese blodprøve svarene, var ikke noe hyggelig lesning. Mange av blodprøvesvarene var langt utenfor referanseområdet.

Men noen av disse prøvene har jeg slitt med i flere år. Dette er mangel på jern og vitamin D.

Men denne gangen er det mye annet som også er galt.

  • B-Hemoglobin – verdi: 7,5 (referanseområde 13,4 – 17.0)
  • B-Trombocytter – verdi: 656 (referanseområde 145 – 348)
  • MVC – verdi: 62 (referanseområde 82 – 98)
  • MCB – verdi: 15 (referanseområde 27 – 33)
  • S-Ferritin – verdi: <3 (referanseområde 20 – 300)
  • S-Jern – verdi: 2,1 (referanseområde 9,0 – 34.0)
  • S-Jernbindingsskap – verdi: 85 (referanseområde 49- 83)
  • S-Transferrinmetning – verdi: 2 (referanseområde 15 – 57)
  • S-Viatmin D – verdi: 34 (referanseområde 50 – 150)

Venter nå på nye svar etter at jeg har levert inn nye avføringsprøver.

 

 

Så den morgenen den 17.02.23. ringte fastlegen til meg. Du har to valg, du kan enten bli lagt inn på sykehus i dag, eller mandag. Jeg hadde ikke anledning i dag, så da ble det mandag. Hun sa at jeg vil få blodoverføring først, så vil de undersøke hva som er galt.

Mest sannsynlig tror hun at jeg har fått enten Chrons eller Ulcerøs kolitt, men det kan også være kreft.

Så nå er det bare å vente å se hva legene finner ut på sykehuset til mandag. Problemet er bare at jeg skulle reise på vinterferie på mandag, men den blir nå utsatt.

Hunden er hos mamma og pappa, slik at jeg skal slappe av i helgen, før jeg blir innlagt på sykehus på mandag.

Ny fastlege februar 2023

Jeg mistet min flinke fastlege i mai 2020.

Men hvor flink er en lege når den velger å forlate denne verden?

Jeg fikk først en midlertidig fastlege, som senere ble min “nye” fastlege. Men hun ringe fort og fortalte at hun ikke hadde tid til meg, så jeg burde finne meg en annen fastlege. Jeg skjønner ikke hvordan en lege kan si noe slik.

Jeg satte meg derfor på venteliste hos en ny fastlege.

Jeg er dessverre avhengig av en fastlege som følger meg opp, på grunn av diagnosene jeg har. Men også på grunn av medisinene jeg går på. Det skal minst ta’es blodprøver hver tredje måned.

Dessverre har ikke fastlegen fulgt meg opp. Det er dessverre gått ut over min form og min helse.

Men endelig har jeg fått ny fastlege, så denne uken har jeg endelig blitt undersøkt.

Så nå er det bare å vente på dommen.