Delvis avrevet muskel

Onsdag den 19.10.22. smalt det i det venstre låret mitt da jeg var på lufte tur med hunden min. Når det skjedde hostet jeg opp mye slim, noe jeg gjør på grunn av en av lungesykdommene jeg har. Etter smellet fikk jeg problemer med å gå, men greide å komme oss hjem.

Heldigvis har jeg fått utlevert krykker fra NAV hjelpemiddelsentral, så tok disse i bruk.

krykker

På søndag den 23.10.22. begynte jeg å få blod utredelser på fremsiden av venstre lår. Kontaktet så manuellterapeuten jeg går hos, for å høre om hun kunne se på låret mitt. Gang funksjonen var fortsatt ikke optimal og jeg hadde fortsatt smerter i låret.

Venstre lår

 

Fikk time tirsdag 25.10.22. og hun mente at jeg hadde skadet en av de dype musklene i låret. Men mente jeg burde kontakt revmatologen jeg går hos. Slik at de fikk se på dette de også.

Så kontaktet Diakonhjemmet sykehus etter at jeg kom hjem fra manuellterapeuten. Revmatologen trodde jeg hadde fått avrevet en muskel i låret, men sa jeg måtte kontakte min fastlege.

Men når man har en fastlege i fra “helvete” som ikke følger opp sin pasient, valgte jeg heller å dra til legevakta.

Venterom Aker sykehus

 

Dro derfor til legevakta på Aker sykehus, fordi den er nærmest der jeg bor. Traff en hyggelig lege der, som dessverre ikke kunne hjelpe med da de ikke har røntgen, MR eller CT maskiner på Aker. Men hun ringte ned til legevakta i Storgata og snakket med en ortoped der. Trodde derfor at jeg skulle slippe å vente, når jeg måtte dra ned til en ny legevakt.

Venterom legevakta Storgata

Men nei da, jeg ble ikke prioritert på legevakta i Storgata. Så fra jeg kom, til jeg var ferdig undersøkt og ute av legevakta gikk det nesten fem timer.

 

Legerom

 

Dette er ikke holdbart, når man har store smerter i et lår.

Røntgen maskin

 

  • For det første, bør legevakta på Aker sykehus få røntgen, MR og CT maskiner. Slik at de kan behandle alle som kommer innom.
  • For det andre, bør legevaktene i Oslo ha samme journalsystem. Noe de ikke har i dag, slik at man ikke trenger å fortelle alt to ganger.

Men nå må jeg finne en fysioterapeut med offentlig tilskudd i mitt nærmiljø. Som kan hjelpe meg med å få trent opp muskelen som er delvis røket. Slik at jeg blir klar, så jeg kan padle igjen. Samt vinteren er på vei, og jeg elsker å gå på ski.

Sliter fortsatt med å skjønne hvordan jeg delvis kan ryke en muskel i låret, når jeg ikke gjorde noe særlig fysisk når det skjedde.