Time hos revmatologen 11.01.19.

Mandag den 11.01.19. hadde jeg endelig ny time hos revmatologen. Grunnen til timen var at det var tid for kontroll av medisinen Cosentyx, som jeg går på. Men i tillegg er jeg med på et forskningsprosjekt. Så skal egentlig ha time hver tredje måned. Men nå var det ni måneder siden sist kontroll.

Så litt rart at man ikke kan få time når man skal, for nå er det ikke noen vits å være med på forskningsprosjektet lengre.

Men får timen hos revmatologen må jeg innom labratoriet på Diakonhjemmet og ta noen blodprøver. Og her pleier jeg å treffe en gammel klassekamerat, så alltid hyggelig å slå av en prat.  

Tid for kontroll

 

Men siden sist har revmatologen tatt serumspeil av bloddet mitt og svaret på reduksjonstiden av Cosentyx er kommet og reduksjonstiden var på 28 dager. Så dette kan stemme med hva jeg føler at effekten er dårlig den siste uken. Reduksjonstiden på Cosentyx kan variere fra 18 til 46 dager.

Vi ble enige om at jeg fremover skal sette en sprøyte Cosentyx på 150mg hver tredje uke. Dette istedenfor to sprøyter en gang i måneden og hver sprøyte inneholder 150mg med Cosentyx. Revmatologen fortalte at jeg vil ha like mye medisin i blodet med denne bruken. Så håper at jeg nå kan ha god effekt hele tiden.

Så blir det en sprøyte hver 3 uke

 

Vi gikk også igjennom resultatene fra min siste behandlingsreise, og de var dårligere en hva de har pleid å være. Så hvorfor de er dårligere vet vi ikke, men dette kan skyldes flere ting. Som at det var kaldere når jeg var på tur i fjord, at jeg hadde vondt i en skulder/nakke under oppholdet. Eller at sykdommen har vært mer aktiv i det siste. Noe den har vært.

Vi gikk også i gjennom blodprøvesvarene og alt stod bra til bortsett fra at jeg hadde fått forhøyet kolesterol. Normal kolesterol var på 6,0 og (det slemme) kolesterolet LDL var på 4,6. Hvorfor kolesterolet nå er blitt høyt vet revmatologen ikke. Så nå blir jeg sendt til utredning for dette. Men personer med revmatiske diagnoser har økt risiko for hjerte og karsykdommer. Så godt jeg blir fulgt opp.

Så kanskje jeg har fått en ny diagnose, men hva gjør vel det. Er jo sterk nok til å takle en diagnose til.

#mittlivmedas #bekhterev #bekhterevs #diakonhjemmet #diakonhjemmetsykehus #biologiskmedisin #cosentyx #revmatolog #blogg #sprøyte #akyloserendespondylitt #spondylitt #spondyloartritt #revmatiker #kronisksyk  #serumspeil #høycrp #høysenkning #reduksjonstid  #sykehus #blodprøver #kontroll #kolesterol #forhøyetkolesterol