Litt om en av min diagnose Bekhterev

Vil anbefale alle å gå inn på siden til altomdinhelse.no

Her finner du mye nyttig informasjon om mange forskjellige diagnoser. Blant annet Bekhterev som er en av diagnosene/sykdommene jeg har.

Er du stiv og støl når du våkner om morgenen? Uforklarlig trett? – Kanskje har du fått besøk av Herr Bektherev?

Men fortvil ikke. I dag finnes det mange forskjellige medisiner som kan hjelpe deg til en bedre hverdag og skulle du være så heldig at sykdommen blir oppdaget tidlig. Kan det hende at disse medisinene stopper utviklingen av sykdommen.

Men en av de viktigste tingene med bekhterev, er at du bør prøve å være så aktiv som mulig.

Bekhterev som sykdommen het tidligere. Tilhører en familie med diagnoser som går under navnet spondyloartritter. Dette er en familie av autoimmune sykdommer som deler visse sykdomstrekk. Kroppens immunceller går til angrep på eget vev, som om det var en infeksjon. Det mest fremtredende trekket på spondyloartritt er betennelse i ledd i ryggen, særlig iliosakralleddene, som er ryggradens støtdempere. De er blant de største leddene i kroppen og forbinder ryggraden med bekkenet.

Blant spondyloartrittene finner vi diagnosene aksial spondyloartritt (Bekhterevs sykdom og ikke-radiografisk AS), udifferensiert spondyloartritt, psoriasisartritt, Crohns sykdom, ulcerøs kolitt, reaktiv artritt og spondylartropatier hos barn.

Du finner også mye informasjon om spondyloartritter på sidene til bladet Spondylitten som blir gitt ut av Spondyloartrittforbundet Norge.

#mittlivmedas #bekhterev #spondyloartritt #aksialspondyloartritt #revmatiker #revmatisme #altomdinhelse #spondylitten #norskrevmatikerforbund #blogg

Da ble det et nytt intervju fredag den 21.04.17.

Tirsdag den 18.04.17. ble jeg kontaktet av en journalist student som sammen med to andre studenter, ville skrive litt om terapibasseng situasjonen i Oslo. Som den fornuftige personen jeg er, så sier jeg ikke nei til litt mer eksponering.

Så vi avtalte at vi skulle møtes utenfor Lovisenberg sykehus fredag den 21.04.17. hvor de skulle filme og intervjue meg. Vi jobbet også med at de skulle få filmet en gruppe i et terapibasseng i Oslo. Men dette uten hel, så de fikk en video som jeg har tatt i terapibassenget på Diakonhjemmet sykehus.

Men vi fikk komme inn og se terapibassenget på Cathinka Guldberg senteret, og dette terapibassenget er ca. 3,5år. Det er 4cm. dypere på det grunneste enn hva bassenget på Diakonhjemmet var og det er 6cm. grunnene på det dypeste en hva bassenget på Diakonhjemmet var. Et fint terapibasseng som er godt egnet for revmatikere. Måtte vi få flere slike terapibasseng i Oslo.

Terapibassenget på Cathinka Guldberg, foto: Alice Nordquist

 

Bassenget så veldig bra ut og det var universelt utformet, og de har skrudd opp temperaturen fra 32 grader til 34 grader. Så noe har politikeren fått med seg. Men det som er synd, er at over 700 revmatikere nå står uten et tilbud. Dette vil mest sannsynlig gå ut over livskvaliteten til disse revmatikerne. Så håper at politikerne i Oslo finner et tilbud til disse også.

http://journalen.hioa.no/innboks/2017/04/jan-halvard-ble-fratatt-sitt-behandlingstilbud

Oslo fylkeslag av Norsk Revmatikerforbund gir seg ikke med denne saken. Vi skal fortsette å jobbe med å kontakte politikere både lokalt i Oslo, men vi vil nå også jobbe mot politikerne på stortinget. For det er ikke riktig at revmatikeren skal falle mellom to stoler på grunn av samhandlingsreformen. Hvor rehabiliteringen skulle gå fra spesialisthelsetjenesten og over til kommunen. Nå legger spesialisthelsetjenesten ned sitt tilbud før kommunen har et tilbud oppe å gå. Kan dette være riktig. Noen må ta ansvar for revmatikerne, slik at de på nytt kan få terapibasseng som de kan få behandling og trening i.

#mittlivmedas #oslo #norge #diakonhjemmet #lovisenberg #cathinkaguldberg #terapibasseng #behandling #trening #34 #34grader#oslorevmatikere #norskrevmatikerforbund #varmtvannsbasseng #bekhterev #revmatiker #revmatisme #trimtex

Har to venner som trenger nytt hjem

Jeg har to venner som har mistet husene sine i dag, så lurer på om det er noen der ute som enten har et nytt hus de kan leie eller en leilighet. De er veldig snille og omsorgsfulle, men kan til tider lage litt støy. Karene hjelper til hvis det skulle være noe, så ikke nøl med å spørre dem. Men de liker ikke renhold.

Klar for undersøkelse på onsdag

 

Grunnen til at de trenger nytt husrom er at jeg ikke lenger har plass til dem, så håper at noen der ute kunne tenke seg å ta dem imot.

For onsdag den 26.04.17. var jeg innom min tannlege for den årlige kontrollen. Ja, jeg velger å gå en gang i året til tannlegen. Dette for å ta vare på tennene mine. Men denne gangen hadde jeg et hull i en av mine 12 års jeksler, og det er flere år siden sist jeg hadde hull.

Så var tannlegen i gang

 

 Så fikk ny time den fredag den 28.04.17. slik at Karius og Baktus fikk flyttet ut. Nå er tannen fikset, så håper jeg at noen der ute vil ta imot mine venner Karius og Baktus. Slik at de slipper å sove ute i natt.

Mine gode venner Karius og Baktus. Bildet lånt fra boken til Thorbjørn Egner

 

 

#mittlivmedas #tannlege #oslo #norge #blogg #hullitann #kariusogbaktus #nytthjem #karius #baktus #holmlia

En usikker og følsom gutt som har levde som klovn

Fra jeg var liten av var jeg en usikker gutt med mye følelser og til tide har dette vært et problem. Men etter hvert tok jeg til meg andre sider, slik at usikkerheten og følelsene ikke ble vist. Men om dette var smart eller ikke vet jeg ikke. Ut ifra hva jeg har opplevd i det siste så tviler jeg på at det jeg gjord som ung var smart. Men lite jeg får gjort med dette nå.

Men i dag er jeg også veldig glad for at jeg har humor i livet mitt. Dette har gjort at jeg lettere har greid å takle diagnosene jeg har fått, og er usikker på hvordan jeg ville taklet dette uten humor.

Jeg har et hjerte som er alt for stort. Det vil si ikke fysisk, men jeg var en usikker og følsom gutt som var redd for å bli avvist. Så istedenfor å si ting man følte, holdt jeg dette inni meg. For det var jo bedre å ha en venninne enn ikke venninne i det hele tatt.

En “syk” klovn

 

Men følelsene har også sine svake sider, for jeg begynner lett å gråte. Jeg kan sitte og gråte til barne-tv jeg og på grunn av at jeg er en litt for følsom person. Har jeg i mange år spilt en annen person enn den jeg egentlig er. Tror ikke det nå vil være så lett og bli den personen jeg egentlig var.

Dette fikk sitt første problem første dag på barneskolen. Der var det noen jenter som mobbet og ertet min storesøster. Så det lillebror da gjorde var at jeg prøvde å ta henne i forsvar. Men jentene hørte ikke på en sint liten fyr. Så da tok den sinte lille fyren i bruk andre midler. Jeg plukket opp en stein som jeg kastet av full kraft mot hodet til den jenta som ledet an i ertingen og mobbingen. Og ja jeg traff så det sang, blodet sprutet og stille ble hun. Men rektor hørte ikke på meg, så jeg ble problemet og fikk med meg melding hjem i fra skolen første skoledag. Dette tror jeg det er ingen som slår. Men jentene som ertet og mobbet slapp unna og det var jo ikke riktig.

Da min lillebror begynte på skolen noen år etter meg, ble også han ertet og mobbet på skolen. Dette på grunn av at han hadde krøller. De andre guttene som ertet og mobbet var bare misunnelige. Men jeg og min bror inn gikk en avtale. Han tok seg av de som gikk i fra første til tredje klasse, mens jeg skulle ta meg av de som gikk i fra fjerde til sjette klasse. De som ertet og mobbet sluttet som regel etter at vi hadde tatt igjen en gang. Men det er jo dumt at man må ta igjen og at skolene ikke gjorde noe med de som ertet og mobbet.

En trist klovn

 

Jeg var fortsatt den usikre og følsomme gutten, men nå på grunn av min størrelse tok jeg igjen fysisk mot de som ikke var snille mot mine venner og familie. Men noen ganger mobbet jeg tilbake også. Noe jeg angrer på i dag. Men jeg hadde også begynt å bruke humor for å skjule disse sidene.

Men dette var jo på åtti tallet, så mulig at skolene er blitt bedre til å takle dette problemet i dag. Og håper det, for ingen fortjener å bli ertet og mobbet på skolen.

Men litt av problemet er at jeg ikke har turte å vise følelser ovenfor det motsatte skjønn. Og grunnen til dette er at jeg har vært redd for å bli avvist. For det kunne jo tenke at den andre ikke følte det samme som meg. Så derfor er jeg fortsatt singel som 42 åring.

Jeg begynte tidlig å bruke humor for å vise en annen side, så jeg følte ofte at jeg ble klovnen i klassen på skolen. Dette skyldes flere ting, men en av dem var at jeg slett stort på skolen. Nesten ingen av lærerne jeg har hatt, så at jeg slett og de tok ikke tak i problemene. Først på ungdomsskolen begynte jeg å få hjelp.

En av lærerne mente at jeg mulig hadde problem synet. Noe mamma og pappa hadde fått undersøkt hos utallige øyeleger opp i gjennom årene som var gått, uten at de fant noe galt med mitt syn. Men denne gangen ble jeg sendt til en professor på universitetet i Oslo, som forsket på synet. Dette ble en åpenbaring for meg. Endelig så jeg hele sider i bøker og migrenen som jeg hadde slitt med siden jeg var liten. Ble mer og mer borte etter hvert som synet mitt ble justert. Jeg hadde øye muskulatur som en 60 åring og var kun 14 år. Hadde skjeling og skjeve hornhinner, samt var langsynt. Så løsningen ble briller med mye prismer for å styrke å prøve å styrke opp muskulaturen.

Å få briller hjalp meg stort, men jeg måtte bytte brilleglass flere ganger i året for å opprettholde det gode synet. Samt at jeg gikk og trente opp øye muskulaturen. Men synet var ikke det eneste problemet jeg hadde.

Da jeg måtte bytte skolekrets da jeg skulle begynne på videregående skole, fikk jeg på nytt nye lærere. En av lærerne jeg da fikk, mente at jeg også hadde dysleksi. Dette utfra alle skrivefeilene jeg hadde. Så da ble jeg undersøkt for dette også. Og ja jeg hadde dysleksi også. Men litt rart er det at jeg da hadde gått nesten 10 år på skolen og ingen av de andre lærerne hadde tatt tak i dette problemet.

Men jeg levde livet som klovn videre jeg, for nå var det jo det jeg var blitt. Men om alle syntes jeg var en klovn vet jeg ikke, men det er noe jeg følte meg som. Og jeg har fortsatt å bruke humor frem til den dag i dag. Men nå er humoren nesten blitt meg.

På ungdomsskolen hadde jeg en søt jente i klassen, men jeg var redd for å si dette til henne. Men jeg fant en løsning på dette også jeg. Løsningen på dette brukte jeg også på videregående skole også. Løsningen min ble at jeg ga julegaver til henne og hennes to beste venninner. Da kunne ingen si noe på dette, og om hun fikk med seg hva jeg følte for henne vet jeg ikke.

På videregående gjentok jeg dette med suksess. Men denne gangen var det kun to som fikk gaver, og denne gangen fikk de bursdagsgaver også. Men som på ungdomsskolen er jeg usikker på om hun jeg syntes var søtt fikk dette med seg.

Men første gang jeg syntes noen var mer en søtt var sommeren 1994. Jeg var da i England og London under fotball VM. Grunnen til at jeg var i London, var at jeg vant en helg i London fordi jeg solgte mange pins til støtte for Foreningen for hjertesyke barn under russetiden. Her traff jeg en veldig hyggelig jente i fra Bodø og vi gikk sammen hele tiden vi var i London. Og etterpå fortsatte vi å holde kontakten i flere år. Det gikk mest i brev, men vi møttes også et par ganger. Men problemet var at hun hadde en kjæreste som hun slet med. Jeg prøvde å støtte og hjelpe henne på veien videre. Denne gangen stoppet det opp da hun plutselig ble gravid med kjæresten hun slet med. Så da kunne jeg ikke si hva jeg følte for henne.

Så fra 1997 har jeg aldri følt at noen av de jeg har møtt på min vei var noe å satse på. Men jeg har fått noen gode venninner på veien. Jeg har jobbet med å være litt mindre klovn og litt mere meg, men har fortsatt en vei å gå før jeg er bare meg.

En glad klovn

 

Men i fjord sommer sa det bare pang for meg, noe jeg ikke var forbrett på. Jeg ble helt satt ut av en utrolig vakker kvinne. Noen av mine venner som var med på turen, så hva som skjedde med meg og de sa jeg var solgt med en gang.

Når vi var alene, hadde vi de beste stundene og de beste samtalene. Vi fortalte hverandre våre innerste hemmeligheter og ja jeg fikk veldig fort følelser for deg, noe jeg også denne gangen turte å fortelle. For følte at det var noe der i fra din side også. Men som vi snakket om, så var du ikke klar for noe nytt forhold enda. Noe jeg respektert, så derfor ble vi enige om at vi skulle være gode venner. Vi skulle støtte og hjelpe hverandre på veien videre.

Under en av samtalene vi hadde etter at vi kom hjem fortalte jeg deg at jeg jobbet med å bli mer meg og mindre klovn. Du sa at du likte meg slik jeg var og at jeg ikke måtte forandre meg. Så tusen takk for at du liker meg slik jeg er. Så håper at vi fortsatt kan støtte og hjelpe hverandre til en bedre hverdag slik vi ble enige om. For et liv uten deg som støttespiller er ikke noe liv vert å leve.

#mittlivemedas #bekhterev #dysleksi #klovn #erting #mobbing #følelser #blogg #norge #oslo #venner #vennskap #håp #2017 

Time hos manuelterapeuten den 24.04.17.

Så var jeg igjen kommet dagen i uken hvor jeg har time hos min fantastiske manuellterapeut.

I dag følte jeg at det var viktig å jobbe med ryggen, selv om kneet som ble teipet sist uke ikke er helt bra enda. Men smertene jeg har i ryggen gjør at jeg sliter med å få sove om natten.

Så i dag jobbet manuellterapeuten med ryggen min. Da hun undersøkte ryggen min, fant hun ut at jeg var mye stivere på den venstre siden enn på den høyre siden. Noe som er mot normalt. For jeg pleier å være stivere på høyre side. Hvorfor dette aner jeg ikke.

Ja, jeg er ingen Glad Laks lengre.

 

Da timen var over og manuellterapeuten hadde prøvd å dytte meg igjennom hullet i benken, følte jeg meg helt utenfor. Manuellterapeuten så at hun hadde jobbet hardt med ryggen min. Noe jeg merket godt under behandlingen. Så får jeg håpe at smertene blir mindre og at jeg får økt bevegelighet i ryggen igjen. Og kanskje jeg igjen kan få en natt med mye søvn.

#mittlivmedas #bekhterev #manuellterapi #manuellterapeut #oppsalklinikken #behandling #smerter #glede #blogg #ukesglede #hverdagsglede #oakley #oslo #norge #april2017 

Sprøyte nummer ni med Cosentyx satt den 24.04.17.

Mandag den 24.04.17. startet med at jeg satte sprøyte nummer ni med Cosentyx. Så får jeg håpe at jeg får litt virkning av denne sprøyten. Jeg har denne gangen prøvd å overleve smertene jeg har hatt de siste 14 dagene. For det ser ut som medisinen ikke holder i fire uker slik den skal, men kun to uker hos meg.

Men dette gjør at jeg dessverre må spise mere piller for å kunne prøve å ha et ok liv. Det går derfor hardt utover boksene med Ibux og Paracet. Så får vi se om leveren har godt av dette.

Nok en sprøyte satt

 

Nå er det tre uker til jeg skal til ny kontroll på Diakonhjemmet sykehus for å se om jeg har ønsket effekt av Cosentyx. Så frem til denne timen, får jeg prøve å gjøre det beste ut av hverdagen.

#mittlivmedas #bekhterev #biologiskmedisin #cosentyx #revmatolog #revmatisme #blogg #sprøyte #novartis #snartimål #livstilsendring #smerter #sterkesmerter #aksialspondyloartritt #spondyloartritt 

Ut på tur for å handle nye løpesko

Ja, nå som snøen er borte og joggeskoene fra i fjord er utslitt er det vel på tide å kjøpe nye joggesko. Jeg hadde egentlig tenkt til å vente til neste måned da lommeboken ikke ønsket dette innhogget denne måneden. Men da jeg var så heldig at jeg vant 3230,- i Vikinglotto på onsdag kunne jeg dra ut å kjøpe nye joggesko en måned før. Så tusen takk for at jeg vant.

Jeg hadde allerede sjekket på nett hvilken sko jeg hadde lyst på, men jeg måtte jo en tur i butikken for å sjekke hvilken størrelse jeg skulle ha denne gangen også. Så da gikk turen tilbake til Oslo Sportslager fredag den 21.04.17. hvor jeg i fjord kjøpte mitt første par med Hoka løpesko.

Siden i fjord har det kommet mange nye modeller, men jeg ønsket å kjøpe samme modell som sist da den var så utrolig bra. Så da de hadde Hoka Vanquish 2 i min størrelse var det bare å handle denne løpeskoen. Egentlig var jeg på jakt etter Hoka Vanquish 3, men den hadde de ikke inne i min størrelse. Men det var ikke så stor forskjell på 2 og 3, så da gikk det greit.

Hoka Vanquish 2, klare for bruk

 

I tillegg til dette Hoka Vanquish 2 valgte jeg å kjøpe et par til. Dette ble Hoka Clayton 2 som er en hybridsko som kombinerer egenskaper fra konkurranse og lettvektsløpesko. Sålen er bred og stabil og har fast støtdemping for optimal respons. Overdelen er veldig tynn og puster veldig godt, samtidig som den holder foten godt på plass ved raske fartsøkninger. Så gleder meg til å prøve denne også.

Hoka Clayton 2, klare for bruk

 

I starten blir Hoka Clayton 2 skoen jeg skal løpe med, mens Hoka Vanquish 2 blir skoen jeg skal bruke til hverdags. Men jeg er også på jakt etter et par til med Hoka sko. Dette er modellen Hupana, men denne har de ikke på Oslo Sportslager. Så mulig jeg må ut på kjøre tur for å få tak i disse. Men de finnes hos Olympia Sport 

Hoka Hupana er oppkalt etter Maori ordet for «spenst», og denne nyheten som har full RMAT® mellomsåle og yttersåle skaper absolutt en følelse av å fly like over bakken. Denne følelsen forsterkes av frihetene og ventilasjonen den strikkede overdelen gir. Hupana er en sko du kan bruke hele dagen. Fra treningsturer til å løpe rundt i byen, skoen har absolutt den anerkjente HOKA følelsen av demping. Den responsive og lette RMAT ? sålen gir en unik kombinasjon av holdbarhet og reaksjonsevne. Med sine rene linjer, allsidighet og passform er Hupana en HOKA sko du ønsker å ha i ditt skoskap!

Så får vente til neste måned med å kjøpe Hoka Hupana. For det er ikke billig å trene og som ufør må man snu hver krone for å få ting til å gå rundt. Men det er viktig med gode sko, når man sliter med dårlige knær, hofter og rygg. Nå skal det ikke stå på skoene for at jeg skal komme i mål med prosjekt2017, som er sommerkropp2017. Selv om motivasjonen til trening er borte for tiden, og kroppen ikke vil trene. Så kan det jo hende at motivasjonen kommer tilbake og at kroppen igjen vil trene.

Det hadde vært kjekt med en sponsor eller to og jeg blir gladelig ambassadør for Hoka, for disse skoene kan jeg fint anbefale til alle jeg kjenner. Bedre demping finner du ikke i noen andre joggesko og passformen er utrolig bra selv for en som har en kort og bred fot.

Så om du enten sliter med hofter, knær eller rygg. Eller bare elsker å løpe og ikke har prøvd Hoka løpesko. Vil jeg anbefale deg å prøve dette merket neste gang du skal kjøpe nye løpesko. Du vil ikke angre.

#mittlivmedas #bekhterev #trene #delmål #mål #hoka #oslosportslager #hokaoneone #prosjekt2017 #sommerkropp2017 #ufør #hoka.no @hoka.no #blog

Time hos dyrlegen den 21.04.17.

Fredag den 22.04.17. hadde hunden min Clara time hos dyrlegen. Hun er av rasen tibetansk spaniel og er snart 17 måneder.

Denne gangen var det tid for en ny vaksine, så hadde bestilt time hos Alna dyreklinikk. Her traff jeg en veldig hyggelig dyrlege, som gladelig svarte på mine spørsmål. Hun undersøkte også Clara nøye og kom med ny og nyttig informasjon til en som aldri har eid hund før.

I tillegg til vaksinen valgte jeg denne gangen også å kjøpe pass til Clara. Grunnen til dette er at hunder også trenger pass for å reise ut av landet. Så da har vi dette i boks i tilfelle vi skulle finne på å reise til utlandet.

Ute å tester ny sele ifra Hunter

 

En annen ting som jeg tok med var en resept på flåttmiddel, slik at jeg har dette også. For ja, det er mye flott på Østlandet og jeg har en hund med mye pels som flåtten ekser og feste seg i. Så nå kan vi gå en sommer i møte uten å måtte tenke på å sjekke for flått hele tiden.

Seng i fra Buster

 

Men når man har vært hos dyrlegen og oppført seg pent fortjener man en gave også. Så da gikk vi innom Oslo dyrebutikk og kjøpte vi en ny hundeseng ifra Buster, som Clara kan sove i. Samt at vi kjøpte ny sele ifra Hunter, som vi skal teste ut når vi løper og går på ski.

#mittlivmedas #oslo #norge #april2017 #vår #flått #flåttmiddel #resept #dyrlege #vaksine #alnadyreklinikk #alna #dyreklinikk #oslodyrebutikk #minhund #tibetanskspaniel #buster #hunter

VikingLotto trekning 19.04.17.

Ja, så var vi kommet til en ny trekning i Viking Lotto. Den gikk av stabelen onsdag den 19.04.17.

Tenk å vinne så mye penger

 

Men i torsdag den 20.04.17. fikk jeg en SMS i fra norsk tipping. Hei Jan Halvard, du har vunnet i VIKINGLOTTO. Sjekk din premie hos din kommisjonær eller på www.norsk-tipping.no Vi gratulerer!

Dette var nytt for meg for som regel får jeg denne meldingen. Hei Jan Halvard, du har vunnet 50kr i VIKINGLOTTO. Vi gratulerer!

Jippi, jeg vant jeg vant

 

Så da var det bare å sjekke ut hva jeg hadde vunnet denne gangen. For fikk med meg at et andelslag vant 275.022.705 kroner i går. Så hva vant jeg mon tro.

Jo jeg hadde fem riktige og vant 3.230kr. Så bare et tall unna 275.022.705. Men om jeg hadde fått inn mitt siste tall som var 2, så vet jeg ikke om premien ville vært like stor. Men har aldri vært så nærme og bli rik noen gang. Så kanskje det er håp for meg også, men jeg vil heller ha hell i kjærlighet en i penger. Så får fortsette å leve i håpet.

Jeg pleier å ha en fem ukers lotto kupong og en fem ukers viking lotto kupong inne. Men det er ikke så ofte jeg vinner, men dette er en fin måte å kunne støtte et lag eller en forening med litt penger. Jeg har derfor benyttet meg av sjansen til å velge et lag eller en forening som får 5% av hva jeg spiller for. Dette har jeg gjort via grastorandelen.

Det finnes mange lag og foreningen rundt om i Norge, men jeg vil anbefale folk og tenke litt på hva man velger. Grunnen til dette er at det er som regel de store lagene eller foreningene som får mest støtte. Så tenkt litt på de mindre lag og foreningene også. Og ja, det går an å bytte grasrotandel slik at man kan velge å støtte flere foreninger i løpet av et år.

#mittlivmedas #vikinglotto #norsktipping #grasrotandelen #premie #vinner #vunnet #håp #hell #kjærlighet #oslo #norge #april2017 

No e tida kommet for farvel

20 juni 2016 gikk jeg til innkjøp av nye joggesko. Denne gangen valgte jeg å prøve et merke jeg aldri tidligere har prøvd. Men jeg hadde lest flere tester om dette merket, så følte at dette kanskje kunne være noe for meg. Mitt problem er at ikke alle sportsbutikker tar inn min sko størrelse, så etter en tur innom Anton Sport og Løplabbet, gikk turen til Oslo Sportslager som hadde riktig størrelse. Skoene jeg var på jakt etter og som jeg valgte var Hoka Vanquish 2.

Dette er den letteste mengdemodellen Hoka har laget. Her får du masse demping og komfort uten at det går utover løpsfølelsen. Snør på deg et par Hoka og løp langturer med mindre belastning enn vanlig.

Hoka Vanquish 2

 

Hoka lager løpesko med veldig mye demping og god komfort for alle typer løpere. Vanquish 2 er en lett mengdemodell med veldig god løpsfølelse og lav dropp. Den lave droppen kombinert med en såle som er avrundet, gjør den veldig lettløpt og morsom. Hvis du har problemer med belastningsskader i knær, hofter eller ryggen kan et par Hoka sko hjelper deg til å komme ut på løpetur igjen. De fleste modellene til Hoka er nøytrale, men har likevel en så bred såle og nedsunket hælparti at de tar en del overpronasjon.

Så etter mange gå turer og løpeturer i fjord, takket disse skoene for seg i november i 2016. Har prøvd dem på tredemølla en tur nå nylig, men de var ikke noe gode å løpe med lengre. Så nå går de i søpla. Så tusen takk for mange fine turer sammen.

Hoka Vanquish – hvil i fred

 

Og til de av dere der ute som sliter med smerte i kne og hofte under løping. Til dere vil jeg anbefale å prøve et par Hoka løpesko. De vil gi dere mindre smerte, samtidig som dere kan få beveget dere mer. Fantasiske sko som alle bør prøve.

Så får jeg spare til noen nye Hoka sko, for trenger dette for å komme i mål med prosjektet jeg jobber med.

#mittlivmedas #bekhterev #løpesko #utslitt #farvel #takfornå #norge #oslo #april2017 #hoka #hokaoneone #oslosportslager #løplabbet #antonsport #sommerkropp2017 #prosjekt2017 #løpetur #løping #hvilifred