Hvorfor løy Diakonhjemmet sykehus

For litt over to år siden stengte terapibassenget på Diakonhjemmet sykehus. Dette etter stor kamp fra Oslo fylkeslag av Norsk Revmatikerforbund og mange av deres medlemmer. Men også andre som brukte terapibassenget på Diakonhjemmet.

Ledelsen på sykehuset hørte ikke på fortvilte brukere av terapibassenget, som etter nedleggelse har fått en dårligere livskvalitet.

Vi fikk beskjed om at Diakonhjemmet trengte område hvor terapibassenget lå, til nytt røntgen institutt på sykehuset. Da de trengte blant annet en ny CT og en ny MR maskin.

Og ja Diakonhjemmet trenger nye CT og MR maskiner, men det blir jo litt rart når området er blitt til kontorer for ansatte.

Hvor er det blitt av de nye maskinene som vi ble lovet?

Her var det et terapibasseng

 

Tror ikke det kommer nye CT og MR maskiner, for ledelsen på sykehuset har løyet oss rett opp i ansiktet.

Hvor er CT og MR maskinene?

 

Men hvorfor støttet ikke brukerutvalget på Diakonhjemmet sykehus, brukerne av bassenget. Jo de fleste av deltakerne i brukerutvalget, valgte å støtte ledelsen på sykehuset. Hva er da vitsen med brukerutvalg, nå de ikke tør å gå i mot ledelsen. De sitter og ser på at flere brukere av sykehuset får en dårligere livskvalitet.

Jeg vet at flere i pasientrådet på Diakonhjemmet sykehus, ønsket å ta saken opp med ledelsen på sykehuset. Men de ble raskt stoppet og fikk beskjed om at de ikke hadde noe med dette å gjøre. Men litt rart at ledelsen av pasientrådet ikke støttet flertallet av deltakerne i pasientrådet. Men de var sikkert bundet på sine hender og føtter av ledelsen på sykehuset. Så de torde ikke ta opp kampen. Men det burde de ha gjort, istedenfor å verne om en dårlig ledelse.

Men det som er ekstra rart er at Oslo kommune i møter med Diakonhjemmet sykehus, sa at de kunne ta over driften av terapibassenget. Kostnaden for et års drift av terapibassenget var 2.500.000,- Slik at brukerne ville ha et tilbud frem til Oslo kommune fikk opp si eget tilbud. Da ville ikke sykehuset «tape» penger på brukerne. Men å påstå at de taper penger på brukerne, blir jo helt feil å si. For dette er en de beste behandlings og treningsformene for revmatikere og Diakonhjemmet er revmatisme sykehuset i Oslo.

Etter at samhandlingsreformen kom, er det kommunen sin oppgave å tilby denne formen for behandling og trening til de brukerne som er avhengig av dette tilbudet. Spesialisthelsetjenesten som her var Diakonhjemmet sykehus, kan ikke legge ned et tilbud før primærhelsetjenesten som her kommunen. har et tilsvarende tilbud oppe å går.

Men ledelsen på Diakonhjemmet droppet å følge dette også, så litt rart at ikke Helse Sør/Øst som Diakonhjemmet sykehus har en oppdragsavtale med. Har gitt sykehuset en smekk eller bot for dette.

Så frem til Oslo kommune har fått rehabilitert Tøyenbadet, bygd nytt basseng på Manglerud og Stovner vil kun 100 brukere ha et tilfredsstillende tilbud. Mens 900 brukere fortsatt har en dårligere livskvalitet. En hva de hadde bår de kunne få behandling og trening på Diakonhjemmet. Vi får håpe at det ikke blir forsinkelse på denne byggeprosessen, for hvis det ikke er dette vil de nye bassengene tidligst stå ferdig i 2021/22.

Det finnes fortsatt ikke noe annet terapibasseng i Oslo som holder 34 grader og er universelt utformet. Det finnes noen terapibasseng, som det på Cathinka Guldberg senteret som holder 32 grader. Men for at vi som revmatikere skal få best mulig utbytte av trening og behandling i terapibassenget må det være 34 grader. Dette gjør at vi greier å få økt bevegelig het, noe som er veldig viktig for oss. Hvis det er kaldere en 34 grader vil vi ikke få den samme bevegeligheten.

Og det er ikke bare revmatikere som har godt av å få behandling og trening i terapibasseng. Men personer som har MS eller kols, har godt av denne formen for behandling og trening. I tillegg er behandling og trening i terapibasseng viktig opptrening for personer som har hatt hjerteinfarkt og kreft, samt personer som har byttet kne eller hofteledd. Så det å ha terapibasseng å tilby disse brukerne, vil føre til en bedre livskvalitet for mange.

På lang sikt vil kommuner spare penger på å ha dette tilbudet. Dette fordi flere personer greier å stå lengre i jobb, hvis de får dette tilbudet mist en gang i uken. I tillegg vil det ta lengre tid før brukerne må ta i bruk andre kommunale tilbud som hjemmetjenesten og sykehjem.

#oslorevmatikere #mittlivmedas #norskrevmatikerforbund #norge #34grader #universeltutformet #oslo #behandling #trening #instruktør #diakonhjemmetsykehus #blogg #diakonhjemmet #terapibasseng #revmatiker #bekhterev #oslorevmatikere #oslokommune #opptrening

@revmatikerforbundet @benthoie @erna_solberg @raymond.johansen #ingamartethorkildsen @rinamariann

@TellevikDahl #oslofrp #oslohøyre @ainastensersen