Tusen takk til SAS pilotene

Jeg vil med dette takke pilotene i SAS, for jobben de har gjort den siste uken.

Nei, jeg takker dere ikke. Dere burde gå i dere selv å se på hva dere nå har stelt i stand. Dere har nå ødelagt ferien til mange personer.

Jeg skulle reist fra Oslo lufthavn Gardermoen, til Spania lørdag morgen den 27.04.19. Men på grunn av dere, er nå utreisen forskjøvet og nå går ikke avreisen før søndag kveld den 28.04.19. Men denne gangen fra Sandefjord lufthavn Torp.

Jeg må nå sitte på buss i ca. 90 minutter, noe som ikke er ideelt for min kropp før en flyreise. Og i tillegg skal jeg nå fly med Ryanair. Dette er et selskap jeg ikke har mye til overs for og som jeg egentlig ikke reiser med. Men nå må jeg det og jeg gleder meg ikke til reisen. For plassen mellom setene på Ryanair flyene er mindre en på andre fly. Dette gjør at jeg med mine 183 centimeter over havet, sliter med plassen frem til setet foran. Og sist jeg reiste med Ryanair kunne jeg heller ikke justere ryggen på setet. Noe som kunne hjulpet meg med plassen.

At man kan streike når man har en snitt lønn på 93.000,- svenske kroner, noe som tilsvarer rundt 103.000,- norske kroner. Skjønner ikke jeg, og at man krever 13% lønnsøkning er jo helt vilt.

Her tenker ikke pilotene på de som har bestilt en ferietur, men heller ikke på firmaet de er ansatte i. Hva hvis dette kravet knekker ryggen til SAS, da står de jo plutselig i køen til NAV. Og der får man ikke en lønnsøkning på 13%.

Hvis det er noen som skulle kunne kreve en lønnsøkning på 13% i Norge, så er det de som er pensjonister som har jobbet i det private næringslivet. Med arbeidsgivere som ikke har gjort jobben sin med å betale inn pensjon.

Men også minstepensjonistene i Norge. Mange av minstepensjonistene er kvinner som har vært hjemme for å ta seg av barn og hjem, mens mannen har jobbet.

Minstepensjonen i Norge pr 01.05.2018. er 153.514,- Dette beløpet kan du selv sjekke på NAV.

I tillegg må man ikke glemme de som dessverre aldri kommer ut i jobb. De finnes i Norge de også. Noen blir fått med diagnoser som gjør at de aldri kan jobbe, mens andre kan ha blitt utsatt for en ulykke før de når ut i arbeidslivet. Disse får ofte noe som heter ung uføretrygd. Beløpet her tilsvarer 2,91 av grunnbeløpet. Men for å nå dette må du ble rammet av en skade/sykdom før du er 26år. Dette kan du lese mer om her.

Men det finnes også de som ble uføre etter fylte 26år, som aldri har jobbet. Disse får en dårligere uføretrygd en de som har fått betegnelsen ung ufør.

For å tjene hva minstepensjonistene tjener, trenger pilotene i dag å jobbe ca. 90 dager. Så hvis det er noen som skulle streike i Norge i dag, så er det minstepensjonistene, unge uføre, uføre og den som er født etter 1948 og har jobbet i det private næringslivet, men en «dårlig» arbeidsgiver. Men disse har ikke noe virkemiddel å streike med.

Så ta dere sammen piloter i SAS, jeg har ingen medlidenhet med dere. Ja, dere kan ha lange arbeidsdager og kanskje jobbe mange dager etter hverandre. Men noe av dette blir dere kompensert for i den høye lønnen dere har.

Før jeg ble syk, jobbet jeg selv i snitt over 250 timer i måneden i flere år etter hverandre. Men jeg klagde aldri. Jeg elsket jobben min og gikk på jobbe med glede.

#blogg #SAS #streik #pilotstreik #minstepensjonist #ufør #ungufør #taderesammen #ødelagtferie

Tilpasset Oslo Triathlon 2019

I 2018 hadde Norsk Revmatikerforbund et prøve prosjekt, hvor noen medlemmer deltok på Super Sprint under Oslo triathlon.

Jeg var en av deltakerne som deltok, og ja jeg greide å svømme 400 meter, sykle 10 kilometer og løp 2,5 kilometer. Men i 2018 syklet vi 12 kilometer og løp 4 kilometer. Dette på grunn av uvær som hadde ødelagt deler av løypa. Noen andre medlemmer deltok på en eller to av etappene og fikk noen andre til å ta resten for seg. Mens andre gjorde som meg, og tok alle tre etappene selv.

Så i 2019 håper jeg at flere revmatikere vil bli med oss på Oslo triathlon. For det å gjennomføre Oslo triathlon, gir en fantastisk mestringsfølelse.

En blid fyr, som har gjennomført Super Sprinten 2018

Kan du sykle 10 km? Eller svømme 400 meter? Eller gå/jogge 2,5 km? Du trenger ikke ta alle tre etappene selv. Her har du muligheten til å setet deg et håretemål og gjennomføre dette med hjelp i fra andre. Og de som deltar støtter og hjelper hverandre underveis.

I år følger Norsk Revmatikerforbund opp fjorårets suksess. De lager en ny samling for deg som ønsker å delta på et tilpasset Triathlon sammen med oss. Arrangementet er helt spesielt, fordi Norsk Revmatikerforbund samarbeider med Oslo Triathlon, med å tilpasse dette spesielt for deg!

På denne måten er nå Oslo triathlon blitt tilpasset deg med muskel- og skjelettplager. Du kan delta på alle tre etappene selv, Men skulle ikke kroppen din orke alle tre etappene. Kan du delta i et lag der du gjør en eller to etapper, eller alle på laget gjør en etappe hver.

Det legges også til rette for at en gjeng frivillige, kan hjelpe deg med en etappe eller to!

Håper at så mange som mulig tår å utfordre seg selv og melde seg på “Super Sprint eller “Sprint”. Du må da gjennomføre alle tre etappene selv.

Tilrettelagte alternativer

Vi har sammen med Oslo triathlon lagt til rette for flere typer triathlon:

  • Lag Super Sprint: Deltagerne gjør hver sin distanse: 400 m svømming – 10 km sykling – 2.5 km løping
  • Tilpasset lag supersprint: Deltagerne kan gjøre en eller flere distanser: 400 m svømming – 10 km sykling – 2.5 km løping. (Eksempel: En deltager kan gjøre svømming og sykling, og den siste kan gjøre løpingen)
  • Super Sprint: Samme deltager gjør: 400 m svømming – 10 km sykling – 2.5 km løping
  • Tilpasset lag sprint: Deltagerne kan gjøre en eller flere distanser: 750 m svømming – 23 km sykling –5 km løping. (Eksempel: En deltager kan gjøre svømming og den siste kan gjøre syklingen og løpingen)
  • Sprint: Samme deltager gjør: 750 m svømming – 23 km sykling – 5 km løping

Det er viktig for deg som vurdere å delta, at du kan selv velger om du vil delta på en av etappene som et lag, gjøre to av etappene eller alle tre alene. Denne løsningen kan du gjøre sammen med noen både med «supersprint» og «sprint» distansen. Det betyr at dersom du ikke kan løpe eller svømme, så kan du sykle også kan du finne en som kan gjøre de andre delene!

Men du må starte opptreningen inn mot Oslo triathlon nå. Du har ingen tid å miste, for du skal jo trene både på svømming, løping og sykling. Det er også en fordel å ha prøvd å sette sammen et mini triathlon for Oslo triathlon. Slik at du vet hvordan kroppen vil reagere, når du går fra den ene til den andre aktiviteten.

Ønsker du å delta, men mangler noen til å ta en etappe for deg. Så kan du ta kontakt med Norsk Revmatikerforbund. Så skal vi se om vi kan finne en til å hjelpe deg!

Hvor og når?

  • Tid: 9-10. August, 2019
  • Sted: Sognsvann, Oslo

Så har du revmatisme eller muskel og skjelettplager og tenker at dette kunne være noe for deg. Så ikke nål, men meld deg på.

Mer informasjon finner du på denne linken.

På linken kan du også melde deg på.

Håper at se så mange som av mine revmatiker venner, men også andre under tilpasset Oslo Triathlon 2019.

Og, ja hvis kroppen lystrer. Så skal jeg prøve å delta i år også.

Kanskje kan vi få til noen felles sykkelturer og løpeturer i Oslo, frem mot årets håretemål Oslo Triathlon

#norskrevmatikerforbund #oslotriathlon2019 #triathlon #norge #oslo #oslorevmatikere #frisklivsagent #syktaktiv #håretemål #fellesmål #mestringsfølelse

Usynlig syk

Den 15 mars 2019 startet Norsk Revmatikerforbund en kampanje som heter Usynligsyk.

Dette er en kampanje som skal sette fokus på at man kan være syke selv om det ikke vises. Så sjekk ut usynlisyk.no

På siden usynligsyk.no finner du masse nyttig informasjon. Så gå inn på siden og les.

Du kan også se en video på denne linken Usynligsyk

Kjendisfotograf Marcel Leliënhof, har tatt bilder av kronisksyke personer, både i gode og dårlige perioder. Bildene er veldig bra, og viser hvordan sykdommen kan påvirke oss.

 

Jeg har selv opplev å bli sett stygt på når jeg parkerer med HC-kort, og går ut av bilen min. For jeg mangler jo ingen armer eller ben, og ikke sitter jeg i rullestol heller. Men på dårlige dager greier jeg ikke å gå 100 meter en gang. Ja, jeg har slike dager og det er mange av dem i løpet av et år.

Men skjønner at det ser litt rart ut at jeg har HC-kort, for jeg ser jo “frisk” ut. Men dette kortet har jeg fått fordi jeg er “usynligsyk”. Jeg har flere diagnoser, som hver ville knekt flere friske personer. Men jeg holder motet oppe og lever et så “friskt” liv som mulig. Men de som kjenner meg, ser når jeg har dårlige dager. De som ikke kjenner meg, ser ikke at jeg har dårlige dager.

På dårlige dager, prøver jeg å holde meg mest mulig inne i leiligheten min og sitter for det meste i Stresslessen min og ser på TV.  Når jeg må ut å lufte hunden min, går vi veldig korte turer og noen ganger må jeg sende bort hunden til mamma og pappa, fordi jeg ikke greier å ta vare på hunden min. Så det er på disse dagene, skulle jeg heller vært ute å vist meg i nabolaget og i butikken Men det orker jeg ikke. For da hadde sett at, jo han er syk og trenger det HC-kortet.

På en tidligere jobb, fikk jeg også kjeft og kritikk når jeg måtte prioritere behandling istedenfor å jobbe over tid. Men som jeg da var delvis ufør, så kan man ikke jobbe overtid ut over uføregraden. Men jeg stod på mer en hva enkelte andre gjorde, når jeg først var på jobb. Men for “friske” personer er ikke dette lett å forstå. Mange tror at det bare er å kjøre på. Men slik er det ikke for de som er kronisk syke. Skulle jeg blitt syk, tar det lengre tid å bli frisk for meg som har nedsatt immunforsvar på grunn av medisinene jeg går på. Så en infeksjon setter seg kraftigere i min kropp.

Og hvis jeg ikke tar meg tid til behandlinger og treninger, vil jeg få mange flere dårlige dager og det er ikke et liv jeg vil leve.

På en annen jobb ble jeg sagt opp på grunn av dårlige tider for arbeidsgiveren. Men når man sier opp en som er delvisufør og bare jobber i en prosentstilling. Istedenfor å si opp en som er frisk. Så er dette rett og slett, elendig ledelse. Her tenker de ikke på hva dette vil gjøre med den “syke” som blir sagt opp. Denne personen vil ha det mye vanskeligere for å få seg en ny jobb, så her burde arbeidsgiverne heller beholde den syke, og heller si opp en annen person. Men som regel tar de å sparker de som allerede ligger nede. For enkelte arbeidsgivere er rett og slett dårlige mennesker.

Men det som er rart er at man blir sett rart på av andre, når man parkerer med HC-kort. Når man ikke har en synlig sykdom. Men enkelte hadde også sett rart på meg, hvis jeg hadde manglet en arm eller et ben. Så det som er rart er at folk ikke kan oppføre seg og behandle alle med litt verdighet.

Samfunnet har plass til oss alle.

I dag er jeg 100% ufør, og har greid å fått et mer friskfokusert liv. Så nå bruker jeg trening og behandling som medisin, men dette i tillegg til medisinene jeg får i fra de forskjellige legene jeg går til.

#mittlivmedas #usynligsyk #revmatiker #kronisksyk #bekhterev #bekhterevs #revmatisme #artrose #astma #kroniskbronkitt #sarkoidise #hjertesyk #blogg #norskrevmatikerforbund