Da har jernlageret nesten blitt borte igjen

Ja, har vært en tur hos fastlegen min igjen. Fikk svar på blodprøvene som jeg har tatt og de fleste av prøvene var bra bortsett fra prøven om jernlageret i kroppen.

Forrige måned var Ferretin nivået mitt på 54, men denne gangen har det falt til 13.

Normalmålene for Ferritin er som følger hos voksne personer.

  • Menn: 25?200 µg/L
  • Kvinner: 15?150 µg/L

Men dette kan variere noe med den analysemetoden som det aktuelle laboratoriet bruker.

Normale voksne har ca 3-4 g jern i kroppen. 60-70% av dette finnes i hemoglobinet i de røde blodcellene. Resten finnes lagret i lever, milt og beinmarg. Jernet som lagres bindes til spesielle lagringsproteiner, og det viktigste er Ferritin. Under normale forhold er konsentrasjonen av Ferritin i blod samsvarende med konsentrasjonen inne i kroppens celler, og verdien av Ferritin blir derfor et godt mål for kroppens totale jernlager (jerndepot).

Jeg har vært sliten i det siste og hatt lite overskudd. Men har stått på og gjennomført det jeg skal, selv om jeg ofte har sovne mitt på dagen. Dette kan kanskje skyldes det lave jernlageret jeg har, så får håpe behandlingen vi prøver denne gangen hjelper. Men dette er andre gangen på ca. et år at Ferritin nivået mitt faller.

Sist var Ferritin nivået mitt helt nede på 6, så da prøvde vi sprøyter med CosmoFer 50 mg. Fikk satt flere sprøyter og lageret med Ferritin økte. Men denne gangen er det ikke like lavt. Så nå skal vi prøve med noen nye piller som har kommet. De heter SiderAL forte, men er ikke på blå resept. Så må betale disse av egne penger.

Ja, dette er hva jeg skal teste ut denne gangen

En pakke på 30 tabletter koster NOK 300,- men de skal gi et bedre opptak. Så får håpe de virker. For prisen er stiv for en som er ufør.

Og litt rart at hverken sprøyter eller tabletter med jerntilskudd er å få på blå resept. For enkelte mennesker må gå på dette så lenge de lever, og da blir det dyrt til slutt.

Men litt rart at Ferritin nivået mitt kan falle så mye på en måned.

I tillegg skal jeg prøve å spise mer grønt. Så finner jeg noen gode oppskrifter, vil disse bli lagt ut på bloggen.

Har skrevet et innlegg om dette tidligere og det står det mye mer om jernmangel. Så klikk på linken og les mer hvis du ønsker dette.

#mittlivmedas #bekhterev #bekhterevs #ferritin #jernmangel #jernlager #tabletter #sideralforte #fastlege #sliten #lavtjernnivå #blogg #kronisksyk #oslo #norge #revmatiker #spondyloartritt #ankyloserendespondylitt #radiografiskaksialspondyloartritt #spondyloartritt #kontroll #legetime #ranapharma #pharmanutra