Time hos revmatologen 11.09.17.

Da var vi kommet til en ny time hos revmatologen på Diakonhjemmet sykehus. Så da var det bare å ta blodprøver før timen slik at revmatologen kan se om medisinene jeg går på gjør nytten sin eller om jeg bør prøve noe nytt. Men etter å ha prøvd ut mange forskjellige biologiske medisiner. Så har jeg ikke så mange fler og gå på. Håper det snart kommer noen nye, slik at jeg har noen flere å prøve ut. I tilfelle den jeg går på skulle slutte å virke.

Etter blodprøvene var det bare å sette seg ned for å svare på spørsmål om hvordan liver mitt med Ankyloserende Spondylitt (bekhterev) har vært i det siste. Her er det viktig å være ærlig med seg selv.

Revmatologen jeg vanligvis går til hadde ikke pasienter i går da han hadde prøvde å leke med kniv. Noe som ikke var smart, så jeg fikk en vikar. Sammen med revmatologen gikk vi i gjennom svarene mine og blodprøvesvarene mine. Selv om jeg ikke har trent mye i det siste føler jeg at sykdommen er bedre, men dessverre sa blodprøvene noe annet. Jeg hadde litt høy CRP og fortsatt betennelse i kroppen. Så av en eller rar grunn vil ikke sykdommen min gå i dvale.

Skal fortsette med samme diagnose med Cosentyx som jeg går på i dag frem til neste kontroll. Så får jeg håpe at virkningen av denne fortsatt er der ved neste kontroll.

Jeg vet jeg levde mange år før sykdommen ble oppdaget og for noe «brenner» sykdommen ut med årene. Men dette skjer ikke med meg, men jeg skal greie å leve med en aktiv sykdom jeg. For hvorfor grave seg ned, når livet har mange opplevelser man ikke har fått opplevd enda.

#mittlivmedas #revmatiker #bekhterev #norge #oslo #september2017 #blogg #kronisksyk #revmatolog #diakonhjemmetsykehus #kontroll #blodprøver #biologiskmedisin #cosentyx

KollenOpp lørdag den 09.09.17.

Lørdag den 09.09.17. arrangerte Kollenhopp trappeløpet KollenOpp for tredje gang fra sletta i Midtstubakken til toppen av Holmenkollbakken. I år ble det ny deltakerrekord med 402 deltakere som gjennomførte.

Nesten klar til start

KollenOpp er et spektakulært trappeløp opp to hoppbakker. Distansen er 1200 meter med hvor man stiger 165 meter fra start til mål. Det inneholder totalt 800 trappetrinn.

  • Løyperekorden i herreklassen er fra 2015 da tidligere junior-verdensmester i motbakkeløp Sindre Buraas løp på tiden 7:03.
  • Løyperekorden i dameklassen er fra 2016 da Anne Johanne Lind, løp på tiden 9:08.

Arrangøren av KollenOpp er Norges største hopp og kombinert-team, Kollenhopp. De har som fokus på å skape er «show preget» breddearrangement for alle med lav terskel for deltagelse. Her er det plass til alle. Slagordet er: trappeløpet for alle, – for deg!

Så da var det vel på sin plass at en revmatiker prøvde seg i år. Men har jeg trent noe for dette. Nei dårlig med det. Jeg skal ikke skryte på meg mye trening i det siste. Siden april i år har jeg kun hatt en løpetur, hatt to treninger i terapibasseng og en økt på rulleski. Eller har jeg hatt flere lange og gode gåturer. Men ikke noe bra treningsgrunnlag for å løpe/gå 800 trappetrinn.

Men jeg satte med dette som et mål for 2017, da jeg så en annonse for trappeløpet. Jeg burde vel ha trent mye mer, men tenkte at jeg fikk se om jeg greide å gjennomføre. Og fikk brukt hode mye i går. For hadde jeg ikke vært sterk i hode, så hadde jeg ikke greid å gjennomført.

Satte meg mål om å prøve å greie å gjennomføre dette på under 20 minutter og jeg satset på å bli sist i min gruppe.

En blid kar, som kom i mål

Jeg greide å gjennomføre på 18:41.8. og jeg ble ikke sist i min klasse. Så skal ikke klage på dette, men det gikk ikke fort unna. For hadde en gjennomsnittsfart på 3,3km i timen. Jeg forbrant 329 kalorier på disse minuttene og fettforbrenningen av kalorier var på 7%. Makspulsen under denne økten ble på 187, mens gjennomsnittspulsen var på 171. Så en økt med høy puls, men dette er jo ikke farlig.

Ja, her er gårsdagens rute

Men jeg vil anbefale alle som har tenkt til å gjøre dette neste år, til å trene litt gåing/løping i trapper før man setter i gang. For Ja, det var tungt på slutten.

#mittlivmedas #norge #oslo #september2017 #kollenopp #revmatiker #bekhterev #sarkoidose #midtstubakken #holmenkollbakken #oakley #trimtex #swix #hoka #hokaoneone #polarv800 #syktaktiv #utpåtur #trene #velgjennomført #trappeløp #blogg

Ny trening i terapibasseng

Da er jeg i gang igjen med trening i terapibasseng. Nå foregår denne treningen på Cathinka Guldberg senteret på tirsdager og er i regi av Bekhterevforeningen Oslo og omegn. Denne gangen er jeg bare deltaker, så nå har jeg ikke noe ansvar. Så skal bli godt å kun tenke på meg selv.

Terapibassenget er forholdsvis nytt, men er dessverre litt mindre en bassenget som var på Diakonhjemmet sykehus og det er litt for grunt på det dypeste. Så vi som er over 180cm sliter litt med noen øvelser, men det går greit. Men garderobene er 100 ganger bedre en garderobene som var på Diakonhjemmet sykehus. Her er det fire dusjer så flere kan dusje samtidig og garderobene har ny skap, samt et handicap WC. Så der er det ingen ting å klage på.

Bilde av terapibassenget på Cathinka Guldberg senteret

Men vi får se de som trener oss er like bra som fysioterapeutene som trente oss tidligere. For nå skal bekhterevforeningen bruke frivillige til dette. Men de skal få lov til å prøve seg, før man gir tilbakemelding.

Men hun som stod for treningen denne uken, kan godt øke intensiteten med ca. 100% til neste gang hun skal ha trene oss. For dette var husmor trening og det er ikke denne gruppen vant til. De er vant til hard trening, med høy intensitet.

#mittlivmedas #norge #oslo #september2017 #terapibasseng #34grader #varmtvannsbasseng #basseng #trening #behandling #cathinkaguldbergsenteret #bekhterevforeningenosloogomegn #diakonhjemmetsykehus #revmatiker #bekhterev #blogg