Operasjon den 16.07.20.

Ja, godt man skal ha Norges ferie i år. For da ble reisetiden kort til tannlegen i disse Covid19 tider.

Den siste uken har jeg hatt vondt i en tann.

Det var en visdomstann, som ikke lenger ville ligge i skjul. Den ville frem i lyset, men dessverre gjorde dette veldig vondt. Så da jeg var på hytta var det bare å tinge tannlegen for å høre om de hadde en time til meg. Mitt tannlegekontor hadde ikke noen time denne uken, men fordelen med et tannlegekontor som har flere klinikker. Er at de var ledig time på annen klinikk.

Så da gikk ferden tilbake til Oslo i går, så får jeg reise tilbake på hytta neste uke.

Ble tatt veldig godt i mott av de tre som var på jobb på tannlegekontoret i dag, to tannpleiere og en tannlege.

 

Ble et dårlig passbilde dette her. Men jeg prøvde å smile

 

Først ble det tatt bilder, før jeg ble vist inn inn på et tannlegekontor.

Her ble visdomstannen undersøkt, og jeg fikk to valg. Enten kunne jeg komme tilbake å få operert ut visdomstannen en annen dag, eller så kunne de ta visdomstannen i dag.

 

Så var jeg klar for å miste litt visdom. Men har jo fått noen nye raske briller

 

 

Jeg valgte det siste, så da var det bare å sette seg til rette. Men med en vondt og stiv rygg er det ikke alltid lett å finne en god stilling i en tannlegestol. Men jeg fikk flere puter til hjelp.

Så ble det satt bedøvelse og mens den skulle begynne å virke skiftet tannlegen og tannpleieren til fult operasjonsutstyr og vakre ble de  i sinne nye uniformer. Jeg gapte så høyt jeg kunne, men det å gape høyt er et problem for meg. Men jeg gjorde så godt jeg kunne.

Etter 90 minutter var tannen ute og jeg fikk med meg både en goodiebag, samt visdomstannen hjem. Men også en litt tynnere lommebok.

 

Goodiebag

 

Både før, under og etter at visdomstannen var ute, var det god stemming på tannlegekontoret.

Så nå er det bare å spise smertestillende, skylde munnen og pusse tennene godt. Så får jeg håpe at smertene er borte om noen dager.

Innholdet i goodiebagen. Myk tannkost som skal brukes og skyllemiddel. Samt informasjonsskriv og tannkrem

 

Eneste minus med tannlegekontoret var at jeg ikke kunne få med meg en faktura, for som ufør har jeg ikke mye penger igjen dagen før ny uføretrygd kommer. Men fikk heldigvis låne penger av min storesøster, slik at jeg fikk betalt.

I fremtiden bør tannlegekontoret kunne tilby faktura og delbetaling av den.

 

Her en visdomstannen, så nå har jeg litt mindre visdom

 

Nå har jeg kun en visdomstann igjen, så får håpe den gir meg nok visdom i tiden fremover.

 

 

 

#covid19 #covid19tider #norgesferie #tannlege #operasjon #visdomstann #orisdental #goodiebag #røntgen #raskebriller #kronisksyk #blogg #tannværk