Time hos kardiolog 30.04.18.

Så var jeg kommet til en ny time hos kardiologen. Kardiolog er enn hjerte lege. Jeg går til undersøkelse hos kardiolog på Ullevaal sykehus to ganger i året. Grunnen til dette er at jeg i 2015 fikk installert et ILR implantat ved hjertet mitt. ILR Implantatet er justert slik at får jeg for høy eller ujevn hjerterytme så tar den opp dette. Jeg har også et apparat som jeg kan starte et opptak med.

ILR implantatet blir avlest

Når de i dag skulle avlese ILR implantatet fant de ikke noen registreringer på puls over 190. Og ja det kan stemme med hva jeg har opplevd selv. For har ikke hatt noen anfall siden sist undersøkelse. Jeg har trent hardt i vinter, med mange harde og lange skiturer. Men ikke greid å få pulsen over 188.

Men apparatet jeg har for å kunne aktivt starte et opptakt, var tom for batteri. Så da fikk jeg et nytt apparat. Og ILR implantatet har batteri til ca. 13 måneder til. Så da blir det værende installert frem til det er tomt for batteri. Som legen sa, så er det jo en sikkerhet å ha ILR implantatet.

Fikk ny slik, da den forrige var tom for batteri

Så er utrolig glad for at det ser ut til at hjertet mitt fungerer som det skal. For nå er det bare å fortsette å trene mot målene jeg har satt meg. Så kan det hende jeg greier å gå ned noen kilo til også. Men dette er bare en bonus.

Får håpe at hjertet fortsetter som det skal. For jeg er jo i risikogruppen for hjerte og kar sykdommer, da jeg har bekhterevs, astma og sarkoidose.

ILR står for Implantable Loop Recorder

#mittlivmedas #revmatiker #bekhterev #bekhterevs #fastlege #revmatolog #kardiolog #implantat #hjertefeil #mulighjertefeil #norge #oslo #april2018 #livetgårvidere #blogg #aspasient #kronisksyk #ankyloserendespondylitt #ullevallsykehus #oakley #stjudemedical #risikogruppe #karsykdom #karsykdommer #hjertesykdom #astma #sarkoidose #ilr #ilrimplantat

Hjelp jeg skal løpe stafett

Ja, da ble det et nytt mål på veien for 2018. 

Grunnen til dette er at jeg ble spurt om jeg kunne tenke med å ta en etappe under YT Holmenkollstafetten

Det er jo ikke ofte jeg sier nei til noe, og ikke denne gangen heller. Så nå er det litt over 11 dager til jeg skal løpe stafett. Jeg har aldri løpt med stafettpinne før, så dette blir nytt for meg.

Men det er ikke det største problemet. Jeg har kort tid på å finne løpeformen og er usikker på hvor jeg finner den. Men jeg får lette litt i skuffer og skap, for vet ikke hvor jeg har lagt fra med løpeformen. Så kanskje finner jeg løpeformen i tide. Hvis ikke får jeg bruke hodet på gjennomføre stafetten. For kan jo ikke skuffe de andre jeg skal løpe sammen med. Så får vi se om jeg greier å løpe med stafettpinne og overlevere denne til neste mann.

Som alt annet jeg gjør, så gjør jeg dette for å øke kunnskapen blant andre om Ankyloserende spondylitt – radiografisk aksial spondyloartritt (Bekhterevs sykdom). Så håper at siden spøromryggsmerte.no, samt informasjonsfilmene som blir vist. Er til hjelp for andre der ute.

Jeg skal løpe for et samarbeid mellom Novartis, Norsk Revmatikerforbund og Spafo Norge. Vi løper med grønne t-skjorter spøromryggsmerte.no, så det skal være lett å se oss.

Se etter denne logoen under Holmenkollstafetten

Dette er en kampanje som starter lørdag 05. mai 2018 med blant annet artikkel i VG. Så kjøp VG og gå inn på spøromryggsmerte.no etter 05. mai 2018.

#mittlivmedas #blogg #spøromryggsmerte #novartis #norskrevmatikerforbund #spafo #spondylitten #revmatiker #kronisksyk #samarbeid #holmenkollstafetten #spondylitt #spondyloartritt #bekhterev #bekhterevs #løpe #trene #mål #delmål #stafettpinne #craft 

Så ble det filminnspilling og intervju i VG

Da kommunikasjonssjefen til Norsk Revmatikerforbund ringte mer å spurte om jeg ville stille opp på en kampanje om min diagnose bekhterev eller Ankyloserende spondylitt ? radiografisk aksial spondyloartritt som den heter i dag , så var det ikke annet en JA i min munn.

Jeg har derfor hatt et litt mer hektisk program de siste ukene, en hva som er vanlig. Har hatt med meg et filmteamet på Yin Yoga i varmen, samt på skikurs i klassisk langrennsteknikk og på kontoret. Så gleder meg til å se filmen. Vi var også en tur innom et lydstudio, hvor det ble tatt opp ekstra lyd til filmen. I tillegg til dette, har jeg blitt intervjuet av en journalist i VG. Så nå kommer jeg i VG igjen også. Så kjøp VG lørdag 05. mai. Dette blir tidenes VG.

Denne gangen er vi tre stykker som forteller vår historie og viser hvordan det er å leve med sykdommen.

Det blir det laget en informasjonsfilm, om hvordan det er å leve med AS Ankyloserende spondylitt radiografisk, aksial spondyloartritt, samt en nettside som heter; spøromryggsmerte. Kampanjen rundt dette, starter lørdag 05. mai. Som er verdens Bekhterevdag «ASdag»

Dette er et samarbeid mellom Norsk Revmatikerforbund, Spafo Norge (Spondyloartrittforbundet Norge) og firmaet Novartis.

Jeg stiller opp for å spre budskapet om sykdommen, slik at andre som får dette etter meg. Får en bedre hverdag, og at fastleger blir mer oppmerksomme på symptomene.

Så får håpe at dette er til hjelp for andre der ute.

Vil også legge ut link til filmen når den er ferdig.

#mittlivmedas #bekhterev #spondyloartritt #norskrevmatikerforbund #spafo #oslorevmatikere #samarbeid #kampanje #informasjonskampanje #spøromryggsmerte #novartis #verdensgang #vg #verdensbekhterevdag #film #informasjonsfilm #blogg #ankyloserendespondylitt #radiografisk aksialspondyloartritt #spondyloartritt #feberfilm