Nytt tilbud om behandlingsreiser

Da har jeg vært så heldig og fått tilbud behandlingsreiser nok en gang. Denne gangen har jeg fått tilbud om å reise til Igalo som ligger i Montenegro. Turen jeg har fått ilbud om går i fra 23. mai til 20. juni i år.

Egentlig burde jeg hoppe og juble for at jeg på nytt har fått tilbud om tur. Men jeg hopper ikke av glede. Grunnen til dette er at jeg har min niese boende hos meg 50%, samt at jeg har en hund som må passes. Jeg her ingen til å passe disse deler av turen jeg har fått tildelt. Så av den grunn må jeg takke nei.

Men ved at jeg nå takker nei til denne turen, så vet jeg at det er en annen person ett eller annet sted i Norge som nå kan glede seg. For nå får en ny person tilbud om min tur.

Så får jeg bare håpe at alle gode ting er tre, og at jeg får et nytt tilbud som passer bedre for meg. For det best å reise i skoleferien fordi da kan min storesøster hjelpe til med både vår niese og min hund. Men vet at det er mange andre enslige som har samme problem som meg, så får bare krysse fingre og tær for at jeg vinner nok en gang.

Ja, heldig var jeg. Men må dessverre takke nei til dette tilbudet

 

For jeg har jo verken hel i lotto eller kjærlighet, så får håpe jeg har hel med behandlingsreiser. Men skjønner at de inne på Rikshospitalet som jobber med dette, ikke har en lett jobb. Nå som tilbudet til Balcova er blitt avviklet for 2017. Men håper at alle gode ting er tre.

De jobber på spreng for å finne flere plasser og vil snart sende ut anbud for høst 2017 og videre. Så får vi se hvor de vil sende revmatikere i fremtiden. Men jeg håper at Balcova og Tyrkia kommer tilbake på programmet jeg, men tviler litt på at det skjer i denne anbudsrunden. Men det er jo lov å håpe.

Jeg hadde jo fått tur til mitt kjøre Balcova i Tyrkia perioden 06.06.17. ? 04.07.17. Så dumt at denne turen ble borte. For hadde ordnet meg hjelp i denne perioden, samt at jeg gledet meg stort til å komme tilbake og vise fysioterapeutene jeg har inngått veddemål med. For har gjort store forandringer jeg, og jeg tror at jeg hadde vunnet veddemålet. Men nå får jeg kanskje aldri vite om jeg har gjort dette.

#mittlivmedas #blogg #behandlingsreiser #rikshospitalet #tyrkia #balcova #fysioterapeut #fysioterapi #veddemål #sommerkropp2017 #prosjekt2017 #bekhterev #revmatikere #igalo #montenegro 

Mulig dette er nest siste behandling i terapibassenget på Diakonhjemmet sykehus

Da tror jeg dette er nest siste gang jeg er i terapibassenget på Diakonhjemmet sykehus. Så får benytte anledningen godt til i dag slik at behandling og trening holder lengst mulig.

Timene jeg har gått på de siste årene har vært i regi av Bekhterevforeningen Oslo og omegn. De har hatt tilbud til de som er i jobb og ikke ønsker å være borte fra arbeidsplassen sin. Timene har vært på mandager og tirsdager. Og det har vært to timer hver dag klokken 18.00 og klokken 19.00. De har vart i 45 minutter og har blitt leder av fysioterapeut og fysioterapeut studenter.

Klar for en økt i terapibassenget på Diakonhjemmet sykehus

 

Det fine er at ingen av instruktørene har vært like og de har hatt forskjellige program. Slik at vi har fått trent store deler av kroppen, samt at vi har fått øvelser for bevegelighet og styrke som er god behandling for oss med en revmatisk sykdom.

Dagens økt varte i 47minutter og i løpet av denne tiden forbrant jeg 499 kalorier og fettforbrenningen av kalorier var på 30%. Gjennomsnittspulsen var på 130, mens makspulsen var på 173 og minimumspulsen var på 87. Dette var en god økt og godt å få rørt seg litt igjen.

#oslorevmatikere #mittlivmedas #norskrevmatikerforbund #norge #mars2017 #sarkiodose  #bekhterev #terapibasseng #varmtvannsbasseng #34grader #behandling #trening #polarv800 #blogg #oslo #diakonhjemmetsykehus #polar #pulsbelte #bekhterevforeningenosloogomegn #fysioterapeut 

Mandag den 27.03.17. manuellterapi og frikort 2

Mandag den 20.03.17. var jeg hos manuellterapeuten min. Det var siste gangen jeg skulle betale hvis jeg fikk frikort 2 i tide før neste time. For nå hadde jeg brukt 2180,- på behandlinger hos manuellterapeuten min. Så nå var jeg over frikort beløpet som var på 1990,-

Men da jeg i dag tidlig ruslet til manuellterapeuten for nok en time, hadde jeg ikke mottatt frikort 2 i posten enda. Så da var det bare å betale i dag også.

I dag jobbet manuellterapeuten med venstre hofte og nedre del av ryggen min som har gitt meg mye smerter siden torsdag i forrige uke. Så får vi håpe at smertene blir mindre og at jeg får økt bevegelighet igjen. Slik at jeg igjen kan trene som jeg ønsker og kanskje greie å fullføre neste mål på programmet mitt for 2017.

Klar for en time hos manuellterapeuten min

 

For har ikke gitt opp jeg, selv om kroppen innimellom sier ifra om at nok er nok. Men denne gangen skal jeg gjøre mitt for å lykkes og med støtt i fra mange gode venner skal jeg klare dette.

Da posten kom i dag, lå frikort 2 i posten. Jeg hadde da betalt 190,- for mye, men som det stod på brevet blir ikke beløp under 200,- utbetalt. Så bra jeg da betalte 218,- for behandlingen i dag. For da får jeg tilbake 408,- i fra Helfo. Så får vi bare vente å se hvor lang tid det tar før jeg får pengene.

Men fra nå av har jeg frikort 2, så da trenger jeg ikke å betale mer for behandlinger hos manuellterapeuten min. Jeg har valgt å betale dette fordi jeg ikke vet hva jeg skulle gjort uten behandlingene jeg får. De er alfa og omega for at jeg skal ha et så bra liv som mulig. Og uten dette vet jeg ikke om jeg hadde greid å komme ditt jeg har gjort til nå.

#mittlivmedas #bekhterev #manuellterapi #manuellterapeut #oppsalklinikken #frikort2 #behandling #smerter #glede #blogg #ukesglede #hverdagsglede #oakley #ulvang #oslo #norge #mars2017 #prosjekt2017 #sommerkropp2017 #snartimål #helfo 

Så var jernsprøyte nummer tre satt

Så var det på nytt tid for å få satt neste sprøyte med jern. Så blir spennende å se om jernlageret mitt stiger. Men har to sprøyter igjen å sette, så skal vi undersøke om det har hatt noen effekt. Merker at overskuddet begynner å komme tilbake, så håper at dette vedvarer. For har jo ikke kommet i mål med prosjekt2017. Kjenner godt når innholdet i sprøyta blir presset inn i rompa, og det sprenger en stunde etterpå. Men hva gjør vel det, hvis sprøytene funker. Så skal bli godt å komme tilbake ditt jeg ønsker. Slik at jeg kan trene for å komme i den formen jeg ønsker. For en av de beste medisinene for en av diagnosene jeg har, det er trening. Så med trening kan jeg forhindre at kroppen blir dårligere. Og har jo noen mål for 2017 som jeg jobber mot, så får vi se hvor mange av dem jeg greier å nå.

Og etter dagens gjøre mål, var det bare å rusle til en t-bane stasjon, for å komme seg hjem igjen. Men jeg gikk forbi den første stasjonen jeg kom til, og gikk videre til neste. Jeg gikk også av en holdeplass før enn jeg egentlig trengte å gå av. Slik at jeg skulle få noen skritt i dag også. Men det var litt glatt ute, så fikk i tillegg trent balansen. Noe som er kjekt, for god balanse er viktig.

#mittlivmedas #bekhterev #revmatiker #fastlege #behandling #trening #oslo #norge #jernmangel #sprøyte #hverdagsglede #blogg #januar2017

Sprøyte nummer åtte med Cosentyx satt den 25.03.17.

Etter flere dager med utrolig store smerter i ryggen, orket jeg ikke mer i dag tidlig. Jeg greier neste ikke å gå. Det gjør vondt å ligge og puste, så livet er ikke det det engang var. Så enten er det en som har ganet meg, slik at jeg ikke skal greie å gå mitt neste skirenn eller så er det sykdommen som sytes jeg har blitt for sprekk. Den kan da ha bestemt seg for å gi beskjed om at her er jeg, og husk at jeg er her. Jeg blir ikke borte og vi skal ha et langt liv sammen.

For det er lenge siden jeg har hatt slike smerter. Det er ikke noe moro å ha så vondt, så i dag gikk jeg til det skrittet å sette sprøyte nummer 8 med Cosentyx. Jeg skulle egentlig sette denne sprøyten til mandag, men nå orket jeg ikke disse smertene lengre. Så da får jeg heller teste ut om sprøyten gir meg litt mindre vondt. For jeg orket ikke disse smertene jeg og kan ikke tygge paracet og ibux som pastiller.

Får håpe denne virker

 

Litt etter litt ble kroppen bedre, men fortsatt ikke i toppform. Så får håpe at den blir enda bedre i løpet av natten og morgen dagen. For har nå litt mindre smerter og håper at kroppen blir så bra at jeg kan gjennomføre mitt neste mål for 2017. Men har en uke på meg, så det er bare å krysse fingre og tær for at dette skal gå bra.

#mittlivmedas #bekhterev #biologiskmedisin #cosentyx #revmatolog #blogg #sprøyte #novartis #snartimål #livstilsendring #smerter #sterkesmerter #ganet 

Deltakerpose Holmenkollmarsjen

Jeg fikk ikke med meg deltakerposen etter Holmenkollmarsjen tidligere i år. Grunnen til dette var et fall jeg hadde ca. 1 kilometer før mål. Jeg greide å fullføre, men jeg havnet på legestua for undersøkelse av en forslått skulder.

Så jeg savnet bevis på at jeg hadde gjennomført Holmenkollmarsjen, bortsett fra diplom jeg kunne laste ned. Tok derfor kontakt med Skiforeningen for å høre om det var noen mulighet for å få hentet deltakerposen i etter tid.

Dette er hva jeg fikk

 

Dette sa de at ikke var noe problem, så tirsdag den 21.03.17. fikk jeg endelig tid til å hente deltakerposen min. Her var det mye spennende, så gleder meg til å smake på det meste som var i posen. Det var også en pin for deltakelse, så nå har jeg fått to stykker i år.

Pin for fullført Holmenkollmarsjen 2017

 

Jeg er veldig godt fornøyd med at jeg har greid å gjennomføre to skirenn, men fortsatt noe igjen å gjøre i 2017. For har jo satt flere mål jeg jobber mot i 2017.

Vi får se om jeg greier å gjennomføre dette, men med støtte i fra flere gode venner og støttespillere. Skal jeg prøve å gjøre hva jeg kan for å gjennomføre planen for 2017. Selv om noen dager er tøffe å gjennomføre på grunn av stivhet og store smerter, så jobber jeg for å prøve å greie målene jeg har satt meg. Så får vi se om jeg kommer i mål.

#mittlivmedas #bekhterev #astma #sarkoidose #blogg #deltakerpose #holmenkollmarsjen #skiforeningen #diplom #prosjekt2017 #sommerkropp2017 #delmål #mål #trene #mål2017 

Time på gastromedisinsk poliklinikk tirsdag 21.03.17.

I dag hadde jeg time på gastromedisinsk poliklinikk på Ullevål sykehus. Grunnen til timen er oppfølging av timen jeg hadde på Ski sykehus i november i fjord, hvor jeg gjennomførte en gastroskopi undersøkelse.

Legen på Ski sykehus fant ut at jeg hadde en alt for stor mellomgulvbrokk. Men det positive med den forrige undersøkelsen var at jeg ikke hadde cøliaki. Så nå har jeg vært til oppfølgingstime, slik at vi sammen skal finne ut hva vi skal gjøre med dette.

Jeg fikk ikke lov til å spise eller drikke etter midt natt, noe jeg hadde glemt i går kveld. Så våknet veldig sulten og kom på at jeg burde ha spist litt mer dagen før. Men skal greie å komme igjennom dette, for har jo fortsatt noen kilo ekstra. Så godt jeg ikke har fjernet alt enda.

Så det første som ble gjort i dag var at de målte trykket i brokken min. Dette ble gjort ved at de sendte en sonde ned igjennom nesen min og ned til brokken. Jeg måtte drikke vann mens sonden ble sendt ditt den skulle. Etter dette fikk jeg små porsjoner med saltvann som jeg måtte svelge, slik at de fikk målt trykket.

Ja, blir spennende å leve med denne i 24-timer

 

Det neste som ble installert var en litt mindre sonde som jeg må gå med i 24 timer. Denne skal måle syrenivået i brokken min, så skal jeg tilbake i morgen for å levere maskinen, samt få svar på prøvene. Skulle trykket og syrenivået være for høyt, vil legen anbefale at jeg får operert bort brokken. Så skulle dette bli utfallet, så får jeg gå i gjennom plusser og minuser med å leve som nå og plusser og minuser ved en operasjon. Så får jeg se hva jeg velger.

Blir spennende å leve med denne i 24-timer, så tror det ikke blir mye søvn i natt.

Denne skal registrere syrenivået i brokken min

 

Men trodde at brokken skulle bli bedre ved at jeg gikk ned i vekt, men tok vist feil her jeg. For dette har ikke stemt på meg.

Angrer litt på at jeg ikke har pelt buse som liten og at jeg ikke har puttet ting opp i nesa som liten, for har en liten og søt nese. Hvor det ikke er plass til så mye rart i.

#mittlivmedas #mellomgulvbrokk #cøliaki #syrenivå #magesyre #24timersmåling #ullevålsykehus #gastromedisinsk #poliklinikk #blogg #masr2017 #oslo #norge #oakley #ulvang #bergansofnorway

En ny skitur den 16.03.17.

Etter flere timer sittende på en stol var det godt å komme seg ut litt. Så i går gikk turen tilbake til Storlømyra skistadion for nok en økt på langrennsski. Må jo benytte meg av anledningen til å gå på ski, så lenge snøen ligger og venter på meg.

Gøy å gå på langrennsski

 

Og etter omvisningen jeg fikk på onsdag viste jeg nå hvor jeg skulle gå, så da var det bare å ta på seg treningstøy og smøres skiene på nytt. I går var været mye bedre. Det snødde litt på morgenen, men snøen var mye tørrere. Så hadde et godt håp om at løypene skulle være nypreparerte. Noe som stemte da jeg ankom skistadion, men det var kun 5 kilometeren som var preparert.

Ut på tur, akdri sur

 

Jeg smørte nok en gang med festevoksen VR62 i fra Swix. Men hadde med noen ekstra festevokser for å være på den riktige siden. Skiene satt som en drøm i oppoverbakkene, og de gled mye bedre enn dagen før. Så hadde en veldig fin tur og nesten hele skistadion for meg selv. Møtte kun på tre andre skiløpere, så mye plass å boltre seg på. Men det som er hyggelig er at når man går på ski, så hilser man på hverandre. Dette er noe jeg liker veldig godt.

Men på et lite sted som Setermoen, så hilser lokalbefolkningen når man går i butikken også. Vet ikke om de gjør dette fordi de lurer på hvem denne karen er eller om dette er vanlig her oppe. Men hyggelig er det i hvert fall.

Jeg gikk på ski i 42 minutter og distansen jeg tilbakela var på 6,5 kilometer. Gjennomsnittspulsen min var på 150, makspulsen var på 164 og minimumspulsen var på 108. Jeg forbrant 587 kalorier og fettforbrenningen av kalorier var på 18%. Dette ble en veldig bra økt. Brukte 10 minutter kortere enn dagen før på en litt lengre distanse, så godt fornøyd. Godt å få noen nye kilometere under beltet.

Her kan du se hvor jeg gikk på ski

 

Maks farten i nedoverbakkene ble på 46,3 kilometer mot 33,7 kilometer dagen før, så i går gled skiene bra.

#mittlivmedas #bekhterev #astma #sarkoidose #norge #mars2017 #blogg #swix #trimtex #oakley #alpina #madshus #bergans #polarV800 #rottefella #bardu #setermoen #troms #langrenn #trene #hverdagsglede #vinter #storlømyraskistadion 

Så ble det en liten skitur den 15.03.17.

Ja, så var jeg plutselig en tur i nord Norge. Denne gangen gikk turen til Bardu og Setermoen, hvor jeg skal bo på Bardu hotell i noen dager.

Grunnen til at jeg har reist hitt, er at jeg skal jobbe med handlingsplanen til Norsk Revmatikerforbund sammen med en person som bord på Setermoen. Så gleder meg til å oppleve naturen her, for jeg har tatt med meg langrennutstyret mitt slik at jeg kan få trent litt mens jeg er her også.

Storlømyra skistadion

 

Så i dag fikk jeg en liten tur på skistadion. Ble vist rundt av en venn av henne jeg skal jobbe sammen med. Så tusen takk for turen, selv om været ikke viste seg fra sin beste side. Det regnet, sluddet og snødde om hverandre. Dette hjalp ikke på gliden på skiene, men jeg hadde greit feste med festevoksen VR62 i fra Swix. Men han jeg gikk sammen med hadde felle ski, så tror jeg må gå til anskaffelse av et par med felle ski jeg også. Samt at jeg trenger et par nye tørrsnøski som er tilpasset min vekt.

Turen varte i 52 minutter og distansen vi tilbakela var på 6,14 kilometer. Gjennomsnittspulsen min var på 160, makspulsen var på 176 og minimumspulsen var på 127. Jeg forbrant 806 kalorier og fettforbrenningen av kalorier var på 13%. Dette ble en hard økt, da jeg måtte jobbe selv i nedoverbakkene. Men godt å få noen nye kilometere under beltet. Så får vi se om det ikke blir en ny tur i morgen.

Ja, her har jeg gått på ski i dag

 

#mittlivmedas #bekhterev #astma #sarkoidose #norge #mars2017 #blogg #swix #trimtex #oakley #alpina #madshus #bergans #polarV800 #rottefella #bardu #setermoen #troms #langrenn #trene #hverdagsglede #våtnysnø #vinter #norskrevmatikerforbund

Gårsdagens økt i terapibassenget på Diakonhjemmet sykehus

I går var det igjen tid for behandling og trening i terapibasseget på Diakonhjemmet sykehus. Time blir ledert av en dyktig fysioterapeut. Fysioterapeut viser øvelser på land som vi prøver å gjenskape i terapibassenget og rettleder oss hvis vi gjør øvelsene feil.

Klar for en time i terapibassenget

 

Timen varer i ca. 45 minutter. I løpet av denne tiden forbrant jeg 361 kalorier og fettforbrenningen av kalorier var på 44%. Gjennomsnittspulsen var på 115, mens makspulsen var på 151 og minimumspulsen var på 85. Dette var en grei økt, men jeg var veldig sliten etter søndagen skitur. Men godt å få rørt seg litt.

I går testet jeg det nye pulsbeltet til Polar som skulle sitte bedre på. Så testet dette uten kompresjonstrøye. Og ja dette beltet satt mye bedre en det gamle, så fremover kan jeg trene i terapibassenget uten kompresjonstrøye. Dette pulsbeltet har gummiknotter på baksiden, slik at det sitter mye bedre. Beltet kommer i rød farge.

Nytt pulsbelte testet ut

 

#oslorevmatikere #mittlivmedas #norskrevmatikerforbund #norge #mars2017 #sarkiodose  #bekhterev #terapibasseng #varmtvannsbasseng #34grader #behandling #trening #polarv800 #blogg #oslo #diakonhjemmetsykehus #polar #pulsbelte