Kontroll hos fastlegen 24.02.2020.

Ja, dette innlegget burde jeg ha skrevet for en stund siden. Men i det siste har jeg ikke hatt mye krefter. Jeg har stort sett følt meg sliten og trøtt. Og det jeg har hatt av krefter har gått med på å komme seg på jobb.

Men tror at jeg denne vinteren har jobbet litt for mye, for har prøvd å jobbe en dag mer en hva jeg gjorde i fjor. Så trodde at dette kunne være grunnen til at jeg har vært helt utslitt og uten krefter, og kan sovne flere ganger om dagen når jeg ikke jobber.

Så derfor dro jeg til min fastlege for å få sjekket kroppen min. Jeg går en gang i måneden til fastlegen for å sjekke at blodprøvene mine er fine. Slik at jeg kan gå på de biologiske medisinene jeg bruker.

Det ble derfor tatt mange blodprøver hos fastlegen, så da var det bare å vente på svar.

Da jeg fikk svarene, var det ikke bare hyggelig lesning. For nok en gang har mine verdier av Jern og D-vitamin falt.

  • S-Ferritin: 11 – Skal ligge mellom 20-300.
  • S-Jern: 6,6 – Skal ligge mellom 9,0-34,0.
  • S-Jernmetning: 9 – Skal ligge mellom 15-57.
  • S-Vitamin D: 42 – Skal likke mellom 50-150.

Så på grunn av dette må jeg nå tak en sprøyte med jerntilskudd en gang i uken fremover. Da må jeg til fastlegen, for dette er jo bare innholdet til sprøyten. For sprøyter og spisser får man ikke. Men litt rart er det at jeg ikke får lov til å sette dette selv. For setter jo andre sprøyter jevnlig.

Ja, må til fastlegen for å få satt disse.

 

 

 

 

Samt at jeg må spise noen nye piller. Pillene er for Vitamin D.

 

Disse D-vitaminene må jeg spise i tiden fremover

 

Så får vi håpe at sprøyter og piller hjelper. For jeg var ikke bare sliten på grunn av litt mye jobbing for en syk kropp.

Jeg er nå ferdig med å jobbe for denne vinteren, så får jeg evaluere om jeg skal jobbe neste vinter. For det tar på å jobbe, selv om det gir meg mye å jobbe med barn.

Men jeg begynner å lure på hvorfor dette gjentar seg med jevne mellomrom. Så nå får jeg og fastlegen prøve å finne ut hva som er grunnen til dette.

 

#mittlivmedas #bekhterev #ferritin #jernmangel #jernlager #jernmetning #sprøyte #cosmofer #fastlege #sliten #lavtjernnivå #blogg #D-vitamin #trøtt #lavtdvitamin #lavtdvitaminnivå #kronisksyk #benterol

Behandlingsreiser avlyst fra 17.03.2020.

I går kom beskjeden som vi som er kronisk syke og har mulighet for å søke på statlige behandlingsreiser til utlandet, ikke ønsket.

Behandlingsreiser har på grunn av coronavirusutbruddet covid-19, sett seg nødt til å kansellere alle grupper ut august i år. Det vil bli forta en ny vurdering etter påske, vedrørende gruppene fra slutten av august til og med desember.

Begrunnelsen for dette er at det i Norge vurderes at utbruddet vil vare gjennom sommeren. Mye det er usikkerhet rundt dette viruset og ingen kan per dags dato si noe fremover i tid. Flere land har også per dato stengt grensene for innreise.

Saltvanns bassengene på Vinter Sol Tenerife

Statlige behandlingsreiser har turer til Spania, Kroatia og Montenegro. Alle disse landene har fått påvist covid-19 og av den grunn har de stengt sine grenser.

Så det å sende kronisk syke til et annet land i disse virus tider. Er ikke det smarteste man kan gjøre. Flere av de som pleier å få statlige behandlingsreiser er jo også i risikogruppen for covid-19.

Vi har ventet på denne avgjørelsen. Grunnen til dette er at turene til Gran Canaria for voksne med psoriasis og poliomyelitt ble kansellert tidligere denne måneden. Nå omfatter kanselleringen alle reiser i regi av Seksjon for behandlingsreiser.

De som var på behandlingsreiser, ble hjemsendt 14. eller 15. mars. Disse må etter de nye reglene, være i hjemmekarantene i 14 dager. Dette gjelder både pasienter og personale.

Men synd er det at behandlingsreisene nok en gang blir avlyst. For er jo ikke mange årene siden de avlyste alle turer til Tyrkia.

Nå vil mange kronisk syke få en tøffere hverdag.

Link til statlige behandlingsreiser

 

 

 

#kronisksyk #bahandlingsreiser #revmatiker #revmatisme #bekhterev #avlyst #covid19 #vintersol #tenerife #blogg