Behandlingsreiser avlyst fra 17.03.2020.

I går kom beskjeden som vi som er kronisk syke og har mulighet for å søke på statlige behandlingsreiser til utlandet, ikke ønsket.

Behandlingsreiser har på grunn av coronavirusutbruddet covid-19, sett seg nødt til å kansellere alle grupper ut august i år. Det vil bli forta en ny vurdering etter påske, vedrørende gruppene fra slutten av august til og med desember.

Begrunnelsen for dette er at det i Norge vurderes at utbruddet vil vare gjennom sommeren. Mye det er usikkerhet rundt dette viruset og ingen kan per dags dato si noe fremover i tid. Flere land har også per dato stengt grensene for innreise.

Saltvanns bassengene på Vinter Sol Tenerife

Statlige behandlingsreiser har turer til Spania, Kroatia og Montenegro. Alle disse landene har fått påvist covid-19 og av den grunn har de stengt sine grenser.

Så det å sende kronisk syke til et annet land i disse virus tider. Er ikke det smarteste man kan gjøre. Flere av de som pleier å få statlige behandlingsreiser er jo også i risikogruppen for covid-19.

Vi har ventet på denne avgjørelsen. Grunnen til dette er at turene til Gran Canaria for voksne med psoriasis og poliomyelitt ble kansellert tidligere denne måneden. Nå omfatter kanselleringen alle reiser i regi av Seksjon for behandlingsreiser.

De som var på behandlingsreiser, ble hjemsendt 14. eller 15. mars. Disse må etter de nye reglene, være i hjemmekarantene i 14 dager. Dette gjelder både pasienter og personale.

Men synd er det at behandlingsreisene nok en gang blir avlyst. For er jo ikke mange årene siden de avlyste alle turer til Tyrkia.

Nå vil mange kronisk syke få en tøffere hverdag.

Link til statlige behandlingsreiser

 

 

 

#kronisksyk #bahandlingsreiser #revmatiker #revmatisme #bekhterev #avlyst #covid19 #vintersol #tenerife #blogg

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg