Godt nytt år

Da vil jeg benytte sjansen til å takke for 2016. Det har vært et innholdsrikt år, med mange opplevelser. Litt rart å ha opplevd et forsøk på statskupp i Tyrkia . Men kom igjennom det også, takker være mange kjekke mennesker som jeg var sammen med. Så tusen takk skal enkelte av dere ha. Og utrolig glad for at jeg ble kjent med flere nye mennesker på behandlingsreiser. Kanskje vi sees på en ny behandlingstur en gang i fremtiden.

Men nå får vi ta i mot 2017. Dette blir et fantastisk år, så dere har masse å glede dere til. Og ja jeg har ikke gitt opp prosjekt2017. Sommer kroppen kommer nærmere for hver uke som går og gleder meg til alt jeg skal prøve å gjøre i 2017. Og kanskje jeg putter inn noen flere mål for 2017.

Jeg heier på hver og en av dere. Stå på selv om noen dager kan være vanskelige. Dere kommer igjennom dette. 2017 her kommer vi.

#mittlivmedas #behandlingsreiser #godtnyttår #happynewyear #oslo #norge #nyttårsaften #nyttårsaften2016

video:video

Nye løpesko, Saucony Peregrine 6 Ice

Etter gårsdagens løpetur fant jeg ut at løpeskoene Salomon Spikecross, jeg hadde kjøpt tidligere i desember ikke passet. Så da dro jeg tilbake til butikken hvor jeg hadde kjøpt disse. Trodde G-Sport hadde en deal, der man fikk igjen pengene hvis varen ikke falt i smak i løpet av 30 dager. Dette var grunnen til at jeg kjøpte skoene, for følte at de var litt store.

Men feil kan man ta, for dealen G-Sport har er at du kan bytte til noe annet. Men da de ikke hadde sko som passet mine føtter, fikk jeg pengene igjen. Så tusen takk for veldig god service.

Så på grunn av denne servicen kunne jeg gå til en annen butikk og se om de hadde sko som passet føttene mine. Ferden gikk så til Oslo Sportslager, for hadde funnet en modell på nett jeg ville prøve ut.

Men da jeg ankomme butikken var de tomme for skoen i in størrelse. Selgeren så jeg kunne prøve dame modellen. Så gjorde dette, og de satt som et skudd på føttene mine. Så da var det bare å kjøpe dame modellen. For jeg har ikke store føtter. Bruker størrelse 40 ? 41. Så da ble det lilla løpesko på meg i dag.

Saucony Peregrine 6 Ice, nye løpesko

 

Grunnen til at jeg handlet hos Oslo Sportslager er at jeg som Obos medlem får 15% på handel over 1000,- Så må jo ta med den rabatten jeg kan få.

Men hadde vært kjekt om organisasjonen jeg er medlem av sammen med ca. 34000 andre i Norge, Norsk Revmatikerforbund. Kunne fått til en deal med sportbutikker over hele landet. Slik at vi som er avhengige av å være i aktivitet og har lite penger kunne fått spart litt penger på sportsutstyr.

En gang i tiden hadde jeg sko størrelse 43. Men da jeg var 13 år skjedde det noe med føttene mine. Jeg fikk veldig høy vrist, som førte til at jeg fikk hulfot. Noe jeg fortsatt sliter med. Men får fotsenger av en ortoped som hjelper på. Og vil anbefale alle mine revmatiker venner til å få sjekket føttene. Fotsenger kan gi deg et nytt liv.

Men nå skal det bli spennende å få prøvd de nye skoene. For har veldig god tro på dem. Saucony Peregrine 6 Ice er en nyutviklet modell for vinterløping på isete underlag. Vibramsålen har store felter med et sklisikkert materiale som sitter godt på is. Dempingen bygger på den populære terrengmodellen til Saucony, men overdelen er med vannavvisende. Det vil si disse skoene har ikke pigger som Salomon Spikecross, men når man løper på litt asfalt også. Så slår piggen for hardt i asfalten. NB: Hvis det er mye løs snø over isen, så sitter piggsko bedre. Men hvor ofte er det dette i Oslo området

#mittlivmedas #bekhterev #trene #løpesko #nyeløpesko #saucony #oslosportslager #gsport #hulfot #fotsenger #revmatiker #obos #obosmedlemfordel #norskrevmatikerforbund 

Da prøvde jeg å trene i dag

Etter en natt med alt for mange tanker og alt for lite søvn. Ble ikke morgenen noe bedre. Fikk da en beskjed jeg ikke ønsket å få i romjulen.

Mamma har vært i dårlig form siden første juledag, og i dag tidlig ble hun lagt inn på Ullevaal sykehus. Så får vi håpe at hun kommer igjennom dette også. Men syntes mamma har fått nok nå. Nå kan noen andre der ute ta en sykdom slik at mamma kan få slippe. Mamma orker ikke besøk og heller ikke telefonsamtaler, men hvis man ønsker kan man sende henne en SMS.

Tenkte jeg at det ville være lurt å ta bene fatt. Så planen var å ta en liten løpetur. Dette for å prøve å klarne hodet.

Islagt Rundtjern i bakgrunnen

 

I dag ble det kun en liten tur, for kjente med en gang at kroppen ikke ønsket å løpe. Og etter ca. 3 kilometer så den stopp. Men måtte jo komme meg tilbake, så da var det bare å gå.

Distansen som ble tilbakelagt ble på 6,53 kilometer og tiden jeg brukte var 59 minutter. Så ikke fornøyd med økten i det hele tatt. Men skjønte mer da jeg kom hjem og undersøkte pulsklokken min. Et etter annet er galt for hadde makspuls på 181 på en snittpuls på 159. Dette skulle vært mye lavere. Forbrant 900 kalorier på turen, så det var jo bra. Men nå skal jeg ta det med ro noen dager, så får vi se om kroppen igjen vil lystre. Og kom hjem igjen med flere tanker en før turen. Så får håpe jeg får sove i natt.

Slik ble dagens runde

 

For fatigen er borte, og nå savner jeg den. Det var godt å være trøtt og kunne sove hvor som helst og når som helst.

Salomon Spikecross fantastiske sko på is.

 

Men kjenner at noe er galt i ryggen. Det føles som om jeg har to kniver som stikker inn i ryggen mellom vingene mine. Hva dette skyldes vet jeg ikke, men håper at manuellterapeuten kan finne ut av dette til onsdag. Så får jeg få fastlegen til å ta noen blodprøver få å se om det er noe galt der også. For noe er galt, har hostet opp utrolig mengder med slim etter at jeg kom hjem.

Men dette har jeg ikke tid til. Jeg har jo lagt en plan for 2017, og dette er ikke med der. Så håper at det bare er rester fra 2016, som vil si at her er jeg.

Ulsrudvanet med mange skøyteløpere

 

Det som var positivt med dagens tur, var de nye løpeskoene med pigger i fra Salomon. De satt som bare det på is. Men de er litt store, så bra jeg kjøpte de på G-sport som har 30 dagers åpent kjøp når man har brukt en vare. Så da får jeg se om de har en størrelse mindre, som jeg kan bytte til. Men skoene er litt smale i lesten, så med mine korte og brede andeføtter vet jeg ikke om jeg kommer ned i en størrelse mindre.

Islagt Skøyenpytten

 

Men det positive i dag var at det var veldig mange mennesker ute i skogen, og flere som gikk på skøyter på vannene som var islagte.

 

#mittlivmedas #PolarProud #østmarka #løpetur #salomon #spikercross #2XUnorge #polarv800 #gsport #trene

Årets tolvte julebakst ble kromkaker

Da ble det litt baking til. Så i går ble det lagd noen krumkaker. Grunnen er at jeg trenger krumkaker til desserten som skal serveres på nyttårsaften. Så da var det bare å sette i gang igjen.

Krumkaker er blant våre aller mest populære julekaker. En populær julekake som ofte fylles med multekrem. Regnes som en av de tradisjonelle 7 slag. En porsjon av denne oppskriften gir ca. 25 sprø og knasende gode krumkaker.

En ferdig krumkakeskål

 

Ingredienser:

  • 4 stk. egg
  • 200 g sukker
  • 200g smeltet smør
  • 200 g hvetemel
  • ½ ts kardemonne

 

Krumkake over en liten form

 

Slik gjør du:

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet, avkjølt smør. 
  2. Vend forsiktig inn mel og kardemomme med en slikkepott. La røren svelle i ca. 15 minutter.
  3. Legg en stor teskje røre på midten av et godt oppvarmet krumkakejern.
  4. Stek krumkakene til de er gyllenbrune.
  5. Legg krumkakene runt en liten form eller kopp.
  6. Legg et gryteklut over.
  7. Legg så en større form over.
  8. La den stå til neste kake er ferdig stekt, og du har en fin kake du kan server multekrem i.

 

Gryteklut over krumkake

 

Skulle røren bli for tykk, tar du litt vann i røren og rører til den er tynn igjen.

 

Nok en form over, men en snart klar krumkakeskål

 

Men i dag sitter jeg igjen med krumkaker jeg ikke får brukt for, og slik går det når man ikke følger med i timen. Men man lærer så lenge man lever.

 

#mittlivmedas #krumkaker #julekaker #julebakst #romjul #julen2016

Restemat som smaker veldig godt

På julaften hadde vi pinnekjøtt i fra Idsøe, men i år hadde jeg bestilt litt ekstra pinnekjøtt. Grunnen til dette var at da vi skulle møtes første juledag til brunsj hos mine foreldre. Skulle vi alle ha med et pålegg.

Men jeg dro den litt lengre enn de andre, for jeg lagde en rett jeg. Og denne retten kan du fint ha som forrett, hvis du skal ha selskap i julen og fortsatt har litt pinnekjøtt igjen. Eller du kan bruke den til juletapas.

Lefserull med pinnekjøtt og rødbetsalat er et spennende eksempel på hva som kan gjøres med det som er til overs av pinnekjøttet.

Ferdige lefseruller med pinnekjøtt og rødbetsalat

Oppskriften min er til 6 personer.

Dette trenger du.

  • 150g finhakket og renskåret kokt pinnekjøtt
  • 6 ss rødbetsalat
  • 2 ss hakket fersk timian
  • 2 stk mandelpotet lefser.

 

Rødbetsalat:

  • 250 g kokte rødbeter
  • 1 stk grønt eple
  • 0,5 stk sjalottløk
  • 2 ss majones
  • 2 ss kremfløte
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts salt
  • 0,5 ts sukker

 

Rødbetsalat

 

Slik gjør du:

  1. Pisk kremfløten og bland i majonesen. Finhakk rødbeter, eple og sjalottløk og bland sammen. Smak til med sukker, pepper og salt.
  2. Smør potetlefsene med rødbetsalat, legg på finhakket pinnekjøtt og strø over timian. Rull sammen og del lefsene i skrå ?kubber?. 
Lefse med rødbetsalat og pinnekjøtt klar for rulling

 

#mittlivmedas #restemat #pinnekjøtt #lefse #rødbet #rødbetsalat #lefserull #julen2016 #romjul

God jul alle der ute

Titter innom for å ønske familie, venner og alle andre der uten en riktig god jul.

Og ja det blir jul i år også, selv om julen i Oslo er grønn i år. Men så lenge man kan være sammen med familie og venner, samtidig som man nyter god mat. Så kan man ikke klage.

#mittlivmedas #julen2016 #godjul #grønnjul #pinnekjøtt #fruktsalat #godmat

=Oslo julebok 2016

Jeg vil anbefale alle å støtte en god sak og kjøpe juleboken til =Oslo. Boken koster 200 kroner, men det har alle råd til.

Juleboken 2016 til =Oslo

 

Mange av de som er selgere for =Oslo har hatt en tøff oppvekst, og dette er en fin måte å prøve å hjelpe dem på rett vei igjen. Så løp og kjøp.

#mittlivmedas #=oslo #julebok2016 

Da var jeg plutselig påmeldt til Reistadløpet

Ja, så har jeg meldt meg på mitt første renn på mange år. Det ble reistadløpet som går av stabelen den 01.04.17. Og det er flere år siden sist jeg konkurrerte. Det var på racer sykkel, og den gang syklet jeg Enebakk rundt og jeg prøvde meg på Lillehammer-Oslo. 

Men denne gangen skal jeg prøve meg med ski under bena. Og dette er jo noe jeg elsker. Så gleder meg til dette. I år skal jeg gå den korte distansen på 36 km. Grunnen til dette er at jeg vil se hvordan kroppen reagerer på å gå så langt på ski.

Nå er det ingen vei tilbake

 

Så nå er det bare å fortsette å trene, men skulle gjerne hatt snø i nabolaget. Men får heller prøve å finne litt snø i løpet av romjulen. Slik at jeg kan få prøvd racing skiene mine. Men tror jeg mulig har et problem. For de gamle skiene er valgt ut til en tyngre kropp, men får prøve å se om jeg greier å tråkke dem ned. Hvis ikke må jeg ut på jakt etter nye ski. Så får jeg håpe at snøen kommer i januar 2017.

Så får jeg også prøve å holde meg frisk slik at jeg kan få gjennomført et av målene for 2017.

Og skulle alt gå bra i 2017, så får jeg heller ta den lange distansen i 2018.

Og skulle du ønske å delta selv, kan du trykke på linken til Reistadløpet

#mittlivmedas #bekhterev #syktaktiv #norskrevmatikerforbund #lengterettersnø #reistadløpet #gledermeg #treningsmål #blogg #trene #hverdagsglede #langrenn #skitur #bardu #troms #setermoen

 

Hjemmelagde karbonadekaker

I dag hadde jeg egentlig tenkt meg å ha fisk til middag, men slik gikk det dessverre ikke.

Grunnen til dette er at jeg i dag har måttet passe min niese Maria en ekstra dag, så når hun er hos meg pleier hun å få lov til å bestemme hva vi skal ha til middag.

I dag ønsket hun kjøtt kaker, med potetstappe og gulrøtter til. Så da var det bare å forandre på menyen.

Men jeg byttet ut kjøttdeig med karbonadedeig for å få litt mer kjøtt, og potetstappen ble laget av mandelpoteter.

 

Min oppskrift på karbonadekaker er som følger.

  • 400 g karbonade deig.
  • 1 stort egg
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss potetsmel
Dagens tallerken med hjemmeladge karbonadekaker

 

Stekes på begge sider i en stekepanne, før de puttes inn i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter.

 

Mandelpotetene skrelles får de blir kokt i ca. 10 minutter, putter så oppi litt melange smør. Før alt moses med en stavmikser.

Gulrøttene skrelles og kokes. Men jeg tar de opp mens det er litt motstand i dem.

 

Og hva skal jeg si når Maria spiser mer enn meg til middag. Da har jeg vel laget noe hun liker.

Men jeg fylte 50% av tallerkenen med salat. Noe jeg gjør til det meste jeg spiser for tiden. 

 

#mittlivmedas #rema1000 #gulrøtter #mandelpotet #potetstappe #karbonadekaker #niese #hjemmelagd 

Sprøyte nummer fem med Cosentyx satt

I dag har jeg satt sprøyte nummer fem med Cosentyx. Da skal kroppen ha fått det den skal for en periode. Neste sprøyte skal settes om fem uker. Så blir spennende å se hvordan kroppen vil ha det i de neste fem ukene. For er litt skeptisk til at det er fem uker til jeg skal sette neste sprøyte. Men dette er det ikke jeg som har bestemt, så lite jeg får gjort med dette. Må bare følge revmatologens råd og valg.

Så var sprøyte nummer fem med Cosentyx satt

 

Men håper jeg kan forsete med trening og behandlinger, slik jeg har gjort i det siste. For har fortsatt ikke kommet i mål med prosjektet sommer kropp innen juni 2017. Skal ned seks kilo til. Samt at jeg skal jo delta på en del ting i 2017, så fint om jeg greier å gjennomføre dette, slik at det blir en opptur og ikke flere nedturer. For 2017 skal bli mitt år.

#mittlivmedas #bekhterev #cosentyx #novartis #snartimål #livstilsendring #biologiskmedisin