Hot Yin Yoga forskningsprosjekt

Jeg er så heldig at jeg er med som brukerrepresentant i et forskningsprosjekt “Bruk av Hot Yoga hos personer med muskel- og skjelettplager”

Prosjektet gjennomføres i samarbeid mellom The Room Oslo og Sandvika, Norsk Revmatikerforbund og NORCE Norwegian Research Centre (NORCE),

Formål

Formålet med dette forskerprosjektet er å undersøke effekter av infrarødvarme i sammenheng med yogaøvelser hos mennesker med revmatiske lidelser. Prosjektet gjennomføres i samarbeid mellom The Room Oslo og Sandvika, Norsk Revmatikerforbund og NORCE Norwegian Research Centre (NORCE), og utføres i tre norske byer. Basert på dataen vi samler inn vil vi undersøke noen av effektene infrarødvarme i sammenheng med yogaøvelser har for deltakerne i prosjektet.

Jeg deltar på Hot Yin Yoga prosjektet som har gått på The Room i Oslo over en lengre periode, og har diagnosen bekhterev. Det gjør at jeg er avhengig av trening for å holde sykdommen mer i sjakk. Jeg kan fortelle med stor entusiasme at det har kommet mange positive tilbakemeldinger fra deltagere på kurset i Oslo. Jeg har valgt å fortsette som brukerrepresentant også på The Room i Sandvika, da jeg ønsker å være med på å bygge et konsept som er tilrettelagt for personer rammet av revmatisme og muskel- og skjelettplager.

Jeg har jobbet frivillig i Norsk Revmatikerforbund i mange år og en av mine store hjertesaker er trening, trening som medisin og bevegelse som medisin. Hvorfor, jo fordi jeg ser at det nytter for mange å prøve mye ting.

Det er noen ledige plasser på prosjektet i Sandvika. Så hvis du har revmatisme eller muskel- og skjelettplager vil jeg anbefale deg å prøve Hot Yin Yoga i infrarødvarme.

Yoga er en samling mentale og kroppslige teknikker med opprinnelse fra India. Ordet yoga kommer fra sanskrit og betyr union eller forening i sin mest vanlige fortolkning. Ulike former for yoga har vokst fram gjennom tusener av år som del av den religiøse praksis i Sør Asia. Moderne yoga finnes i mange former og retninger, men fellestrekkene er likevel mange. I våre dager presenteres yoga i Vesten som en ikke-religiøs disiplin.

Yoga trening er et godt supplement til annen trening og at det gjør godt for både kropp og sjel. Det gir optimalt treningsutbytte å kombinere styrken og kontrollen fra Pilates med fleksibiliteten fra Yoga.

Hot Yin Yoga. På denne timen ønsker vi å balansere våre tanker og vår kropp for å oppnå ro, avspenning og dype strekker. Vi bruker fysiske øvelser, en kontrollert pust samt fokus på å spenne av og stresse ned. Målet er å balansere kroppen og tankene for å komme nærmere en full bevissthet rundt deg selv og din kropp.

Øvelsene går sakte og er enkle å følge for deg som ikke har prøvd yoga tidligere. Posisjonene holdes over litt tid for å gi kroppen mulighet til å slippe spenninger og forlenge muskler og bindevev. Denne yogaformen påvirker nervesystemet og har derfor meget god effekt for dem med mye stress både fysisk og psykisk.

Rommet er oppvarmet med infrarød varme, slik at temperaturen vil være et sted mellom 35 til 37 grader.

Du vil bli målt hvor stiv, lite bevegelse du har før du begynner. Så vil du bli målt med jevne mellomrom under forskningsperioden som går over 30 uker. Velger du å være med på disse timene vil du få ytterligere informasjon om forskningsprosjektet etter at du har fått plass.

  • Hver time varer i 60 minutter.
  • Pris: 3000,- for medlemmer av Norsk Revmatikerforbund.
  • Pris: 8700,- ikke medlem av Norsk Revmatikerforbund.
  • Hvor: The Room Sandvika
  • Adresse: Eyvind Lyches vei 23B, 1338 Sandvika

 

  • Mandag: 
  • Klokken: 11.30.
  • Start dato: 28.02.22.
  • Antall deltakere: 14stk.
  • Påmeldingslink

 

  • Mandag: 
  • Klokken: 17.00
  • Start dato: 28.02.22.
  • Antall deltakere: 14stk.
  • Påmeldingslink

Kurset passer for alle aldersgrupper og diagnoser.