Nye undersøkelser på Ullevaal sykehus

Så var det på tide å ta en ny undersøkelse. Men denne gangen var jeg litt urolig for innkallingen jeg har fått. Det stod at jeg skulle ta CT av lungene, men denne gangen på Nevrologisk avdeling. Så hadde en del spørsmål da jeg kom frem.

Er jeg på rett sted eller ikke!

Men det tok sin tid før jeg slapp inn. Jeg hadde time klokken 11.30, men satt og ventet i over en time før jeg slapp inn. Men at en pasient må vente i over en time er ikke bra. Det er sløsing med pasientens tid og burde ikke skje.

Da jeg endelig kom inn, spurte jeg om hva jeg gjorde på nevrologisk avdeling. Ble da fortalt at dette tidligere var nevrologisk avdeling, så ingen ting å bekymre seg for.

CT maskin klar for å bli brukt

Så da var det bare å sette i gang. Jeg fikk en veneflon inn i armen, da jeg skulle ta CT med kontrastvæske. Dette er en litt rar følelse, man får en metallsmak i munnen, samtidig som man blir varm i hele kroppe og til slutt føler man at man tisser på seg.

Veneflon klar for å bli tatt ut etter bruk

Men undersøkelsen gikk bra, så nå får jeg bare vente på resultatet. Det fastlegen vil undersøke er om hvordan det står til med sarkoidosen min. Om lufteknutene jeg har i lungene har blitt noe større, eller om de er på stedet hvil.

Men dette gjør meg ingen ting, men det er enkelte som kan finne på å klage at jeg spytter innimellom. Men jeg har veldig stor produksjon av slim, og dette må opp og ut. Dette kan også skape problemer under trening, da jeg kan begynne å hoste en del. Dette er ikke farlig, men enkelte kan finne på å klage på dette hvis jeg deltar på gruppetreninger. Noe jeg blant annet gjør når jeg er på behandlingsreiser. Og noen ganger hoster jeg så mye at jeg må kaste opp. Da kan det komme mengder med slim, men dette er helelr ikke farlig og ikke smittsomt.

Men istedenfor å komme med spydigheter, går det heller an å spørre hvordan jeg har det. Så skal jeg forklare dette for de som lurer.

#mittlivmedas #bekhterev #sarkoidose #ctthorax #ct #thorax #ullevaalsykehus #veneflon #ventetid #venterom #blogg

Redd terapibassenget på Diakonhjemmet

Etter denne uken er det 14 uker til terapibassenget på Diakonhjemmet sykehus stenger. Det er fortsatt ikke for sent å snu for ledelsen på sykehuset. Og der et ingen skam å snu. Her må kommunen, sykehuset og helse sør/øst møtes for å finne en løsning. Men problemet stammer fra den rød/grønne regjeringen som innførte samhandlingsreformen uten å tenke godt nok i gjennom hva de vedtok. Dagens regjering viderefører bare det stortinget ble enige om. Men alle bør hjelpe oss slik at vi kan beholde terapibassenget, for det finnes ingen andre basseng i Oslo som holder 34 grader og er universelt utformet. Og sykehuset har en liste på Ca. 80 brukere som de og kommunen prøver å finne plass til et annet sted. Sykehuset mener disse trenger tilbudet mer en de 720 andre brukerne, men dette skjønner ikke jeg. For et liv uten terapibasseng, blir et liv i et smertehelvete for meg. Jeg er en ung kronisk syk mann i min beste alder og jeg mener at her burde man prioritere de unge som kan gi noe tilbake til samfunnet istedenfor de som er eldst og “meste” syke.

Og når fysioterapeuten blir sykemeldt må en kronisksyk trene de andre kronisksyke. Så i dag ble det to timer på land. Så nå er kroppen ferdig for i dag

#oslorevmatikere #mittlivmedas #norskrevmatikerforbund #norge #november #terapibasseng #reddbassenget #2016 #sarkiodose @diakonhjemmetsykehus @revmatikerforbundet @benthoie @erna_solberg @raymond.johansen #ingamartethorkildsen @rinamariann #blogg

Klar for å trene deltakerne i bassenget

 

Så settes sprøyte nr 2 med Cosentyx

Da har jeg satt sprøyte nummer to med Cosentyx. Det blir spennende å se hvordan dette blir. For etter at jeg satte sprøyte nummer en, hadde jeg en urolig natt. Med mye murring i hele kroppen. Men det ga seg etter hvert. Og jeg har nå mye mindre vondt, og begynner igjen å få tilbake overskuddet. Så håper at effekten vedvarer.

Om dette er en sprøyte eller penn, kan diskuteres. Men det fine er at jeg ikke trenger å gjøre noe som helt. Bare press den mot låret, så kommer et lite klikk. Da begynner den å tømme seg for medisin og etter hvert kommer et nytt klikk. Da er den ferdig, og kan kastes. Enkelt og smart

Da blir sprøyte nummer to satt

For skal jo nå sette en sprøyte i uken i tre uker til. Så skal det settes en sprøyte hver femte uke. Hvordan kroppen vil reagere på dette, får vi vente med å se. Men jeg lever i håpet om at jeg igjen skal få et bra liv med lite smerter. Slik at jeg kan ta behandlinger og trene når jeg orker og vil. For har fortsatt en vei igjen å gå får jeg er i mål med prosjektet mitt. 

Ferdig brukt sprøyte

Men lever i håpet om at 2017 blir mitt år, med mange fine oppturer.

#mittlivmedas #bekhterev #cosentyx #novartis #sprøyte #biologiskmedisin

 

Første søndag i advent 2016

Så var vi kommet til første søndag i advent.

Første lys er tent

 

Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede
Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede

#mittlivmedas #advent #1advent #snartjul #julen2016
 

Årets sjette julekake ble lyse pepperkaker

Pepperkaker er for mange den aller viktigste julekaken, og det er mye juleglede knyttet til dette med å lage pepperkakefigurer og pynte dem med melis og godteri.

Ingredienser:

  • 150 g smør
  • 1 dl lys sirup
  • 2 dl sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 450 g hvetemel
  • ½ ts malt ingefær
  • ½ ts malt nellik
  • ½ ts malt pepper
  • 2 ts malt kanel
  • 1 ts bakepulver
Pepperkaker klare for steking

Fremgangsmåte:

  1. Ha smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp på middels varme til sukkeret er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør i fløten.
  2. Bland det meste av melet sammen med krydderet og bakepulver, og sikt dette i blandingen. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt til neste dag.
  3. Strø litt mel på bordet. Elt deigen og kjevle den ut til den er ca 3 mm tykk. Bruk pepperkakeformer til å stikke ut ulike figurer, husk å lage et hull i toppen hvis du har tenkt til å henge opp disse.
  4. Stek pepperkakene gyllenbrune ved 175 grader i ca 10 minutter. Avkjøl kakene på rist. Oppbevares i tett kakeboks.
Ferdige pepperkaker

Da var det bare et slag igjen, så har vi syv slag i hus.

#mittlivmedas #pepperkaker #julekaker #julebakst #snartjul #julen2016

Årets femte julekake ble sirupsnipper

Sirupsnipper hører til blant julebaksten. Så i dag stod sirupsnipper på programmet. Sprø og gode julekaker, som har lang holdbarhet. En porsjon av denne oppskriften, gir ca. 100 sirupsnipper. Hvis jeg får tid før jul, vil jeg også lage glutenfri sirupsnipper. Men kommer tilbake til dette.

Sirupsnipper klare for steking

Ingredienser:

  • 1,5 dl kremfløte
  • 150 g lys sirup
  • 150 g sukker
  • 100 g smør
  • 450 g hvetemel
  • 0,25 ts malt pepper
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt anis
  • 0,25 ts malt kanel
  • 0,75 ts natron

Pensling og pynt

  • 1 stk eggehvite
  • 100 g skåldet mandler
Ferdige sirupsnipper

Slik gjør du det:

  1. Forvarm stekeovn til 175 °C. Gjør klar et stekebrett, eller to med bakepapir.
  2. Kok opp kremfløte, sirup og sukker. Ha i smør og avkjøl blandingen til den er lunken.
  3. Sikt i de tørre ingrediensene. Elt deigen godt sammen.
  4. Kjevl deigen til en tynn leiv, ca 2 mm. Skjær ut snipper, (ca. 5cm x 5 cm) bruk en lang linjal og en baketrise. Legg sirupsnipper over på stekebrett.
  5. Skåld mandler. Pisk eggehvite lett med en gaffel. Pensle en liten flik midt på snippene med eggehviten og legg en halv skåldet mandel på hver sirupsnipp.
  6. Stek midt i ovnen i ca. 5 minutter, til de er gylne. Avkjøl kakene på rist.

Så var det bare to slag igjen, får jeg har 7 slag i hus. Men tror det blir fler en 7 slag, for noen kaker blir laget to ganger, vanlige og glutenfri.

#mittlivmedas #sirupsnipper #julekaker #julebakst #snartjul #julen2016

Årets fjerde julekake ble glutenfri havreflarn

Søte og sprø havreflarn er like gode til sommerdessertene som til multekremen på julaften. De er også kjempe gode å bare spise. Jeg har valgt å lage dem glutenfri, men du kan fint bruke vanlig havregryn også.

Ingredienser:

  • 300 g. smør.
  • 400 g. glutenfri havregryn
  • 4 stk. egg
  • 500 g. sukker
  • 4 ts. bakepulver
Havreglarn klare for steking

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg bakepapir på en stekeplate.
  2. Smelt smør og bland med havregryn.
  3. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn havregryn, smør og bakepulver.
  4. Sett deigen på stekeplaten med to teskjeer. De vil flyte utover, så ikke ha mer enn 8-10 flarn per brett.
  5. Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i 5 minutter, eller til flarnene er gylne med mørkere kanter.
  6. Avkjøl flarnene på papiret til de kan flyttes over på rist. Fortsett med resten av røren til alt er stekt. Om du vil forme dem, så legg dem over et kjevle eller lignende mens de fortsatt er myke. Avkjøl helt.
  7. Oppbevar havreflarn i en tett boks.
Ferdige havreflarn

Så var det bare tre slag igjen. Men nå er kroppen ferdig for i dag, så får se om jeg orker å bake litt i morgen også.
 

#mittlivmedas #havreflarn #julekaker #julebakst #glutenfri 

Årets tredje julekake ble hjemmelagde risboller

Hjemmelagde risboller er en favoritt blant både små og store i julen. Denne oppskriften på hjemmelagde risboller er laget med puffet ris, lys kokesjokolade, delfiafett, egg, sukker og kaffe.

Ingredienser:

  • 300 g delfia fett (kokosfett)
  • 200 g lys kokesjokolade
  • 2 egg
  • 300 g sukker
  • 2 ss kaffe
  • 2 ts vaniljesukker
  • 12 dl puffet ris.
Ferdige hjemmelagde risboller
  1. 1. Smelt Delfiafettet i en kjele. Grovhakk sjokoladen og la den smelte i delfiafettet.
  2. 2. Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend inn den smeltede sjokoladen, kaffe, vaniljesukker og puffet ris.
  3. 3. Legg i muffinsformer. Avkjøl i kjøleskap frem til servering.

Så var det bare 4 slag igjen. Får se om jeg greier en til i dag.

#mittlivmedas #hjemmelagderisboller #risboller #julekaker #julebaskt #julen2016

Årets andre julekake ble kokosmakroner

Det finnes knapt noen enklere julekaker å lage enn kokosmakroner. Dette er en klassisk oppskrift på som er super enkel å lage. Disse herlige småkakene av kokos er gjerne en favoritt hos de yngste.

Ingredienser:

  • 3 stk. egg
  • 150 g. sukker
  • 450 g. kokosmasse
  • 75 g. smeltet smør
  • 1,5 ss hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver.
Kokosmakroner klare for steking
  1. 1. Pisk egg og sukker til eggedosis og vend inn resten av ingrediensene.
  2. 2. Lag topper på et stekebrett med to spiseskjeer.
  3. 3. Stekes i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter. Avkjøl før servering.
Ferdige kokosmakroner

Nå er det bare fem slag igjen. Får se om jeg kommer i mål

#mittlivmedas #kokosmakroner #julekaker #julebakst #julen2016

Årets første julekake ble nøttekaker

Da nærmer vi oss jul, så det er vel på tide å sette i gang med å bake noen julekaker. Må jo prøve å få laget 7 slag, som alle hus bør ha i julen.

Årets første slag ble nøttekaker.

Kverning av hasselnøtter

Ingredienser:

  • 300 gr. malte hasselnøtter
  • 350 gr. melis
  • 4 eggehviter
Nøttekaker klare for steking

Slik gjør du.

Du begynner å kverne hasselnøttene. Når dette er gjort blander du hasselnøtter og melis sammen, når dette er gjort blander du inn eggehviter.

Settes på en bake brett med bakepapir. Bruk en teskje når du setter ut kakene.

Ferdige nøttekaker

Stekes på 200 grader i ca. 15 minutter til de er gylne.

Når jeg tar brettet putter jeg en liten bit med sjokolade i halvparten av kakene.

De er glutenfri og melkefri.

 

Så nå er det bare seks slag igjen.

#mittlivmedas #kitchn #eldorado #meny #nøttekaker #julekaker #julebakst