Årets sjette julekake ble lyse pepperkaker

Pepperkaker er for mange den aller viktigste julekaken, og det er mye juleglede knyttet til dette med å lage pepperkakefigurer og pynte dem med melis og godteri.

Ingredienser:

  • 150 g smør
  • 1 dl lys sirup
  • 2 dl sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 450 g hvetemel
  • ½ ts malt ingefær
  • ½ ts malt nellik
  • ½ ts malt pepper
  • 2 ts malt kanel
  • 1 ts bakepulver
Pepperkaker klare for steking

Fremgangsmåte:

  1. Ha smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp på middels varme til sukkeret er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør i fløten.
  2. Bland det meste av melet sammen med krydderet og bakepulver, og sikt dette i blandingen. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt til neste dag.
  3. Strø litt mel på bordet. Elt deigen og kjevle den ut til den er ca 3 mm tykk. Bruk pepperkakeformer til å stikke ut ulike figurer, husk å lage et hull i toppen hvis du har tenkt til å henge opp disse.
  4. Stek pepperkakene gyllenbrune ved 175 grader i ca 10 minutter. Avkjøl kakene på rist. Oppbevares i tett kakeboks.
Ferdige pepperkaker

Da var det bare et slag igjen, så har vi syv slag i hus.

#mittlivmedas #pepperkaker #julekaker #julebakst #snartjul #julen2016

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg