Dag 15 på Vintersol 31.10.18.

Ja, tiden flyr her nede på Tenerife. Nå er vi gang med de siste 14 dagene, og formen blir bedre for hver dag som går.

I dag startet jeg som vanlig med frokost, for uten mat og drikke duger helten ikke.

Litt av dages frokost

 

Etter frokost begynte jeg med matte tøy gruppe og kjenner nå at det har begynt å løsne i ryggen. Slik at jeg kan tøye mer og mer. En herlig følelse. Så ble det matte styrke. Her kan jeg stå lengre i planke for hver dag som går. Så godt at oppholde begynner å gi resultater.

Gøy med matte tøy

 

Etter lunsj var det tid for fot gruppe. Her har jeg fortsatt en stor jobb å gjøre, men gir ikke opp. Dette er en utfordring som jeg skal få til. Så var det tid for time hos fysioterapeuten. I dag gikk vi igjennom forskjellige tøyninger som er bra for en person som har AS “bekhterevs”. De fleste av disse kunne jeg fra før, men det var noen nye som jeg kan ta med meg inn i hverdagen.

Kanskje det blir liv her nede også

 

Dagens siste trenings økt, ble 45 minutter i terapibassenget. Utrolig godt å kunne kjøre en hard økt her. Forbrant ca. 350 kalorier på 45 minutter. Så ja trening i terapibasseng funker det også.

Sorbet is med makron

 

Etter dette var det bare å stupe i dusjen. For nå skulle deler av “familien” ut å drikke kaffe på en italiensk iskrem og kaffe bar. Vi skulle feier vel gjennomføring av de første 14 dagene. Enten opp med å kjøpe med noen makroner til den som var syk hjemme. Så lite skal til for å glede en annen person.

Italienske makroner til dessert, pluss den syke

 

Etter middag ble “familien” med på Halloween quiz. Vi vant ikke, men var beste norske bord. Så ble det tur for en liten shoppingtur. For i morgen er de fleste butikkene stengt grunnet helligdag her på Tenerife.

 

Happy Hallowen

 

Så nå får jeg lade batteriene før morgendagens tur på ca. 8 kilometer. Skal bli gøy å få sett litt mer av øya Tenerife.

#mittlivmedas #spania #tenerife #vintersol #begandlingsreiser #blogg #helse #trening #behandling #kronisksyk #revmatisme #bekhterev #bekhterevs #stateligebehandlingsreiser #revmatikere #ankyloserendespondylitt #radiografiskaksialspondyloartritt #spondyloartritt #rikshospitalet #trening #behandling #halloween #hallovenn #makroner #macron #sorbetis #amorino

Dag 14 på Vintersol 30.10.18.

Så var halve oppholdet her på Vintersol over. Men vi har 14 dager igjen med trening og behandling. Så får vi se hvordan resultater vi får.

To tomme, og to fulle pille dispensere

 

Etter frokost i dag startet jeg med time hos fysioterapeuten. Han hadde glemt å ta noen målinger, så da ble dette ta i dag etter 14 dager. I tillegg ble kinesiotape tatt av da jeg reagerte litt på tapen. Så får håpe jeg får den på igjen snart. Men i tillegg fikk jeg tid til litt intervall trening på tredemølle.

Her skal jeg bli en kjøttbolle, men sliter litt med det

 

Etter timen med fysioterapeuten bar det av sted til matte tøy, og i dag kom jeg litt sent. Så jeg fikk dessverre ingen seng. Så måtte ligge på bakken. Det er ok å ligge på matte på bakken, men det burde være nok senger til alle sammen. Men fikk tøyd i 30 minutter.

Så var det tid for matte styrke. Dette er på samme sted som matte tøy. Men i dag kom det ikke så mange på matte styrke. Slik at jeg fikk en seng og trene på.

Etter lunsj var det tid for fot gruppe. Tærne lystrer ikke som de skal. Men har jo fortsatt 14 dager på å få kontakt med dem. Så fikk jeg tid til å slappe av litt. Sovnet i sengen. Men våknet nesten i tide. Fikk litt dårlig tid for hadde tenkt å ta meg en gåtur før den medisinske yogaen. Gikk 1,6 km på 15 minutter, men for å nå tilbake til yogaen måtte jeg løpe. Så bruket 9 minutter tilbake. Problemet var at jeg ikke fikk tøyd ut før yogaen.

Kart over dagens gå/løpetur

Etter yogaen var det tid for en kattevask, før middag. Men beklager men maten i dag var under en hver kritikk. For det første bør man ha et alternativ til de som ikke spiser gris. Noe de ikke hadde i dag, kun vegetarmat. Men det må kunne gå an å lage mat fra bunden av og ikke kjøpe billige karbonader av svin og ku. Det finnes mye gode grønnsaker her nede, og vi finner restauranter som serverer tre retter for 90 norske kroner. Så kanskje det er kokken som er problemet, at kokken ikke kan lage mat.

Dagens middag, kikerter med ris og tomatsaus.

 

Etter middagen ble det tid for en omgang med fotball på tv, før turen gikk til banken. For å ta ut noen euro.

#mittlivmedas #spania #tenerife #vintersol #begandlingsreiser #blogg #helse #trening #behandling #kronisksyk #revmatisme #bekhterev #bekhterevs #stateligebehandlingsreiser #revmatikere #ankyloserendespondylitt #radiografiskaksialspondyloartritt #spondyloartritt #rikshospitalet #trening #behandling #løpetur #gåtur

Dag 13 på Vintersol 29.10.18.

Da starter nok en ny uke her på Tenerife.

I dag håper jeg at jeg enten kan få tapet skulderen med Kinesiotape. Slik at smertene blir borte. For nå orker jeg ikke mer. Jeg har kjøpt tapen selv, for her nede må man betale for tapen som brukes. Så da blir det billigere å kjøpe selv, og skulle skulderen ikke bli tapet. Kan jeg bare ta med tapen hjem til Norge.

Så etter frokost ble det 30 minutter med matte tøy, etterfulgt av 45 minutter matte styrke. Litt vanskelig å gjøre alle øvelser, da jeg kun har en arm. Men er det en øvelse som ikke går, gjør jeg noe annet. For trening trenger jeg.

Men i dag var det veldig fult på både matte tøy og matte styrke. Et par nordmenn har fått besøk og disse personene kan delta på treningene. Men kun hvis det er ledig plass. Dette går ikke da de bare tar seg til rette, så “syke” personer må ligge på gulvet. Mens de velger en seng, så i morgen sier jeg i fra at dette går ikke lengre.

Etter lunsj var det tid for timen med fysioterapi. Så da hadde jeg med meg tapen min og etter at har etterspurt taping i flere dager. Ble skulderen endelig tapet, og som vanlig blir det meste av smerte borte etterpå. Så hvorfor kan man ikke høre på en pasient som kjenner kroppen sin.

Jippi, jeg fikk rosa tape

 

Etter tapingen ble det litt tid til trening også, så da fikk jeg kjørt litt enkel trening på armene med strikk. Vi avsluttet økten med knebøy, så her er det mye knebøy. Så kommer hjem med en godt trent rumpe i det minste og det skal man jo ikke kimse av. 

Så fikk jeg plutselig dårlig tid, for nå begynte fot gruppen. Så da ble det rask springmarsj til fot gruppen. For dette er en bra gruppe, for en som har litt rare føtter. Kanskje jeg kan få kontakt med tærne mine, for nå lystrer de ikke. Men har jo 14 dager til å få kontakt med dem.

Prøver å få kontakt med tærne mine

 

Kvelden avsluttes med middag, så ble det to fotballkamper. Så nå får jeg skrive ferdig og hoppe til sengs. God natt

 

#mittlivmedas #spania #tenerife #vintersol #begandlingsreiser #blogg #helse #trening #behandling #kronisksyk #revmatisme #bekhterev #bekhterevs #stateligebehandlingsreiser #revmatikere #ankyloserendespondylitt #radiografiskaksialspondyloartritt #spondyloartritt #rikshospitalet #kinesiotape #trening #behandling

Dag 12 på Vintersol 28.10.18.

Ja, så var vi kommet til dag nummer 12. I natt har klokken blitt stilt en time tilbake. Så godt med en time ekstra søvn, for i natt har skulderen verket. 

Prøvde ut to av kremene som jeg kjøpte i går. den første virket ikke. Mens den andre funket litt.

Jeg bruker helgene til mye avslapping og lading av batterier for å kunne takle en ny uke med trening og behandlinger. Og den høyre skulderen trenger ville, men håpet at jeg skulle gå tapet den på plass i dag. Men fikk ikke hjelp til dette, så får prøve igjen i morgen.

Solen snart på vei ned

 

Dagen i dag har blitt brukt til å se noen episoder av Bodyguard på Netflix. Gleder meg til resten av episodene. For dette er en bra serie, så den bør du få med deg. 

Gikk også på pub for å se en fotballkamp sammen med noen andre som er interessert i engelsk fotball. 

Fikk også en dukkert i terapibassenget, men kun for å slappe av i dag. Så har ikke gjort mye, bare ladet batteriene.

Ellers ble det tapas til middag. Maten smakte veldig godt, men det tok alt for lang tid før vi fikk maten. Flere som bestilte etter oss fikk maten før oss. Så ikke fornøyd med servicen. 

 

#mittlivmedas #spania #tenerife #vintersol #begandlingsreiser #blogg #helse #trening #behandling #kronisksyk #revmatisme #bekhterev #bekhterevs #stateligebehandlingsreiser #revmatikere #ankyloserendespondylitt #radiografiskaksialspondyloartritt #spondyloartritt #rikshospitalet #venner #fridag #solnedgang #netflix 

Dag 11 på Vintersol 27.10.18.

Ja, så var vi kommet til dag 11 her på Vintersol. Andre lørdag i oppholdet mitt, så ingen behandlinger i dag. Men skulle gjerne ha hatt en behandling på min høyre skulder som bare verker mer og mer. Og bevegelsen i skulderen blir bare mindre og mindre. Så noe er galt, men hva vet ikke jeg. Men tror det er noe annet en hva fysioterapeuten her nede sier. For den behandlingen jeg får på skulderen hjelper ikke.

Så etter en natt med lite søvn grunnet en kranglete skulder. Stod jeg opp kl.11 lokal tid, så jeg nåde lunsjen klokken 12. Etter lunsjen bar det av sted til stranden, for å samle litt D-vitaminer. Leide en solseng, slik at jeg slapp å ligge på sanden, for da hadde jeg ligget der fortsatt. For kommer ikke opp fra bakken uten hjelp. Fikk god hjelp til å smøre ryggen da jeg er for stiv til å gjøre dette selv.

Ja, her ligger jeg til steking

 

Etter en dukkert i havet og ca. fire timer i solen, orket jeg ikke mer. Skulderen verket, så da tok jeg turen til et stort apotek. Som jeg har funnet i nærheten. Her ble det hamstret Kinesio tape i to farger, fire forskjellige kremer samt Ibux. Så håper at en av kremene kan hjelpe meg slik at jeg får sove godt. For uten søvn, blir jeg bare mer sliten.

 

Dagens fangst fra apoteket

 

Dagen avsluttes med en god middag på en italiensk restaurant, i selskap med noen venner. Traff flere nordmenn på samme restaurant, så vi greide ikke å gjemme oss i kveld.

 

#mittlivmedas #spania #tenerife #vintersol #begandlingsreiser #blogg #helse #trening #behandling #kronisksyk #revmatisme #bekhterev #bekhterevs #stateligebehandlingsreiser #revmatikere #ankyloserendespondylitt #radiografiskaksialspondyloartritt #spondyloartritt #rikshospitalet #venner #fridag #strandtur #apotek #pranarom #voltarenfortegel #ibufengel #ibux #depanthol #dermaplast #kinesiotape 

Dag 10 på Vintersol 26.10.18.

Ja, var spennende å våkne i dag, for spørsmålet var om vi fikk regn eller sol. Og ja, solen har vist seg fra sin beste side, men det kom en liten regnbyge på kvelden.

Kan ikke klage på dette været

 

Dagen i dag startet med frokost, Så ble det stol/pinne gruppe i 45 minutter. Etter dette ble det 30 minutter matte tøy, så 45 minutter matte styrke. Tok ikke parafin på hendene i dag. Da det er blitt den mest “håtte” behandlingen her på Tenerife. 

Etter lunsj startet jeg med 30 minutter fot gruppe, så var det bare å gjøre seg klar for timen med fysioterapi. I dag skulle jeg varme opp før timen, så det ble 20 minutter på tredemølla for timen. Var god og svett når fysioterapeuten kom. Med fysioterapeuten jobbet vi med balanse og styrking av lær og legger. 

Behandlings og treningsdagen avsluttes med 30 minutter avslapning. 

Etter dette bar det av sted til et vaskeri, for nå begynner det å bli lite rene klær igjen. Fikk vasket en maskin med treningstøy og en maskin med hverdagsklær. Så nå kan jeg gå en ny uke i møte med rene klær.

Jippi, snart rene klær

 

Familien prøvde middagen inne, men fant ut at vi måtte ut å få oss en litt bedre middag etter hvert.

 

Palme i solnedgangen

 

Men nå er det på tide å legge seg, for har en skulder som verker som et uvær. Så håper den snart blir bedre. Men stopper ikke opp med trening, selv om man har litt vondt.

 

#mittlivmedas #spania #tenerife #vintersol #begandlingsreiser #blogg #helse #trening #behandling #kronisksyk #revmatisme #bekhterev #bekhterevs #stateligebehandlingsreiser #revmatikere #ankyloserendespondylitt #radiografiskaksialspondyloartritt #spondyloartritt #rikshospitalet #venner #vaskemaskin #klesvask #vaskeri #solnedgang

Dag 9 på Vintersol 25.10.18.

Så var vi kommet til dag ni her på Vintersol. Men det har ikke vært noen god start på dagen. Grunnen til dette er at det begynte å regne, lyne og tordne i går kveld. Og det har fortsatt i gjennom natten. Dette har ført til høy luftfuktighet, slik at natten ble veldig klam.

Men det som er rart her nede er at man må betale 80 euro i depositum for fjernkontrollen til aircondition på rommet. Stusser litt over dette, for dette er det første stedet jeg er på hvor man må betale depositum for en fjernkontroll. Så derfor prøver jeg å sove uten aircondition, men i natt skulle jeg gjerne ha hatt dette. Ble lite søvn i natt og en våt morgen.

Nytt terapibasseng utenfor døra

 

Så dagen startet med frokost, så matte tøy i 30 minutter. Før det ble matte styrke i 45 minutter. På matte tøy og styrke var det veldig mange personer i dag. Så litt trangt, men fikk høre at den ene basseng timen var avlyst. Så da går man til en annen trening istedenfor. Etter dette var det tid for lunsj, for viktig med mat og drikke. Under lunsjen kom det en ny liten regnbyge. Så får håpe at solen snart titter frem igjen.

Etter lunsj startet jeg med individuell fysioterapi. Her jobbet vi mer med den høyre skulderen, samt enda mer tøyning. For vi jobber med å få tint opp noen stive muskler og sene fester. Så kanskje jeg blir litt mykere før ferden går hjem.

Etter den individuelle fysioterapien, er det bare å komme seg på rommet for å skifte til badetøy. For nå er det på tide med litt trening i et terapibasseng som holder 34 grader og har saltvann. Her er planen å gjennomføre basseng 30 minutter kondisjon, så 15 minutters pause. Før man avslutter med 45 minutter basseng medel. I dag fikk vi også prøvd trening i terapibasseng mens det regner. Så etter dette bør jeg være ren.

Her er terapibassenget vi trener i

 

Dagen avsluttes med 45 minutter medisins yoga og en varm dusj. Så er det bare å spise middag og slappe av resten av dagen. 

Men denne “lille lykkelige familien” er blitt splittet i dag. Tante Kathrine har valgt bort resten av familien. Så de andre i familien er litt lei seg, så de har vært ute å trøstespist i dag. 

 

#mittlivmedas #spania #tenerife #vintersol #begandlingsreiser #blogg #helse #trening #behandling #kronisksyk #revmatisme #bekhterev #bekhterevs #stateligebehandlingsreiser #revmatikere #ankyloserendespondylitt #radiografiskaksialspondyloartritt #spondyloartritt #rikshospitalet #venner #terapibasseng #34grader #saltvann

Dag 8 på Vintersol 24.10.18.

Så var vi igang med andre uke her på Vintersol.

Som vanlig starter dagen min med sittegruppe/pinnegruppe. Men fortsatt sliter jeg med den ene øvelsen, så får se om jeg greier å få til den før jeg skal reise hjem. Mine ben, armer og hjerne vil ikke gjøre det de skal. Gir ikke opp for øvelse gir mester, så til slutt sitter det. 

Etter den første gruppe treningen bar det av gårde til parafin på hendene. Noe som er utrolig varmt og godt. Etter dette skulle jeg hatt mattetøy gruppe, men i dag brukte jeg ikke høyre arm så mye. For tar det litt med ro, slik at skulderen blir bra.

Etter lunsj skulle jeg ha fotgruppe, men den gikk bort med høye kne løft. Da jeg sovnet i sengen etter lunsj. Så det neste jeg gjorde i dag var time med min fysioterapeut. Her jobbet vi med små bevegelser av musklene rundt skulderen, samt tøyning av ben og hofter. Skal jobbe rolig med skulderen denne uken og få hjelp til tøyning. Slik at jeg kan fortsette å tørke meg selv etter at jeg har vært på do på dårlige dager.

Etter dette hadde jeg fått time hos ergoterapeut hvor vi pratet litt og målte styrke på venstre og høyre hånd, samt motorikken. Motorikken var det ikke så mye galt med. Men jeg er mye sterkere i høyre en venstre hånd. Viste jo dette på forhånd, for er jo 100% høyrehent.

Måling av håndstyrke

 

Måling av motorikken

 

Her skulle jeg sette pinnene på plass og putte de tilbake i esken, mens tiden ble tatt. Og ja, jeg var rask på dette. Men raskest med høyre hånd. 

Skal tilbake til ergoterapeuten en gang før hjemreise. For å se om jeg er blitt noe sterkere og om motorikken er blitt bedre. Så gir tallene på dette da.

Men det vi opplever her nede er ikke bare hyggelig. Senteret vi bor på er har svenske eiere og det er mange svensker som bor og bruker stedet i tillegg til noen nordmenn. Problemet er at enkelte av de svenske brukerne har stått opp med feil fot i flere år på råd. De er sure og gretne, og klager mye. Dette skyldes flere ting. For man har ikke de samme reglene i Sverige, som vi har i Norge. Der er det fylkeskommunen som bestemmer hvor mye man får dekket av oppholdet. Samt at nå som Rikshospitalet sender nordmenn ned hit, blir det færre plasser til svenskene.

Så når noen av nordmennene stort sett er i godt humør, så liker ikke svenskene dette. Så da klager de høylytt om at de må betale hele oppholdet selv og at vi tar plassen deres. Men i Norge betaler man mer skatt en hva man gjør i Sverige. Så hadde den svenske stat krev inn mer skatt, så hadde kanskje svenskene også fått billigere opphold. Men vi nordmenn betaler høyere skatt og ja vi betaler en egenandel for å være her også. Så gratis er det ikke.

Så svenskene som klager for slutte å klage og heller trene litt hardere slik at de ikke orker å klage. For det de egentlig er er misunnelige på oss nordmenn, som både ser bedre ut. Samt stort sett er i godt humør, og ja trening gir oss endorfiner som gjør at vi blir gladere. 

Nå regner, lyner og tordner det på Tenerife, så da kryper jeg til køys. Så håper jeg på bedre vær i morgen.

#mittlivmedas #spania #tenerife #vintersol #begandlingsreiser #blogg #helse #trening #behandling #kronisksyk #revmatisme #bekhterev #bekhterevs #stateligebehandlingsreiser #revmatikere #ankyloserendespondylitt #radiografiskaksialspondyloartritt #spondyloartritt #rikshospitalet #venner #mattetøygruppe #misunnelse #oakley #trimtex #garmin #ergoterapeut 

Dag 7 på Vintersol 23.10.18.

Da har vi vært en uke på Vintersol og tiden flyr. Noen av oss lever som toppidrettsutøvere. Vi sover, spiser, trener og går på do. Mens noen sluntrer unna som vanlig på behandlingsreiser.

En pille eske tom, tre igjen

 

I dag startet med sitte/pinnegruppe på 45 minutter. Jeg hadde tenkt til å filme meg selv under denne økten. Men det var en medpasient som ødela hele opplegget. Så får prøve igjen en annen dag. 

Etter sitte/pinnegruppen bar det av sted til avtale med min fysioterapeut her nede. Jeg har slitt med den høyre skulderen i flere måneder, så i dag så fysioterapeuten på skulderen. To muskler som er betent. Men ingen hindring i å kjøre på, men skal prøve å ikke ha armen over skulderhøyde. 

Så da var det bare å komme seg til matte tøy. For tøyning er noe av det viktigste jeg driver med for å opprettholde bevegelsen i en stiv kropp. Men skulle gjerne hatt hjelp til enda bedre tøyning. Så får spørre fysioterapeuten i morgen om han kan hjelpe meg med tøyning.

Etter matte tøy, la jeg inn en liten siesta på 30 minutter. For det er jo viktig med ville også.

Så da ble det ikke noen mer behandling/trening før etter lunsj. Det første på programmet etter lunsj ble for gruppe, og kjenner at føttene mine trenger dette. Så vil prioritere dette fremover, mens jeg er her nede. Prøvde også å filme denne økten i dag, så får se hvordan film jeg for laget om dette i løpet av oppholdet.

Utstyret som blir brukt på håndgruppe

 

Det neste jeg skulle prøve ut i dag var en hånd gruppe. For dette har jeg aldri prøvd før. Og viktig å få prøvd det meste, slik at jeg vet hva som er bra for kroppen min. En fin treningsform for hender og armer, men får komme tilbake til dette når skulderen er blitt bedre. For dette var ikke noe for en dårlig skulder.

Så var det bare å få på seg badebuksen og pulsbeltet. For nå var det tid for 30 minutter med kondisjonstrening i basseng. Og ja det blir litt sprutting når man er i et terapibasseng og kjører kondisjonstrening. Så litt rart at enkelte klager på at de får litt vann på seg. Vi er jo tross alt her for å trene og komme i bedre form, slik at vi kan takle hverdagen hjemme bedre. 

Etter basseng kondisjon, ble det 30 minutter med basseng bevegelse. Denne gruppen varer egentlig i 45 minutter, men kunne ikke være med lengre da jeg skulle avslutte dagen med medisinsk yoga.

Så etter middag, dro den “lykkelige familien” på tur til Starbucks for å feire at en uke med trening var over. Så nå er det bare å fortsette behandlingen og treningen resten av oppholdet. 

Maple latte på Starbucks

 

I dag har jeg vår til behandling eller trening i 4 timer. Så dette er ikke noe for alle. Lever nesten som en toppidrettsutøver. 

 

#mittlivmedas #spania #tenerife #vintersol #begandlingsreiser #blogg #helse #trening #behandling #kronisksyk #revmatisme #bekhterev #bekhterevs #stateligebehandlingsreiser #revmatikere #ankyloserendespondylitt #radiografiskaksialspondyloartritt #spondyloartritt #rikshospitalet #venner #bassengtrening #34grader #fotgruppe #mattetøygruppe #starbucks #mapellatte #popcornmuffins 

Dag 6 på Vintersol 22.10.18.

Da starter en ny uke her på Tenerife.

I dag ble det en litt travel dag. Dagen startet med sitte/pinnegruppe på 45 minutter. Etter dette bar det av gårde for å få parafin på hendene. Dette har jeg tidligere prøvd i Balcova Tyrkia. Så gledet meg til dette. Og ja, det var like bra som sist. Her bruker vi grillvotter utenpå parafinen. Dette for å holde lengst mulig på varmen.

Hånden dyppes to ganger i parafin

 

På med grillvotter

 

Etter dette bar det av gårde til matte tøy gruppe som varer i 30 minutter, så fikk jeg 15 minutters pause. Så jeg fikk godt på do. Før neste økt som var matte styrke som varer i 45 minutter. 

Etter denne økten var det tid for litt alene tid i 20 minutter, før det var lunsj. 

Etter lunsj var det bare å hive seg rundt igjen, får nå går det unne. Først 30 minutter med fysioterapeuten, her ble det lett oppvarming før litt mer styrke trening. Så var det bare å løpe til neste aktivitet som var fot gruppe som varer i 30 minutter.

Klar for fotgruppe med ball

Etter fot gruppe, hadde jeg 30 minutter på å skifte til badetøy. For nå var det tid for bassengtrening utendørs i 34 grader. 

Her skulle jeg i dag ha to økter etter hverandre. Først 30 minutter kondisjon, så 45 minutter bevegelse. 

Men var programmet for dagen slutt etter dette. Neida, da bar det av går med noen medpasienter til pedikyr og manikyr. Så når de tre andre hadde blitt penere, var det tid for litt middag. Så da fant vi en liten spansk restaurant, hvor vi spiste tapas.

Så nå er det på tide at jeg hopper til sengs og lader batteriene for nok en aktiv dag i morgen. I dag har jeg vår til behandling eller trening i nesten 5 timer. Så dette er ikke noe for alle. Lever nesten som en toppidrettsutøver. 

 

#mittlivmedas #spania #tenerife #vintersol #begandlingsreiser #blogg #helse #trening #behandling #kronisksyk #revmatisme #bekhterev #bekhterevs #stateligebehandlingsreiser #revmatikere #ankyloserendespondylitt #radiografiskaksialspondyloartritt #spondyloartritt #rikshospitalet #venner #bassengtrening #34grader #fotgruppe #mattetøygruppe #mattestyrkegruppe