Hva gjør man når man er på hytta og noen ønsker seg gulrotkake. Jo man prøver lage en eller annen form for kake. Så i dag ble det gulrotmuffins til kvelds.
Oppskriften er som følger:
- 2 stk egg
- 2 dl sukker
- 1 dl soyaolje, eller annen smaksnøytral olje
- 150 g gulrot
- 2 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts malt kanel
Slik gjør du:
- Sett stekeovn på 180 °C.
- Bland sammen egg, sukker og olje i en stor bolle.
- Riv gulrot fint, og ha revet gulrot i bollen.
- Sikt mel, bakepulver og kanel, og ha det i bollen. Bland røren godt sammen.
- Bruke en muffins form med pappformer oppi. Du får ca.12 muffins i denne oppskriften.
- Stek kaken i ca. 30 minutter, på nederste rille. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl kaken.
Men lagde også glutenfrie gulrotmuffins, Her brukte jeg en Toro glutenfrie lys muffins pose, men puttet 1 ts bakepulver, 0,5 ts malt kanel og 150 g gulrot.
Smakte godt dette.
#mittlivmedas #hytteliv #hytta #gulrot #gulrotmuffins #muffins #blogg #vinterferie #numedal #borgegrendi #norge #buskerud #februar2017 #glutenfrie #glutenfri #hverdagsglede
1 kommentar
Ser kjempe gode ut!