I dag ble det en økt i terapibassenget

Så var vi kommet til tirsdag i uken. Da er det endelig tid for ukens fellesvask som foregår i terapibassenget på Diakonhjemmet sykehus. Timen blir ledet av en fysioterapeut som viser øvelser som vi prøver å gjenskape i terapibassenget. Her blir det både trening av kondisjon og styrke, samt at vi gjør øvelser for bevegelighet i flere ledd. Dette er fantastisk for en stiv kropp, som har det mye bedre etter timen. Og som bare gleder seg til neste time. For får glede meg over dette tilbudet så lenge vi har det. For sykehuset stenger bassenget etter påske i år. Og de bryr seg ikke om at 1000 brukere mister sitt daglige tilbud som gjør at de får en bedre hverdag.

Klar for en ny time med fellesvask

 

Så hva skal man gjøre når politikerne ikke tar sitt ansvar. De greier ikke å finne noe terapibasseng i Oslo som holder 34 grader og er universelt utformet. Grunnen til dette er at det ikke finnes. Kommunen burde ha startet arbeidet med å lage terapibasseng da samhandlingsreformen kom i 2010. Men de har sovet i timen og nå som sykehuset ikke lenger vil opprettholde dette tilbudet har de et problem. For i Oslo går ting i ting for unna. Det er planlagt ny rehabilitering av Tøyenbadet, men om det her blir noe terapibasseng er det ingen som vet. Men dette Tøyenbadet ble nylig rehabilitert for 139 mil. Og den gang med en kostnadssprekk på 79 mil. Men denne rehabilitering var mislykket, så nå skal de ingen bruke penger.   

Det er også planlagt nytt bad på Manglerud og på Stovner. Men disse er tidligst ferdig i 2021 og om det blir terapibasseng her vet vi fortsatt ikke. Så nå må brukerne av terapibassenget på Diakonhjemmet sykehus stå uten tilbud i flere år. Noe som ikke er bra, og som for kan føre til økte kostnader på grunn av økte sykemeldinger for de som er i jobb. Samt at de som er dårligst i dag, kanskje tidligere må ta i bruk kommunale tjenester som hjemmehjelp og i verste tilfelle plass på sykehjem.

Dette er ingen lystige tanker, så håper at politikeren kan få fortgang i byggingen av nye terapibasseng. Men tviler på at de greier dette.

#oslorevmatikere #mittlivmedas #norskrevmatikerforbund#norge #januar2017 #sarkiodose @diakonhjemmetsykehus @revmatikerforbundet @benthoie @erna_solberg @raymond.johansen #ingamartethorkildsen @rinamariann #bekhterev #terapibasseng#varmtvannsbasseng #34grader

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg