Da var det plutselig tid for litt mere baking. For kom jo ikke i mål sist.
I dag startet jeg med riflekjeks. Denne oppskriften ble gang 3 ganger slik at det skulle bli nok til alle sammen. Men oppskriften jeg deler er en porsjon.
Oppskrift:
- 1 egg
- 250 g. sukker
- 500 g. hvetemel
- 250 g. smør
- 2 ss fløte
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
Smør og sukker røres sammen, og så tilsetter du resten. Deigen bør lages dagen før du skal bake, og ta den ut av kjøleskapet en time før du skal begynne å bake. Bruker en Kenwood kjøkkenmaskin med kjøttkvern og en gammel ting som jeg setter på tuppen, for å få formen jeg ønsker på kaken/kjeksen. Bruker en kjøkkenbrett til å legge strimlene som kommer ut fra maskinen. Stekes på et stekebrett med bakepapir, etter at de er blitt kuttet opp.
Stekes på 200 grader i ca. 5 minutter til de er gylne på toppen.
Når det syv slag med julekaker i hus, men det blir noen til.
#mittlivmedas #riflekjeks #julekake #julebakst #julen2016 #juleglede