Frikort regler for 2017

Da er vi inne i et nytt år, og for de av dere som er kronisk syke. Så er reglene for frikort kjekt å kjenne til. For i 2017 har det skjedd en del forandringer i reglene.

Egenandelsbeløpet for frikort 1 for 2017 er på 2205. Det vil si at beløpet har økt med 20 kroner fra 2016. Denne ordningen går automatisk slik at vi som brukere ikke lengre trenger å ta vare på kvitteringer. Man kan gå inn på helsenorge.no og min side, for å se hvordan man ligger an og få en oversikt over hvilke egenandeler man har betalt.

Men den største forandringen for 2017 gjelder frikort 2. Grunnen til dette er at diagnoselisten for fri fysioterapi og manuellterapi ble borte fra 31.12.2016. Så nå må alle betale en egenandel for å gå til fysioterapeuten og manuellterapeuten.

Egenandelen for fysioterapi for 2017 er kroner 154,- for en behandling på 30 minutter.

Her kan dere lese mer om regler for frikort 1.

Egenandelen for manuellterapeuten for 2017 er kroner 218,- for en behandling på 30 minutter.

Her kan dere lese mer om reglene for frikort 2.

Frikort beløpet for frikort 2 for 2017 er på 1990,- Dette beløpet har regjeringen senket i fra 2670,- Så dette hjelper jo på. Og ser at den gamle ordningen ikke fungerte optimalt. En pasient kunne med den gamle ordningen gå flere måneder før man kom inn til fysioterapeuten eller manuellterapeuten etter at man hadde fått rekvisisjon. Noe som ikke var holdbart, så får håpe at den nye ordningen kan lette litt på dette. Fordelen fro 2017 er at frikort 2 også skal gå automatisk. Men dette har skapt litt problemer for de fysioterapeutene og manuellterapeutene som ikke har knyttet seg opp mot helsenorge.no tidligere. Disse vil bruke litt lengre tid, for å lære seg det nye systemet. Men for de som allerede har vært knyttet opp mot helsenorge.no er det ingen forandring.

Jeg skjønner at for enkelte vil kostnaden på behandling kanskje gå ut over noe annet. Men her må hver enkelt selv avgjøre om hva man ønsker. Men den gamle ordningen var jo heller ikke rettferdig. Det fantes de som hadde fortjent fri behandling på den gamle ordningen, men som ikke fikk dette. Så nå vil disse spare litt penger.

Jeg har flere diagnoser som ga meg fri behandling, i tillegg har jeg en yrkesskade som ga med fri behandling. Så for meg blir dette en ekstra kostnad. Men jeg betaler dette, for et liv uten behandling av min fantastiske manuellterapeut orker jeg ikke. Men dette må hver enkelt selv vurdere.

Men håper at denen informasjonen er til hjelp.

#mittlivmedas #bekhterev #sarkoidose #revmatiker #artrose #yrkesskade #frikort1 #frikort2 #regler #revmatisme #blogg #manuellterapi #fysioterapi #reglerfrikort1 #reglerfrikort2 #helsenorge #helfo #norskrevmatikerforbund 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg