Årets elevde julebakst ble julekake

Med denne oppskriften får du en saftig og luftig julekake. Julekake med rosiner er an av mange godsaker man trenger i jula. Server gjerne med meierismør og brunost. Dette er nydelig.

Ingredienser:

  • 125 g vann.
  • 125 g helmelk.
  • 600 g hvetemel.
  • 125 g sukker.
  • 125 g smør.
  • 5 g kardemomme.
  • 3,5 g salt.
  • 50 g fersk gjær.
  • 225 g rosiner.
  • 1 ss med Idun luftigere bakst 
To julekaker klare for heving

Slik gjør du:

  1. Rør ut gjæren i vannet og melken. Tilsett resten av ingrediensen (bortsett fra rosinene), og elt deigen godt i kjøkkenmaskinen.
  2. Deigen er ferdig eltet når den er glatt, og «slipper» kantene i eltebollen. Tilsett rosinene, og elt disse forsiktig inn i deigen ? med lav hastighet på kjøkkenmaskinen.
  3. La deigen hvile/ modne i eltebollen i ca. 30 min.
  4. Ta deigen ut på bordet, og del den i 2 like store deler
  5. Form deigene og ha de over i brødform med bakepapir. Dekk til med et klede og plast, og la julebrødene heve til ca. dobbel størrelse.
  6. Forvarm ovnen til 200 °C og pensle julebrødet med egg.
  7. Sett julekakene i ovnen, senk temperaturen til 175 °C ? og stek i ca. 20 -22 minutter. (Kan variere fra ovn til ovn). Avkjøles på rist.
To ferdige julekaker

#mittlivmedas #julebakst #julekake #snartjul #julen2016 #desember #hobbybaker #hobbykokk #desember #norge #oslo #idun

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg