Med denne oppskriften får du en saftig og luftig julekake. Julekake med rosiner er an av mange godsaker man trenger i jula. Server gjerne med meierismør og brunost. Dette er nydelig.
Ingredienser:
- 125 g vann.
- 125 g helmelk.
- 600 g hvetemel.
- 125 g sukker.
- 125 g smør.
- 5 g kardemomme.
- 3,5 g salt.
- 50 g fersk gjær.
- 225 g rosiner.
- 1 ss med Idun luftigere bakst
Slik gjør du:
- Rør ut gjæren i vannet og melken. Tilsett resten av ingrediensen (bortsett fra rosinene), og elt deigen godt i kjøkkenmaskinen.
- Deigen er ferdig eltet når den er glatt, og «slipper» kantene i eltebollen. Tilsett rosinene, og elt disse forsiktig inn i deigen ? med lav hastighet på kjøkkenmaskinen.
- La deigen hvile/ modne i eltebollen i ca. 30 min.
- Ta deigen ut på bordet, og del den i 2 like store deler
- Form deigene og ha de over i brødform med bakepapir. Dekk til med et klede og plast, og la julebrødene heve til ca. dobbel størrelse.
- Forvarm ovnen til 200 °C og pensle julebrødet med egg.
- Sett julekakene i ovnen, senk temperaturen til 175 °C ? og stek i ca. 20 -22 minutter. (Kan variere fra ovn til ovn). Avkjøles på rist.
#mittlivmedas #julebakst #julekake #snartjul #julen2016 #desember #hobbybaker #hobbykokk #desember #norge #oslo #idun
0 kommentarer