hits

Uken høydepunkt er en time i terapibassenget

Da var vi kommet til nok en tirsdag. Så nå er det bare å glede seg til uken høydepunkt. Dette er en time i terapibassenget på Diakonhjemmet sykehus. Timen blir ledet av en fysioterapeut som viser øvelser som vi prøver å gjenskape i terapibassenget.

Timen varer i ca. 45 minutter. Men i dag holdt vi på i 47 minutter. I løpet av denne tiden forbrant jeg 494 kalorier og fettforbrenningen av kalorier var på 31%. Gjennomsnittspulsen var på 130, men jeg greide å få makspulsen opp i 183. Så dette var en veldig god økt. Og til de som tror at man ikke kan få opp pulsen når man trener i et terapibasseng. Dere bør begynne å forske på dette, for det er ikke noe problem å få opp pulsen. Så man kan fint få trent kondisjon i tillegg til styrke og bevegelighet.

Klar som et egg, for dette blir gøy

 

Flere av brukerne er nå bekymret for hva som vil skje etter påske. Jeg skjønner dem veldig godt, for etter påske så har vi ikke noe terapibasseng å få behandling og trening i Oslo. Så lurer på hva politikere vil gjøre med dette. Finner de et basseng til oss, så er de flinke. For vi finner ikke noe basseng som tilfredsstiller våre krav. Det må holde 34 grader og være universelt utformet, slik at brukere som er dårlig til beins eller bruker rullestol også kan komme seg ut i bassenget.

Men etter min mening har politikerne sovet i timen. De har vist at Diakonhjemmet har drevet terapibassenget siden 2010 uten at de har fått noe støtte til dette. Politikerne burde ha undersøkt hvor mange som er avhengie av dette tilbudet i 2010 og ikke ventet til nå. For det tar tid å bygge terapibasseng. Og nå står vi snart på bar bakke.

#oslorevmatikere #mittlivmedas #norskrevmatikerforbund #norge #januar2017 #sarkiodose @diakonhjemmetsykehus @revmatikerforbundet @benthoie @erna_solberg @raymond.johansen #ingamartethorkildsen @rinamariann #bekhterev #terapibasseng #varmtvannsbasseng #34grader #2xu #2xunorge #behandling #trening #polarv800 #blogg #oslo

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

mittlivmedas

mittlivmedas

43, Oslo

Jeg er en mann på 43 år som har levd med sykdommen Bekhterev i 14år. Bekhterev har skiftet navn i det siste. Så forkortelsen er AS som er en forkortelse for Ankyloserende spondylitt (Bekhterevs sykdom, ikke-radiografisk spondyloartritt) #mittlivmedas. Singel Det kan hende det forekommer skrive feil her. Hvis det skjer skyldes det at jeg har dysleksi også

Kategorier

Arkiv