Årets tolvte julebakst ble kromkaker

Da ble det litt baking til. Så i går ble det lagd noen krumkaker. Grunnen er at jeg trenger krumkaker til desserten som skal serveres på nyttårsaften. Så da var det bare å sette i gang igjen.

Krumkaker er blant våre aller mest populære julekaker. En populær julekake som ofte fylles med multekrem. Regnes som en av de tradisjonelle 7 slag. En porsjon av denne oppskriften gir ca. 25 sprø og knasende gode krumkaker.

En ferdig krumkakeskål

 

Ingredienser:

  • 4 stk. egg
  • 200 g sukker
  • 200g smeltet smør
  • 200 g hvetemel
  • ½ ts kardemonne

 

Krumkake over en liten form

 

Slik gjør du:

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet, avkjølt smør. 
  2. Vend forsiktig inn mel og kardemomme med en slikkepott. La røren svelle i ca. 15 minutter.
  3. Legg en stor teskje røre på midten av et godt oppvarmet krumkakejern.
  4. Stek krumkakene til de er gyllenbrune.
  5. Legg krumkakene runt en liten form eller kopp.
  6. Legg et gryteklut over.
  7. Legg så en større form over.
  8. La den stå til neste kake er ferdig stekt, og du har en fin kake du kan server multekrem i.

 

Gryteklut over krumkake

 

Skulle røren bli for tykk, tar du litt vann i røren og rører til den er tynn igjen.

 

Nok en form over, men en snart klar krumkakeskål

 

Men i dag sitter jeg igjen med krumkaker jeg ikke får brukt for, og slik går det når man ikke følger med i timen. Men man lærer så lenge man lever.

 

#mittlivmedas #krumkaker #julekaker #julebakst #romjul #julen2016

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg