Da ble det litt baking til. Så i går ble det lagd noen krumkaker. Grunnen er at jeg trenger krumkaker til desserten som skal serveres på nyttårsaften. Så da var det bare å sette i gang igjen.
Krumkaker er blant våre aller mest populære julekaker. En populær julekake som ofte fylles med multekrem. Regnes som en av de tradisjonelle 7 slag. En porsjon av denne oppskriften gir ca. 25 sprø og knasende gode krumkaker.
Ingredienser:
- 4 stk. egg
- 200 g sukker
- 200g smeltet smør
- 200 g hvetemel
- ½ ts kardemonne
Slik gjør du:
- Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet, avkjølt smør.
- Vend forsiktig inn mel og kardemomme med en slikkepott. La røren svelle i ca. 15 minutter.
- Legg en stor teskje røre på midten av et godt oppvarmet krumkakejern.
- Stek krumkakene til de er gyllenbrune.
- Legg krumkakene runt en liten form eller kopp.
- Legg et gryteklut over.
- Legg så en større form over.
- La den stå til neste kake er ferdig stekt, og du har en fin kake du kan server multekrem i.
Skulle røren bli for tykk, tar du litt vann i røren og rører til den er tynn igjen.
Men i dag sitter jeg igjen med krumkaker jeg ikke får brukt for, og slik går det når man ikke følger med i timen. Men man lærer så lenge man lever.
#mittlivmedas #krumkaker #julekaker #julebakst #romjul #julen2016
0 kommentarer