Bringebærostekake – glutenfri og laktosefri

Dette er kaken jeg lagde til barnedåpen jeg nylig var i, samt at jeg lagde den til min storesøster på bursdagen hennes. Jeg har tatt meg den frihet til å gjøre om litt på oppskriften til Thea Bolstad og de som har smakt begge kakene føler at min utgave er hakket bedre. Jeg bytter blant annet ut hvetemelet med potetmel. Slik at de i familien som har glutenallergi også kan spise kaken.

Så her kommer min oppskrift, så kan den som vil prøve den ut.

Browniebunnen lages i en 23cm kakeform.

  • 200g lys kokesjokolade
  • 200g melk og laktosefri Melange
  • 250g melis
  • 3 egg store
  • 110g potetmel. Dette kan du fint bytte ut med 110g hvetemel.
Smelting av sjokolade


 

Smelt sjokoladebitene i vannbad. Dette ved å sette en kjele med vann på kokeplaten, med en glassbolle med sjokoladebiter oppi og kok opp vannet slik at sjokoladen smelter.

Bruk en kjøkkenmaskin og rør Melangen sammen med melis og tilsett ett og ett egg. Viktig å blande godt sammen mellom hvert egg.

Rør så inn potetmelet litt etter litt.

Kjør så sammen på høyhastighet til du har en glatt deig.

Tilsett den smeltede sjokoladen og bland den godt inn i deigen.

Hell så deigen i en smult bakepapirkledd kakeform, stek kaken midt i ovnen på 170 grader i 30-40 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Er overflaten på kaken ujevn, skjærer du til slik at den blir flat.

Legg så kaken tilbake i formen.

Ferdig stekt browniebunn


 

Ostemassen består av:

  • 500g frosne bringebær
  • 100g sukker
  • 200g myk kremost naturell (laktosefri Philadelphia ost)
  • 100g sukker
  • 1 ts vanilje ekstrakt
  • Saft av 1 sitron
  • 6 gelatinplater
  • 2 ½ dl kremfløte
  • Friske bringebær til pynt

Varm bringebær og sukker sammen i en kjele.

Sil blandingen gjennom en sikt (fjerner bringebærfrøene)

Visp sammen kremost, sukker og vaniljeekstrakt. Har du ikke vaniljeekstrakt kan du skrape ut frøene fra en vaniljestang. Ikke bruk vaniljeessens.

Tilsett de avsilte bringebærene

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.

Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt den enten i mikroovnen eller i en kasserolle på svak varme.

Avkjøl gelatinen før den piskes inn i ostemassen.

Pisk så kremfløten til krem og vend den inn i ostemassen.

Hell fyllet over kaken i formen og sett kaken inn i kjøleskapet i 5-6 timer, slik at ostemassen stivner.

Pynt med friske bringebær rett før servering.

Ferdig bringebærostekake


 

Hvis du ikke har noen med gluten eller laktoseallergi i familien, kan du bytte ut Melangen med Meierismør. Den laktosefrie Philadelphia osten med en vanlig Philadelphia ost. Potetsmel med hvetemel. Laktosefri kremfløte med vanlig kremfløte.

Kaken kan serveres både til kaffen, men den kan også serveres som dessert. Til dessert kan du servere den sammen med vaniljeis eller du kan servere den sammen med en god dessertvin. Når det gjelder dessert vin, vil jeg anbefale denne fra Enrique Mendoza; Dolc de Mendoza. Dette er en fantastisk god rød dessertvin.

Fantastisk god dessertvin


 

#mittlivmedas #bringebærostekake #kake #baking #glutenfri #laktosefri #ostekake #barnedåp #bursdag #gave #browniebunn #minkake #bringebær #ostekake #bakeglede #hobbybaker #dessert #dessertvin #enriquemendoza #dolcdemendoza #vaniljeis 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg