Restemat som smaker veldig godt

På julaften hadde vi pinnekjøtt i fra Idsøe, men i år hadde jeg bestilt litt ekstra pinnekjøtt. Grunnen til dette var at da vi skulle møtes første juledag til brunsj hos mine foreldre. Skulle vi alle ha med et pålegg.

Men jeg dro den litt lengre enn de andre, for jeg lagde en rett jeg. Og denne retten kan du fint ha som forrett, hvis du skal ha selskap i julen og fortsatt har litt pinnekjøtt igjen. Eller du kan bruke den til juletapas.

Lefserull med pinnekjøtt og rødbetsalat er et spennende eksempel på hva som kan gjøres med det som er til overs av pinnekjøttet.

Ferdige lefseruller med pinnekjøtt og rødbetsalat


Oppskriften min er til 6 personer.

Dette trenger du.

  • 150g finhakket og renskåret kokt pinnekjøtt
  • 6 ss rødbetsalat
  • 2 ss hakket fersk timian
  • 2 stk mandelpotet lefser.

 

Rødbetsalat:

  • 250 g kokte rødbeter
  • 1 stk grønt eple
  • 0,5 stk sjalottløk
  • 2 ss majones
  • 2 ss kremfløte
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts salt
  • 0,5 ts sukker

 

Rødbetsalat

 

Slik gjør du:

  1. Pisk kremfløten og bland i majonesen. Finhakk rødbeter, eple og sjalottløk og bland sammen. Smak til med sukker, pepper og salt.
  2. Smør potetlefsene med rødbetsalat, legg på finhakket pinnekjøtt og strø over timian. Rull sammen og del lefsene i skrå ?kubber?. 
Lefse med rødbetsalat og pinnekjøtt klar for rulling

 

#mittlivmedas #restemat #pinnekjøtt #lefse #rødbet #rødbetsalat #lefserull #julen2016 #romjul

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

mittlivmedas

mittlivmedas

42, Oslo

Jeg er en mann på 42 år som har levd med sykdommen Bekhterev i 13år. Bekhterev har skiftet navn i det siste. Så forkortelsen er AS som er en forkortelse for Aksial spondyloartritt (Bekhterevs sykdom, ikke-radiografisk spondyloartritt) #mittlivmedas. Singel Det kan hende det forekommer skrive feil her. Hvis det skjer skyldes det at jeg har dysleksi også

Kategorier

Arkiv

hits