Årets tiende julekake ble kransekakestenger

For å lage kransekake eller kransekakestenger må man male mandler. Men problemet her er at mandelkvernene som finnes på dagens market ikke holder mål. For å kverne 500 g mandler har jeg slitt ut to mandelkverner av nyere dato. Så nå er jeg på jakt etter en god gammel mandelkvern som jeg vet holder mål. Håper jeg får tak i dette før neste jul,. Så hvis noen har en slik liggene. Tar jeg gjerne over eierskapet på den.

I stedet for å steke en tradisjonell kransekake kan du lage små stenger som dyppes i sjokolade. Kransekakestengene er supre å gi bort som spiselige julegaver eller du kan legge dem i fryseren og ta opp etter behov.

Kransekake stenger klare for steking

Ingredienser:

  • 500 g mandler
  • Ca. 4 stk eggehvite
  • 500 g melis

Sjokoladeglasur:

  • 50g kokesjokolade
  • 1 ss kaffe

Slik gjør du:

  1. Skåld halvparten av mandlene.
  2. Mal skåldede og uskåldede mandler i hurtigmikser. Bland inn melis og elt inn eggehviter til en seig, fast deig. Pakk deigen i plastfolie og la den stå kjølig minst et par timer.
  3. Trill deigen ut til fingertykke pølser. Skjær pølsene i ca 8 cm lange biter. Legg bitene på bakepapir og stek dem ved 200 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl stengene på rist.
  4. Smelt kokesjokolade over vannbad og dypp en eller begge endene av kransekakestengene i sjokoladeglasuren. Legg dem på bakepapir til sjokoladen har stivnet.
Ferdige kransekake stenger med sjokolade

Oppbevar stengene i tett boks. Kransekakestengene er fine å fryse. 

Slik skålder du mandler: Hell kokende vann over mandlene. La dem ligge i 2-3 minutter og skyll dem så i kaldt vann. Klem dem ut av skallet med fingrene. La mandlene tørke noen timer eller over natten. Tørker man ikke mandlene, vil du få problemer med å kverne dem.

#mittlivmedas #kransekakestenger #julekaker #julebakst #snartjul #julen2016 #lengterettersnø #mandelkvern #kitchn 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg