Årets niende julekake ble lussekatter

Jeg er litt tidlig ute med å bake lussekatter, men da jeg skal gi bort noen av lussekattene. Så tenkte jeg det var smart å være tidlige ute.

Så før den 13. desember som er Luciadagen har jeg hvis alt går etter planen laget 4 ladninger med lussekatter, og lussekatter hører med til alle små og store barns Lucia-feiring. Så hvis du elsker lussekatter så inviter til fest og nyt smaken av deilige lussekattene.

Lussekatter klare for steking

Ingredienser:

  • 100 g smør
  • 2 ½ dl melk
  • 25 g gjær
  • 1/8 g safran
  • ½ ts salt
  • 1 dl sukker
  • 1 stk egg
  • 10 dl hvetemel
Laget med ekte Safran
  • 1 stk egg til pensling
  • Rosiner til pynt.
Ferdige lussekatter

Slik gjør du:

  1. Smelt smør og tilsett melk. Varm melkblandingen til den er ca. 37 °C. Rør ut gjær i den lunkne blandingen. Ha i safran og rør godt.
  2. Tilsett salt, sukker og egg. Ha i litt og litt mel av gangen, bland til en smidig deig. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
  3. Forvarm stekeovn til 225 °C.
  4. Ha deigen på melet bakebord. Trill 16 tynne pølser og form dem til lussekatter ? se bildet for inspirasjon.
  5. Pynt med rosin. Legg baksten på et bakepapirkledd stekebrett. Etterhev under plast eller klede i 20 minutter. Pensle med egg.
  6. Stek lussekatter midt i ovn i 8 min, til de er lyst gylne. Avkjøl på rist.

Har en Kenwood Kmix, men den har for svak motor og for liten bolle. Så får spare til en ny og større maskin.

#mittlivmedas #snartjul #julekaker #julebakst #lussekatter #julen2016 #safran #luciadagen #kenwood #kenwoodkmix

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg