Årets syvende julekake ble riflekjeks

Da var det plutselig tid for litt mere baking. For kom jo ikke i mål sist.

I dag startet jeg med riflekjeks. Denne oppskriften ble gang 3 ganger slik at det skulle bli nok til alle sammen. Men oppskriften jeg deler er en porsjon.

Oppskrift:

  • 1 egg
  • 250 g. sukker
  • 500 g. hvetemel
  • 250 g. smør
  • 2 ss fløte
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
Bruker en kjøkkenbrett og legger strimlene som kommer ut av maskinen

Smør og sukker røres sammen, og så tilsetter du resten. Deigen bør lages dagen før du skal bake, og ta den ut av kjøleskapet en time før du skal begynne å bake. Bruker en Kenwood kjøkkenmaskin med kjøttkvern og en gammel ting som jeg setter på tuppen, for å få formen jeg ønsker på kaken/kjeksen. Bruker en kjøkkenbrett til å legge strimlene som kommer ut fra maskinen. Stekes på et stekebrett med bakepapir, etter at de er blitt kuttet opp.

Erdig kuttede strimler, som er klare for steking

Stekes på 200 grader i ca. 5 minutter til de er gylne på toppen.

Når det syv slag med julekaker i hus, men det blir noen til.

#mittlivmedas #riflekjeks #julekake #julebakst #julen2016 #juleglede

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg