Pepperkaker er for mange den aller viktigste julekaken, og det er mye juleglede knyttet til dette med å lage pepperkakefigurer og pynte dem med melis og godteri.
Ingredienser:
- 150 g smør
- 1 dl lys sirup
- 2 dl sukker
- 1 dl kremfløte
- 450 g hvetemel
- ½ ts malt ingefær
- ½ ts malt nellik
- ½ ts malt pepper
- 2 ts malt kanel
- 1 ts bakepulver
Fremgangsmåte:
- Ha smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp på middels varme til sukkeret er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør i fløten.
- Bland det meste av melet sammen med krydderet og bakepulver, og sikt dette i blandingen. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt til neste dag.
- Strø litt mel på bordet. Elt deigen og kjevle den ut til den er ca 3 mm tykk. Bruk pepperkakeformer til å stikke ut ulike figurer, husk å lage et hull i toppen hvis du har tenkt til å henge opp disse.
- Stek pepperkakene gyllenbrune ved 175 grader i ca 10 minutter. Avkjøl kakene på rist. Oppbevares i tett kakeboks.
Da var det bare et slag igjen, så har vi syv slag i hus.
#mittlivmedas #pepperkaker #julekaker #julebakst #snartjul #julen2016
0 kommentarer