Årets sjette julekake ble lyse pepperkaker

Pepperkaker er for mange den aller viktigste julekaken, og det er mye juleglede knyttet til dette med å lage pepperkakefigurer og pynte dem med melis og godteri.

Ingredienser:

  • 150 g smør
  • 1 dl lys sirup
  • 2 dl sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 450 g hvetemel
  • ½ ts malt ingefær
  • ½ ts malt nellik
  • ½ ts malt pepper
  • 2 ts malt kanel
  • 1 ts bakepulver
Pepperkaker klare for steking

Fremgangsmåte:

  1. Ha smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp på middels varme til sukkeret er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør i fløten.
  2. Bland det meste av melet sammen med krydderet og bakepulver, og sikt dette i blandingen. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt til neste dag.
  3. Strø litt mel på bordet. Elt deigen og kjevle den ut til den er ca 3 mm tykk. Bruk pepperkakeformer til å stikke ut ulike figurer, husk å lage et hull i toppen hvis du har tenkt til å henge opp disse.
  4. Stek pepperkakene gyllenbrune ved 175 grader i ca 10 minutter. Avkjøl kakene på rist. Oppbevares i tett kakeboks.
Ferdige pepperkaker

Da var det bare et slag igjen, så har vi syv slag i hus.

#mittlivmedas #pepperkaker #julekaker #julebakst #snartjul #julen2016

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg