Sirupsnipper hører til blant julebaksten. Så i dag stod sirupsnipper på programmet. Sprø og gode julekaker, som har lang holdbarhet. En porsjon av denne oppskriften, gir ca. 100 sirupsnipper. Hvis jeg får tid før jul, vil jeg også lage glutenfri sirupsnipper. Men kommer tilbake til dette.
Ingredienser:
- 1,5 dl kremfløte
- 150 g lys sirup
- 150 g sukker
- 100 g smør
- 450 g hvetemel
- 0,25 ts malt pepper
- 0,25 ts malt ingefær
- 0,25 ts malt anis
- 0,25 ts malt kanel
- 0,75 ts natron
Pensling og pynt
- 1 stk eggehvite
- 100 g skåldet mandler
Slik gjør du det:
- Forvarm stekeovn til 175 °C. Gjør klar et stekebrett, eller to med bakepapir.
- Kok opp kremfløte, sirup og sukker. Ha i smør og avkjøl blandingen til den er lunken.
- Sikt i de tørre ingrediensene. Elt deigen godt sammen.
- Kjevl deigen til en tynn leiv, ca 2 mm. Skjær ut snipper, (ca. 5cm x 5 cm) bruk en lang linjal og en baketrise. Legg sirupsnipper over på stekebrett.
- Skåld mandler. Pisk eggehvite lett med en gaffel. Pensle en liten flik midt på snippene med eggehviten og legg en halv skåldet mandel på hver sirupsnipp.
- Stek midt i ovnen i ca. 5 minutter, til de er gylne. Avkjøl kakene på rist.
Så var det bare to slag igjen, får jeg har 7 slag i hus. Men tror det blir fler en 7 slag, for noen kaker blir laget to ganger, vanlige og glutenfri.
#mittlivmedas #sirupsnipper #julekaker #julebakst #snartjul #julen2016
1 kommentar
De så gode ut 🙂
Ha en fin første søndag i advent 😀
(Gjerne sjekk ut giveawayen på bloggen min aneestil.blogg.no der du kan vinne et gavekort på en personligalmanakk.)