Årets fjerde julekake ble glutenfri havreflarn

Søte og sprø havreflarn er like gode til sommerdessertene som til multekremen på julaften. De er også kjempe gode å bare spise. Jeg har valgt å lage dem glutenfri, men du kan fint bruke vanlig havregryn også.

Ingredienser:

  • 300 g. smør.
  • 400 g. glutenfri havregryn
  • 4 stk. egg
  • 500 g. sukker
  • 4 ts. bakepulver
Havreglarn klare for steking

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg bakepapir på en stekeplate.
  2. Smelt smør og bland med havregryn.
  3. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn havregryn, smør og bakepulver.
  4. Sett deigen på stekeplaten med to teskjeer. De vil flyte utover, så ikke ha mer enn 8-10 flarn per brett.
  5. Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i 5 minutter, eller til flarnene er gylne med mørkere kanter.
  6. Avkjøl flarnene på papiret til de kan flyttes over på rist. Fortsett med resten av røren til alt er stekt. Om du vil forme dem, så legg dem over et kjevle eller lignende mens de fortsatt er myke. Avkjøl helt.
  7. Oppbevar havreflarn i en tett boks.
Ferdige havreflarn

Så var det bare tre slag igjen. Men nå er kroppen ferdig for i dag, så får se om jeg orker å bake litt i morgen også.
 

#mittlivmedas #havreflarn #julekaker #julebakst #glutenfri 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg