Søte og sprø havreflarn er like gode til sommerdessertene som til multekremen på julaften. De er også kjempe gode å bare spise. Jeg har valgt å lage dem glutenfri, men du kan fint bruke vanlig havregryn også.
Ingredienser:
- 300 g. smør.
- 400 g. glutenfri havregryn
- 4 stk. egg
- 500 g. sukker
- 4 ts. bakepulver
Slik gjør du:
- Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg bakepapir på en stekeplate.
- Smelt smør og bland med havregryn.
- Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn havregryn, smør og bakepulver.
- Sett deigen på stekeplaten med to teskjeer. De vil flyte utover, så ikke ha mer enn 8-10 flarn per brett.
- Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i 5 minutter, eller til flarnene er gylne med mørkere kanter.
- Avkjøl flarnene på papiret til de kan flyttes over på rist. Fortsett med resten av røren til alt er stekt. Om du vil forme dem, så legg dem over et kjevle eller lignende mens de fortsatt er myke. Avkjøl helt.
- Oppbevar havreflarn i en tett boks.
Så var det bare tre slag igjen. Men nå er kroppen ferdig for i dag, så får se om jeg orker å bake litt i morgen også.
#mittlivmedas #havreflarn #julekaker #julebakst #glutenfri
0 kommentarer