hits

Intervjuet i billag til Dagbladet den 12.10.16.

Her kan du lese litt av intervjuet som står i billaget i Dagbladet i dag. Resten av intervjuet kan du lese på linken nederst i artikkelen. Håper at dette kan være til inspirasjon for mange andre til å prøve å gjøre om livet sitt. Men skal du gjøre dette, er det viktig at du har noen gode støttespillere som kan hjelpe deg i gode og dårlige perioder. Og fint om noen av støttespillerne blir med på reise de også. Det er lettere å gjøre noe om man er flere enn en. Men ønsker de av dere som tør å prøve, en god reise og dette vil dere klare. Dere må bare ha trua.

Bekhterev og et liv i bevegelse

Jan Halvard Relbe-Moe (41) er blitt syk, men har satt av lørdag formiddag til å prate om livet sitt. Et liv før og etter at sykdommen Bekhterev, nå kalt Aksial Spondyloartritt (AS), ble en del av ham.

Bildet er tatt av Emma Wirenhed/Mediaplanet

 

Han går på biologiske medisiner som hemmer immunforsvaret. Noen ganger sier kroppen ifra hvis det blir for mye.
Det er utfordrende å leve med AS. Går man på en smell kan det være demotiverende. Det er lett å havne i en ond sirkel, der smertene og døyving av dem tar mye plass.

Han har denne uken, som fylkesleder i Norsk Revmatikerforbund, måttet kansellere et møte. I tillegg hadde han planlagt å delta på løpet Oslos Bratteste, opp Wyllerløypa.

Aktivitet og fellesskap er veldig viktig for meg, og preger hverdagen min. Du må sette deg i en situasjon som gjør at du kan se fremover, uten å dvele på de dårlige dagene. Selv om jeg er syk i dag, har jeg hatt enorm fremgang de siste månedene.

http://www.altomdinhelse.no/muskler-ledd/revmatisme/bekhterev-og-et-liv-i-bevegelse

#mittlivmedas #norskrevmatikerforbund #bekhterev #oslorevmatikere #mediaplanet #dagbladet #altomdinhelse #behandlingsreiser 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

mittlivmedas

mittlivmedas

43, Oslo

Jeg er en mann på 43 år som har levd med sykdommen Bekhterev i 14år. Bekhterev har skiftet navn i det siste. Så forkortelsen er AS som er en forkortelse for Ankyloserende spondylitt (Bekhterevs sykdom, ikke-radiografisk spondyloartritt) #mittlivmedas. Singel Det kan hende det forekommer skrive feil her. Hvis det skjer skyldes det at jeg har dysleksi også

Kategorier

Arkiv