Cafe Stings sjokoladekake gluten og laktosefri

Den andre sjokoladekaken jeg bakte ble en Café Stings. Men denne gangen uten gluten og laktose. Ikke lett når man har mange forskjellige personer i familien med forskjellige allergier, men dette er jo bare en utfordring og det liker jeg jo.

Orginaloppskriften har 150 g siktet mel (75 g potetmel og 75 g glutenfri lys melblanding), vanlig smør og fløte. Så du kan fint lage denne på orginal måten hvis du ønsker dette.

Ingredienser:

  • 125 g smør uten melk
  • 1 dl vann
  • 3 ss kakao
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 egg
  • 250 g sukker
  • 3 ts bakepulver
  • 75 g potetmel
  • 75 g Toro glutenfri lys melblanding

Sjokoladekrem:

  • 2 egg
  • 1 dl laktosefri kremfløte
  • 135 g sukker
  • 50 g melkefri kokesjokolade
  • 125 g smør uten melk
  • 1 ts vaniljesukker

Pynt:

  • Jordbær eller noe annet du liker

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele. Tilsett vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen eller hell innholdet over i en kjøkkenmaskin, og pisk så inn 4 eggeplommer. Ha så i sukker, mel og bakepulver. Rør deigen glatt og klumpefri. Pisk eggehvitene for seg til det er hvitt skum. Vend dette inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund form på 24 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen på 175°C i ca 45 minutter. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret. Del kaken i to.

Til sjokoladekremen tar du kremfløte, egg og sukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok under omrøring. Ta kjelen av platen og rør inn oppdelt kokesjokolade slik at sjokoladen smelter. Ha så i smør og vaniljesukker. Rør til smøret har smeltet og blandingen er glatt og klumpfri. Sett kjelen med kremen i kjøleskapet i minst to timer. Pisk den så opp med en kjøkkenmaskin til den blir luftig og lysere i fargen.

Fyll og pynt kaken med sjokoladekremen. Pynt den med friske jordbær.

Tips:

Sjokoladekremen må stå i kjøleskapet før den piskes opp, ellers er den for tynn i konsistensen. Pass også på kaken er helt avkjølt før du fyller og pynter den. Når du er ferdig bør kaken oppbevares i kjøleskap. Du kan også fryse ned kaken hvis du ønsker dette.  

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg