I går feiret vi mamma sin 67års dag, då da vare det jo bare å hjelpe til med å få laget noen kaker. Vi har en del allergier i familien så her er det viktig å huske på hva man lager, slik at alle får noe de kan spise.
Derfor valgte jeg å lage to forskjellige sjokolade kaker. Den første er en sjokoladekake som er uten melk og egg.
Oppskriften er som følgene:
Bunn:
- 160 g siktet hvetemel
- 130 g sukker
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 60 g smeltet smør uten melk
- 1,5 dl soya melk
Glasur:
- 150 g melis
- 1,5 ss kaffe
- 50 g smør uten melk
- 1,5 ss kakao
- 1 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
Bland det tørre sammen, tilsett smeltet smør og soya melk. Bland det godt sammen og hell det i en rund kakeform på ca. 22 cm. Kaken stekes på 200°C i 20 minutter.
Når du skal lage glasur smelter du først smøret og tilsetter kaffen, så rører du inn melis, kakao og vaniljesukker.
Jeg vil også anbefale at du deler kaken i to og har et lage med glasur inne i kaken.
2 kommentarer
Dette så godt ut 🙂
lisarorvik: ja, kaken er veldig god og fint å kunne servere noe til personer med allergi også