Sjokoladekake uten melk og egg

I går feiret vi mamma sin 67års dag, då da vare det jo bare å hjelpe til med å få laget noen kaker. Vi har en del allergier i familien så her er det viktig å huske på hva man lager, slik at alle får noe de kan spise.

Derfor valgte jeg å lage to forskjellige sjokolade kaker. Den første er en sjokoladekake som er uten melk og egg.

Oppskriften er som følgene:

Bunn:

  • 160 g siktet hvetemel
  • 130 g sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 60 g smeltet smør uten melk
  • 1,5 dl soya melk

Glasur:

  • 150 g melis
  • 1,5 ss kaffe
  • 50 g smør uten melk
  • 1,5 ss kakao
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Bland det tørre sammen, tilsett smeltet smør og soya melk. Bland det godt sammen og hell det i en rund kakeform på ca. 22 cm. Kaken stekes på 200°C i 20 minutter.

Når du skal lage glasur smelter du først smøret og tilsetter kaffen, så rører du inn melis, kakao og vaniljesukker. 

Jeg vil også anbefale at du deler kaken i to og har et lage med glasur inne i kaken.

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg